waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

duurzame beslissingen maken op basis van data

Veel bedrijven maken de omslag van alleen financieel gedreven rapportages naar duurzaamheidsrapportages, ook wel bekend als Environmental, Social en Governance rapportages (ESG).

neem contact op

Van nice-to-have naar must-have.

Hoe maakt jouw organisatie duurzame impact? Kun je dit in kaart brengen en aantonen? Door strengere wet- en regelgeving worden steeds meer organisaties gedwongen om transparant te zijn over hun effect op de wereld. Ook vragen medewerkers, klanten en andere stakeholders om duidelijke verslaglegging op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid. Veel bedrijven maken daarom de omslag van alleen financieel gedreven rapportages naar duurzaamheidsrapportages, ook wel bekend als Environmental, Social en Governance rapportages (ESG). Maar hoe verzamel en analyseer je data op het gebied van MVO en duurzaamheid, zodat je datagedreven én duurzaam werkt?

Data-analyse om duurzame impact te voorspellen

Informatie op het gebied van duurzaamheid is nog wijdverspreid binnen en buiten de organisatie. Van het gemeten stroomverbruik op uurbasis bij een energieleverancier tot de man-vrouw verhouding in de eigen personeelsadministratie: data staat in verschillende systemen en in verschillende vormen gedocumenteerd. Deze informatie moet niet alleen bij elkaar worden gebracht om goed te kunnen rapporteren, maar ook om voorspellingen te doen. Zo weet je of je straks voldoet aan overheidseisen. Denk bijvoorbeeld aan het vergroenen van je wagenpark of bedrijfspanden. Zorgt dat straks voor afdoende CO2-besparing om in 2050 klimaatneutraal te zijn? Of wat betekent het als je de temperatuur op alle bedrijfsvestigingen met een graad verlaagt? Door data te bundelen en te analyseren, krijg je meer inzicht in de realisatie van je duurzaamheidsdoelstellingen en ben je in staat om prioriteiten te stellen.

Een compleet nieuwe informatiewereld

Met de wens om te rapporteren én te voorspellen op basis van duurzaamheidsdata creëer je een compleet nieuwe informatiewereld. Je werkt met een groot aantal nieuwe variabelen en nieuwe data. Daarnaast zijn de investeringen om te verduurzamen ook fors. Goede analyses zijn daarom des te belangrijker. De connectie tussen IT en duurzaamheid is zodoende snel gelegd. Door systemen te integreren, data te ontsluiten en voorspellende modellen te ontwikkelen, kun jij datagedreven én duurzaam werken. Net als ilionx. ilionx werkt al jaren via Duurzaam ilionx aan haar duurzame missie: ‘Onze medewerkers, klanten en leveranciers inspireren in het maken van duurzame keuzes’. We willen onze impact vergroten en bijdragen aan onze ambitie om in 2030 CO2-neutraal te zijn. We snappen daarom de uitdagingen waar jouw organisatie tegen aanloopt als geen ander. Onze experts zijn intrinsiek gemotiveerd om ook van jouw duurzaamheidsdoelstellingen een succes te maken.

onze klanten

Hoe de energiemonitor SKSG tot 20% laat besparen op haar energiekosten

lees verder
KwadrantGroep

Datagedreven werken naar een hoger niveau door energiemonitoring bij KwadrantGroep

lees verder

Hulp nodig om jouw duurzaamheidsdoelstellingen tot een succes te maken?

neem contact op
Link gekopieërd