waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

ilionx behaalt eerste plaats Sustainable Development (SD400) index categorie ICT-dienstverlening

SD400

IT-dienstverlener ilionx heeft de eerste plaats behaald in de Sustainable Development (SD400) index in de categorie ‘ICT-dienstverlening en implementatie’.

De lijst werd samengesteld naar aanleiding van een gezamenlijk onderzoek van de Universiteit van Amsterdam en MT/Sprout. ilionx werkt al geruime tijd aan haar eigen ESG-doelstellingen en helpt klanten daarnaast met duurzame dashboards en andere manieren om IT ‘groener’ te maken.

Hoogste score categorie ‘ICT-dienstverlening en implementatie’

Voor elk van de drie ESG (Ecologisch, Sociaal en Governance) domeinen afzonderlijk hebben voor het onderzoek ruim 1.500 zakelijke beslissers hun waardering uitgesproken. Verder konden de onderzoeksrespondenten aangeven hoe groot de impact is die geselecteerde organisaties maken op weg naar een duurzame economie. Dit leidde tot 45 ranglijsten van verschillende sectoren. In de categorie ‘ICT-dienstverlening en implementatie’ behaalde ilionx de hoogste totaalscore. In de subcategorie ‘ecologisch’ behaalde ilionx eveneens de eerste plaats. Deze top drie werd compleet gemaakt met Sogeti op de tweede en Dell Technologies op de derde plaats. Ook in de subcategorie ‘sociaal’ behaalde ilionx de eerste plaats, met Magnus op een tweede en Avensus op een derde plek. In de subcategorie ‘governance’ staat ilionx op de tweede plaats, met Avensus boven zich en Atos onder zich.

Brede MVO-certificering en partnerships

ilionx voelt sterk de verantwoordelijkheid om een positieve impact op de maatschappij te maken. Dit doet de organisatie intern door aandacht en activiteiten te richten op duurzaamheid en door producten te ontwikkelen die klanten helpen met de energietransitie. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is onderdeel van het beleid en de bedrijfsvoering van ilionx. Daarbij ziet het bedrijf MVO breder dan het klimaataspect; ook het welzijn van collega’s en de gemeenschap krijgen aandacht. Dit is terug te zien in haar brede MVO-certificering en in de diversiteit aan partnerships en duurzame activiteiten die ilionx onderneemt.

Jorick Bots, sustainability manager bij ilionx, is blij met het resultaat: “Met zijn allen werken we al een aantal jaren aan een positieve impact op milieu en maatschappij. Het is een ontzettend mooie bevestiging dat dit nu ook gezien wordt in de markt. We hebben voor het komende jaar nog veel plannen, zoals het verder verduurzamen van onze bedrijfsvoering in onze missie naar Net Zero. Daarnaast werken we aan digitale inclusie, gaan we sustainability by design steeds meer toepassen bij de ontwikkeling van IT-oplossingen én helpen we onze klanten met een steeds uitgebreider portfolio van duurzame producten bij hun klimaat- en energietransitie. De waardering van de markt geeft ons extra motivatie en energie om onze positieve bijdrage aan een betere wereld nog verder te vergroten.”

Henk Volberda, UvA-professor van het Amsterdam Centre for Business Innovation en tevens SD400 onderzoeksleider, vertelt: “Hoge energieprijzen, gebrek aan grondstoffen en krapte op de arbeidsmarkt maken het er voor de meeste bedrijven niet makkelijker op om duurzaamheid hoog op de agenda te houden. Dit onderzoek draagt bij aan het prioriteren van vraagstukken op het vlak van klimaat en milieu, sociaal beleid zoals inclusie, diversiteit en gendergelijkheid en verantwoord bestuur.”

Link gekopieërd