waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

samen staan we sterker

We doen ons best om een positieve bijdrage te leveren aan onze samenleving, zowel lokaal als landelijk.

wil je meer weten?
X Achtergrond

We gaan voor gelijkheid.

Sporten brengt passie, verbinding en vrijheid. Daar heeft íedereen recht op. Met onze lokale sponsorschappen en landelijke partnership met Fonds Gehandicaptensport ondersteunen we sporters met een fysieke of mentale beperking. Daarnaast dragen we met al onze vestigingen bij aan de missie van JINC om kansenongelijkheid onder scholieren te bestrijden.

onze landelijke partnerships

Fonds Gehandicaptensport

Sporten moet mogelijk zijn voor íedereen. Fonds Gehandicaptensport helpt sportorganisaties om mensen met een handicap, dicht bij huis, te faciliteren om te kunnen sporten. ilionx zet haar kennis en kunde in om Fonds Gehandicaptensport te ondersteunen in haar missie. Dit doen we door het implementeren van Salesforce en het ontwikkelen van een app.

jinc

JINC

Iedereen verdient gelijke kansen, ongeacht waar je wieg heeft gestaan. JINC helpt jongeren van 8 tot 16 jaar met een goede start op de arbeidsmarkt. Samen met JINC zijn wij aan de slag om deze jongeren te inspireren en te helpen om een vliegende start op de arbeidsmarkt te krijgen. Onze collega’s bezoeken scholen om training te geven, of ontvangen scholieren op kantoor voor bliksemstage in de IT.

onze lokale sponsorinitiatieven

Sponsoring

​​​​​​​ilionx Maastricht voor Only Friends Limburg

Vanuit onze vestiging in Maastricht leveren we een bijdrage aan Only Friends Limburg: een sportvereniging voor mensen met een beperking. Onze collega’s, met als initiatiefneemster Yana Houben, zetten hun kennis en kunde in om te helpen met de online presentatie en communicatie (website en nieuwsbrieven) en het ontwikkelen van een handige app. Door het sponsoren van en helpen bij evenementen dragen we ook bij aan onvergetelijke dagen voor alle sporters.

ga naar website
Sponsoring

ilionx Groningen voor Nederlands Hansa Zeilteam

Dit sponsorinitiatief is ontstaan toen collega Jorgen Middel bij een klant in gesprek kwam met Esther. Esther heeft een lichamelijke handicap, maar kan met aanpassingen gewoon haar werk doen. In haar vrije tijd zeilt ze bij het Nederlands Hansa Zeilteam. ilionx is sinds 2021 één van hun sponsoren. Zo hebben we kunnen bijdragen de reis van het team met aangepaste boten richting Italië voor het WK Zeilen in Palermo. Met dat WK bracht zeilster Vera Voorbach goud mee naar huis.

ga naar website
sponsoring

ilionx Overheid Den Bosch voor Stichting Super-G

Collega’s van ilionx Overheid, gevestigd in Den Bosch, steken de handen uit de mouwen voor de Stichting Super-G. Deze stichting is ontstaan als een spin-off van de Special Olympics Nationale Spelen (2012). Ze organiseren verschillende evenementen zodat sporters met een beperking in contact kunnen komen met de beweegmogelijkheden in en rondom Den Bosch. In mei 2022 hebben onze collega’s vrijwilligerswerk gedaan tijdens de Special Olympics.

ga naar website
Sponsoring

ilionx Zwolle voor WRZV De Boog

We slaan de handen ineen voor WRZV De Boog, een zaalvoetbal vereniging voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. ‘Nooit meer buitenspel’ is hun slogan en dat maken ze waar! Wij steunen de organisatie door, naast een financiële bijdrage, zelf de handen uit de mouwen te steken. In juni 2022 gingen onze collega’s aan de slag op het voetbaltoernooi van De Boog. Daarnaast zetten we ons in bij het organiseren en ondersteunen van de reguliere trainingen en oefenduels én als begeleiding van het team.

ga naar website
Sponsoring

ilionx Amsterdam voor Fleur Jonge

Para-atlete Fleur Jonge staat centraal bij het sponsorinitiatief van Amsterdam. Door een bacterie verloor Fleur haar beide onderbenen en raakte acht vingers voor de helft kwijt. In plaats van passief te berusten, gaf ze haar leven een nieuwe invulling. Geïnspireerd door paralympische snowboardster Bibian Mentel, werd Fleur een succesvolle paralympisch atleet. We bewonderen hoe positief ze in het leven staat. Wij helpen Fleur financieel om te zorgen dat ze meer mensen kan inspireren om te gaan of blijven sporten.

bekijk deze film
Frame Schaatsen

ilionx Hoorn voor Frame Schaatsen

Nederland is echt een schaatsland. Als de temperaturen dalen maken we ons massaal klaar om te gaan schaatsen op natuurijs. Maar ook op kunstijsbanen bij schaatsverenigingen worden het hele jaar heel wat rondjes geschaatst. Dat geldt helaas niet voor iedereen. Kinderen met een fysieke beperking zijn eigenlijk nooit in staat om mee te doen en samen te schaatsen met leeftijdsgenootjes. Dit moet en kan anders! Het Gehandicapte Kind is daarom het project Frame Schaatsen gestart, waar ilionx Hoorn trotse sponsor van is.

ga naar website

Wil je meer weten over de bijdrage die we leveren aan onze samenleving?

neem contact op
Link gekopieërd