waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

ilionx versterkt marktpositie door overname analytics specialist Inergy

Inergy

Utrecht, 15 juni 2023 – IT-kennis- en implementatiepartner ilionx maakt de overname van Inergy bekend. Inergy biedt een combinatie van datagedreven softwareoplossingen, managed analytics en dataplatformimplementaties. De gecombineerde organisatie wordt met 1.500 medewerkers marktleider op het gebied van data en managed analytics dienstverlening. Specifiek voor lokale overheden en gereguleerde markten ontstaat hiermee ook een sterke partner die software en diensten biedt. Inergy verbetert al ruim 24 jaar de kwaliteit van besturing en besluitvorming van haar klanten. Dit leidt tot een grotere voorspelbaarheid en verbetering van prestaties. Inergy werkt voor organisaties in de sectoren retail, logistiek, finance en lokale overheid die behoefte hebben aan inzicht in hun bedrijfsprocessen en een betere kwaliteit van de interne organisatie. Inergy blijft voorlopig onder eigen naam opereren. Vanuit haar kantoor in Woerden zal Inergy onderdeel worden van de bestaande ilionx-organisatie.

Eenvoud in complexe IT-wereld

Beide partijen hebben dankzij de overname profijt van een breder aanbod aan oplossingen en expertise voor hun klanten. Inergy’s managed analytics diensten, de LIAS-software productsuite voor lokale overheden en het Snowflake partnership sluiten mooi aan bij de dienstverlening van ilionx. Inergy kan door de overname van ilionx verdere groei realiseren door de commerciële slagkracht, snelheid en opschaling die nu beschikbaar komt. De plannen van ilionx sluiten daarnaast goed aan bij die van Inergy: de focus ligt op heldere dienstverlening die eenvoud brengt in een complexe IT-wereld. De overname biedt de 170 medewerkers van Inergy ook de kans om bij ilionx nieuwe uitdagende projecten op te pakken, zich verder te ontwikkelen en nieuwe ervaringen op te doen.

Mathijs van Houweninge, sinds 2010 directeur en grootaandeelhouder van Inergy, zegt over de overname: “Het brede portfolio maakt dat wij onze klanten en prospects nog beter kunnen bedienen. We hebben nu toegang tot veel nieuwe expertises en ervaring én een grote executiekracht op complexe vraagstukken. Met ons gezamenlijke portfolio, kennis en ervaring kunnen we nog beter invulling geven aan ons credo ‘We improve performance’. Deze stap met ilionx is een schitterend vervolg op de buy-and-build fase die we met Main Capital de afgelopen jaren hebben doorlopen. Ik ben supertrots op onze Inergeeks en het vertrouwen dat klanten ons al jarenlang iedere dag geven.”

Mathijs blijft aan als aandeelhouder en adviseur en draagt de dagelijkse leiding over aan Joost Henskens. Joost vult aan: “Er is niet alleen een match op expertise en portfolio, ook de bedrijfsculturen passen goed bij elkaar. ilionx is een professionele, bevlogen en innovatieve partij die de omvang heeft om kansen te creëren en tegelijkertijd lokaal is georganiseerd. De kracht van samenwerken, mensgerichtheid en persoonlijke ontwikkeling staan zowel bij ilionx als bij Inergy hoog in het vaandel en dat is voor ons een belangrijke afweging geweest.”

Jan Veltman, CEO van ilionx: “Inergy is een mooie toevoeging aan het portfolio van ilionx. Vooral de positie van LIAS in de lokale overheid versterkt de marktpositie van ilionx in dat segment en ook de sterke aanwezigheid in de retailmarkt biedt veel kansen. Het Inergy managed analytics platform vormt een natuurlijke uitbreiding op de data en AI-oplossingen binnen het ilionx portfolio. En met de onafhankelijke auditpraktijk voor GRC en privacy zijn we maximaal in staat klanten niet alleen in control te brengen, maar ook te houden. Net als ilionx heeft Inergy de drive om eenvoud aan te brengen in complexe materie. Door onze kennis en expertise te bundelen kunnen we nog meer waarde toevoegen voor onze gezamenlijke klanten. We kijken ernaar uit om samen met onze collega’s van Inergy nieuwe kansen te ontdekken.”

Dit is een voorgenomen transactie, in afwachting van adviezen van de OR van Inergy en ilionx. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Link gekopieërd