Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

Met oog voor de wereld om ons heen

Voor ilionx betekent maatschappelijk verantwoord ondernemen dat wij naast het streven naar een winstgevende organisatie ook oog hebben voor de mens, maatschappij en het milieu.

Neem contact op

Gezonde balans en diversiteit.

Voor ilionx betekent maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) dat wij naast het op een gezonde manier streven naar een winstgevende organisatie (profit) ook rekening houden met het effect van onze activiteiten op het milieu (planet) én dat wij oog hebben voor de mens binnen en buiten onze organisatie (people).

Een gezonde balans vinden wij belangrijk! In de praktijk blijkt dat deze balans leidt tot betere resultaten voor zowel ilionx, onze medewerkers, onze klanten én de samenleving. Het MVO-beleid van ilionx is onder meer gericht op onze kernprocessen, van inkoop en verkoop tot personeelsbeleid en marketing. We hebben ervoor gekozen om ons te certificeren voor de MVO Prestatieladder, een objectieve waardemeter waarmee we aantonen dat onze stakeholdereisen en -verwachtingen gemanaged worden op resultaat.

MVO dragen we breed uit in onze hele organisatie. Om dit verder vorm te geven hebben we voor 2021 thema’s gedefinieerd en KPI’s opgesteld met duidelijke kaders en doelstellingen.

People – de menskant van IT

Wij hebben oog voor mensen binnen en buiten onze organisatie. Goed werkgeverschap is een belangrijk MVO-thema binnen ilionx. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn binnen onze organisatie. Daarnaast vinden wij diversiteit belangrijk voor de juiste balans en afspiegeling van onze maatschappij. Dit vertaalt zich naar ons personeelsbeleid. We hebben diverse expertises en talenten in huis die samen zorgdragen voor een mooie dynamiek. In 2021 gaan we hier nog verder mee aan de slag. Ons doel is om zeker 10 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen door deze afstand te verkleinen. Door ze de kans te bieden om zichzelf te laten zien en gewaardeerd te voelen. Dit doen we door trainingen te geven, ze de kans op een baan te bieden of door een andere vorm van ondersteuning.

Planet – mobiel en bewust

Met klanten door het hele land zijn we mobiel, maar tegelijkertijd bewust van onze CO2 uitstoot. Én dit is precies de reden dat dit thema een belangrijke positie heeft binnen ons MVO-beleid. We stimuleren op verschillende manieren onze medewerkers om voor duurzame mobiliteit te kiezen. Mobiel zijn is leuk, maar elektrisch rijden is leuker én vooral beter voor onze omgeving. Als de medewerker kiest voor een lease-auto met lage CO2 uitstoot, belonen wij deze. Daarnaast stimuleren we het gebruik van het OV en de fiets! In 2021, is ons doel om minimaal 35% van ons wagenpark elektrisch te hebben.

Profit – lokaal en impactvol

Als betrokken organisatie in de samenleving levert ilionx zonder winstoogmerk een bijdrage aan lokale initiatieven. ‘Dichtbij’ is niet alleen een van onze kernwaarden, maar laat zich ook goed vertalen naar aandacht voor de lokale economie en gemeenschap. En dit is wat ons betreft de plek waar we impact willen maken en betekenisvol willen zijn. Zo hebben we voor 2021 het doel gesteld om per vestiging minimaal één lokaal initiatief gericht op die gemeenschap te ontwikkelen.

MVO Beleid

Bekijk het MVO Beleid 2021.

Jaarverslag

Download het MVO Jaarverslag 2020. En bekijk hier de infographic van het MVO jaarverslag 2020.

Onze certificeringen

  • MVO Prestatieladder
Link gekopieërd