waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

ilionx wint Europese aanbesteding CIZ voor nieuwe Data & Analytics omgeving

Persbericht CIZ

Utrecht, 17 april 2023 – IT-kennis- en implementatiepartner ilionx heeft de Europese aanbesteding gewonnen voor het verzorgen van een nieuwe Data & Analytics omgeving voor het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar, met een mogelijke verlenging van nog eens zes jaar.

Verantwoordelijke taak

Het CIZ onderzoekt of iemand blijvend intensieve zorg thuis of in een instelling kan krijgen vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dat doen zij zorgvuldig en met aandacht voor de mens.

Als poortwachter heeft het CIZ een verantwoordelijke taak voor elke cliënt, voor nu, en in de toekomst. Hierbij is data essentieel. Data geeft inzicht en helpt bij het continu verbeteren van (werk)processen om cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Samenwerking en co-creatie

Het bestaande on-premise datawarehouse en de primaire applicatieomgeving van het CIZ worden vervangen. Alle reden dus om een Europese aanbesteding uit te schrijven voor een nieuwe Data & Analytics omgeving (DAO). ilionx heeft een robuust en toekomstvast data en analytics framework op basis van Microsoft Azure technologie ontwikkeld. Meerdere overheden en zorgorganisaties maken hier inmiddels gebruik van. Dit framework sluit ook mooi aan bij het CIZ en vormt de basis voor de DAO van de organisatie. De aanpak van ilionx, gericht op samenwerking en co-creatie, past goed bij de wensen van het CIZ waarbij zij als regieorganisatie fungeren.

Silvester van Emous, account manager bij ilionx: “Als experts in de overheid en zorg begrijpen wij als geen ander dat dit niet zomaar om data gaat, maar om dossiers over mensen die onze buren, familie of vrienden zijn. Als data en analytics partner staan we graag zij aan zij met het CIZ. Letterlijk als goede buurman vierhonderd meter verderop, en figuurlijk met onze twintig jaar ervaring en sterke focus op zorg en overheid. We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan.”

Jacob Nubé, projectmanager Data & Analytics bij het CIZ: “De nieuwe Data & Analytics omgeving en de doorontwikkeling hiervan maken het mogelijk om te voldoen aan de huidige en toekomstige informatiebehoefte. En om onze ambitie te realiseren: een optimale en tijdige beschikbaarheid van data via een platform dat flexibel, wendbaar en veilig is. Samen met ilionx, een sterke partner in het datadomein, zal in co-creatie worden gewerkt aan deze nieuwe toekomst.”

Link gekopieërd