MVO

Gezonde balans met resultaat

Voor ilionx betekent maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) dat wij naast het streven naar winst (profit) ook rekening houden met het effect van haar activiteiten op het milieu (planet) en dat wij oog hebben voor menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf (people). ilionx wil daarbij een gezonde balans vinden tussen people, planet en profit. In de praktijk blijkt dat deze balans leidt tot betere resultaten voor zowel ilionx, de medewerkers als de samenleving. Het MVO-beleid van ilionx is gericht op al haar kernprocessen, van inkoop en verkoop tot personeelsbeleid en marketing. ilionx is lid van MVO Nederland.

ilionx draagt bij aan het milieu door haar hoofdkantoor te huisvesten in een duurzaam pand met moderne installatietechnieken. Er zijn maatregelen genomen om de CO2-uitstoot van onze mobiliteit te beperken. Wij stimuleren onze medewerkers om voor milieuvriendelijkere manieren van transport te kiezen door fietsen en het OV te stimuleren. Als de medewerker kiest voor een lease-auto, dan belonen wij de medewerkers die kiezen voor een auto met een lage CO2-uitstoot. Het is ook mogelijk om een volledig elektrische auto te kiezen. Het inzetten van tooling om samenwerken aan projecten mogelijk te maken, zorgt ervoor dat onze medewerkers minder kilometers hoeven te maken.

Als betrokken onderneming in de samenleving levert ilionx zonder winstoogmerk een bijdrage aan de lokale samenleving. ilionx sponsort traditiegetrouw een aantal jeugdteams van kinderen van ilionx -medewerkers in diverse uiteenlopende sporten. ilionx sponsort ook het Nederlands vrouwen volleybalteam.

Daarnaast sponsort ilionx jaarlijks een aantal goede maatschappelijke doelen. Zo vindt bij een aantal partijen structureel sponsoring plaats in de vorm van dienstverlening. Een voorbeeld van sponsoring in de vorm van dienstverlening is de Kook-app voor mensen met een verstandelijke beperking die samen met Humanitas en T-Mobile is ontwikkeld. Dankzij deze app kunnen mensen met een verstandelijke beperking zelf een gezonde maaltijd koken, doordat de app ze met alle stappen helpt op een wijze die door hen te begrijpen is.

Relevante onderwerpen

Ilionx logo