waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Efficiënt klanten onboarden met low-code applicatie

BDO

BDO is een internationaal opererende accountantsorganisatie die bedrijven ondersteunt en adviseert op het gebied van financiën, belastingen en bedrijfsvoering.

In Nederland werken ruim 2.500 medewerkers, verspreid over 19 vestigingen. Bij BDO worden dagelijks tientallen offertes opgesteld, maar daarbij ontbrak het aan structuur. Samen met ilionx ontwikkelde BDO een applicatie waarmee het onboarden van klanten binnen een handomdraai geregeld is.

Einde aan ongestructureerde werkwijze

Vera van Dijk, Business Transformation Manager bij BDO, vertelt: “In Nederland worden op grote schaal offertes opgesteld voor de dienstverlening van BDO. We zitten verspreid door het hele land en er was geen standaard werkwijze voor het onboarden van klanten. Hierdoor was het voor medewerkers soms onduidelijk welke informatie ze moesten ophalen bij de klant. Daarnaast was het hergebruiken van gegevens in een later stadium lastig, omdat informatie niet op een gestandaardiseerde manier werd vastgelegd. We hadden daarom de wens om een applicatie te ontwikkelen waarmee we efficiënt klanten kunnen onboarden én informatie kunnen ontsluiten naar onze andere systemen.”

"Het hergebruiken van gegevens in een later stadium was lastig, omdat informatie niet op een gestandaardiseerde manier werd vastgelegd."

Vera van Dijk, Business Transformation Manager bij BDO

Snel schakelen tijdens ontwikkelproces

ilionx werd gevraagd om het ontwikkelproces te begeleiden. Voor het ontwikkelen van de applicatie is gekozen voor het no-code platform Betty Blocks. Vera vertelt: “Doordat we agile werkten en gebruikmaakten van het Betty Blocks-platform, waren we in staat om snel te schakelen. Dit was ook nodig, want we wisten vooraf nog niet precies hoe we de app wilden hebben. Dit werd gaandeweg het proces duidelijk. Af en toe namen we afslagen die achteraf niet zo handig bleken te zijn. Door de werkwijze konden we gelukkig makkelijk weer de andere kant op. We kwamen snel tot nieuwe inzichten, zoals wat prettig werkt in de app en wat niet. Het was echt een leertraject dat door de goede samenwerking met ilionx succesvol is verlopen. Door de kennis en ervaring kon ilionx ons goed begeleiden. Ze stelden de juiste vragen en hielpen om telkens prioriteiten te bepalen, zodat we de juiste volgende stap konden zetten. De app kreeg stapsgewijs steeds meer vorm, totdat er een variant stond die voldeed aan al onze eisen.”

Eindelijk structuur in prijsberekeningen

“Met de app kunnen we inmiddels op een gestandaardiseerde wijze informatie ophalen bij klanten en op basis daarvan een gerichte prijs berekenen”, aldus Vera. “We maken gebruik van templates, waardoor er nu vrij eenvoudig een offerte uit de app rolt. Verder zien we in de markt dat steeds meer van onze diensten ook in abonnementsvorm worden aangeboden. Ook hiervoor kunnen we nu gemakkelijk prijsberekeningen maken. En niet te vergeten: het is erg fijn dat we gegevens vanuit de app kunnen ontsluiten naar andere systemen, zodat we informatie kunnen hergebruiken. Dat scheelt een hoop werk!”

"Het is erg fijn dat we gegevens vanuit de app kunnen ontsluiten naar andere systemen, zodat we informatie kunnen hergebruiken. Dat scheelt een hoop werk!”

Vera van Dijk, Business Transformation Manager bij BDO

Beheer in eigen handen

De applicatie is zo ontwikkeld dat BDO het beheer zelf kan doen. Door het gebruiksvriendelijke platform kunnen medewerkers eenvoudig vragen aanpassen die aan de klant gesteld moeten worden voor het ophalen van de benodigde informatie. Vera: “Het is erg fijn dat we de app zelf kunnen beheren. De basis is goed, maar het finetunen is een continu proces. Naarmate we de tool meer gebruiken, merken we dat er soms aanpassingen gewenst zijn. Deze voeren we zelf door en dat geeft ons de ruimte om te testen en te experimenteren. Gelukkig staat ilionx altijd voor ons klaar als er wel grote aanpassingen gewenst zijn. Daarvoor schakelen we graag specialistische kennis in. Het is fijn dat we dan op ilionx kunnen vertrouwen.”

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder

Informatie inspireert! Wil je in contact komen met één van onze experts? Neem contact op via onderstaande button.

Ik wil meer weten over dit project
Link gekopieërd