waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

ilionx doneert restwaarde IT-hardware aan Allemaal Digitaal

Allemaal Digitaal

ilionx doneert vanaf heden de restwaarde van alle IT-hardware aan Allemaal Digitaal.

Allemaal Digitaal is een stichting die laptops en tablets inzamelt zodat zoveel mogelijk Nederlanders digitaal mee kunnen doen. Dit bedrag wordt geschonken om de stichting financieel te ondersteunen om het gat rondom digitale inclusie te dichten. Het gaat om een donatie op structurele basis.

Het dichten van de digitale kloof

In een steeds digitaler wordende wereld is het voor sommige groepen steeds lastiger om mee te komen, omdat het hen ontbreekt aan de digitale middelen of kennis ervan. Hierdoor ontstaat een digitale kloof. Om digitale uitsluiting te voorkomen, is het dus belangrijk dat iedereen in Nederland toegang heeft tot digitale informatie, producten en diensten. Daarom is Allemaal Digitaal aan het begin van de coronapandemie ontstaan als gezamenlijk initiatief van NLdigital, Alliantie Digitaal Samenleven en Recover-E om laptops en tablets in te zamelen. Het doel: alle Nederlanders digitaal mee laten doen in onze samenleving.

Laptops van medewerkers van ilionx die niet meer naar behoren werken, worden eerst gewist, waarna de restwaarde wordt berekend. Dit bedrag komt op een grote hoop en wordt voortaan op structurele basis aan Allemaal Digitaal gedoneerd.

Jorick Bots, manager Duurzaamheid & MVO bij ilionx, is trots op deze donatie: “ilionx staat als IT-dienstverlener met twee benen in de digitale wereld. Het is voor ons dan ook van belang dat we iedereen meenemen in digitale ontwikkelingen. We doen dit niet alleen door geld te doneren, maar we werken bijvoorbeeld ook samen met JINC. In deze samenwerking geven we trainingen op het gebied van digitale vaardigheden aan kinderen in een kansarme omgeving. Daarnaast zijn we ons bij de ontwikkeling van onze producten en diensten ook bewust van dat deze toegankelijk en gebruiksvriendelijk voor iedereen moeten zijn. Zo hopen wij bij te kunnen dragen aan een digitaal inclusievere samenleving.”

Merit van Breukelen van Stichting Allemaal Digitaal: “We zijn erg blij met de donatie van ilionx. Met de restwaarde van hun IT-hardware knappen we de gedoneerde laptops en tablets op en zetten we deze in voor mensen die ze zelf niet kunnen aanschaffen. Met de eerste donatie van ilionx kunnen we nu zo’n 46 tot 51 mensen toegang geven tot de digitale wereld. We zien dat de digitale kloof steeds groter wordt, en als mensen geen of beperkte toegang tot digitale producten of kanalen hebben, leidt dat vaak tot kansenongelijkheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sociale uitsluiting of een gebrek aan kansen op de arbeidsmarkt. Het is goed om te zien dat er steeds meer mensen zijn die dit erkennen, en we met z’n allen ons steentje hieraan bijdragen.”

Link gekopieërd