Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

Verbeter de customer journey

Wil jij jouw klanten gerichter bedienen, een hogere klanttevredenheid en meer omzet?

Neem contact op

Verbeter de customer journey met online aanbevelingen.

Wil jij jouw klanten gerichter bedienen, een hogere klanttevredenheid en meer omzet? Het recommender systeem dat ilionx voor je inricht, zorgt hiervoor. Op basis van analyse van klantgegevens en aankoopgedrag op individueel niveau, vertelt het systeem waar jouw klanten naar op zoek zijn én hoe je ze verder helpt. Het resultaat: tevreden klanten die vaker terugkeren.

Breng je klantbehoeften in kaart

‘Anderen bekeken ook’ of ‘Aanbevolen voor jou’, wie kent deze meldingen niet? Je bekijkt of koopt een product en krijgt aanbevelingen van producten die daarop lijken of daarbij passen. Dit helpt jou als consument in jouw zoektocht naar het juiste product, of om nieuwe producten te ontdekken waarvan jij zelf nog niet wist dat je ze zocht. Hierin ondersteunt het recommender systeem van ilionx. Wat doet het systeem precies? Het categoriseert klanten op basis van een aantal relevante eigenschappen. Vervolgens bepaalt het systeem welke klanten veel op elkaar lijken en welke producten of diensten de ene klant wel heeft afgenomen en de andere niet. De software rangschikt deze niet afgenomen producten en diensten op basis van de waarschijnlijkheid dat de klant een product waardeert. En dan, je raadt het al, krijgt de klant het product aanbevolen.

Het juiste aanbod op het juiste moment

Behalve het aanbieden van de juiste producten en diensten, is het ook belangrijk om klanten op het juiste moment, op de juiste manier te benaderen. Ook hier kan het recommender systeem van ilionx uitkomst bieden. Want wil een specifieke klant liever via de mail, met een campagne of een app alert benaderd worden? Het systeem voorspelt de voorkeur op basis van klantgegevens. Wanneer we het recommender systeem koppelen aan de customer journey analyse, zie je wat het beste moment is om een aanbod of aanbeveling te doen.

Een recommender systeem is ook inzetbaar voor interne processen

ilionx heeft jarenlange ervaring met het inzetten van recommender systemen voor de verkoop van producten en diensten. Daarnaast helpen wij onze opdrachtgevers bij het inzetten van deze systemen binnen de organisatie. Want overal waar iemand een keuze moet maken, kan een recommender systeem helpen. Ook als het gaat om medewerkers die moeten bepalen welke stappen ze in een proces willen zetten.

Link gekopieërd