waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

ilionx in top 3 populairste Nederlandse ICT-dienstverleners in de Computable100

Computable 100 | Top 3 populairste Nederlandse ICT-dienstverleners

We zijn erg trots dat we dit jaar de 2e plek hebben behaald in de top van populairste Nederlandse ICT-dienstverleners in de Computable100.

Dit is een jaarlijks onderzoek dat wordt uitgevoerd door Enigma Research door middel van een online marktonderzoek onder Computable-lezers. Onderwerpen in dit onderzoek zijn onder andere het imago van bedrijven als zakenpartner, op het gebied van innovatie, als werkgever, het kennisniveau van medewerkers, de financiële stabiliteit en duurzaamheid.

Grote stappen gemaakt

We zijn het afgelopen jaar in meerdere categorieën gestegen. Zo prijken we dit jaar op de 24e plek in de top 100 van alle ICT-bedrijven, een stijging van maar liefst 17 plekken ten opzichte van vorig jaar. In het rijtje populairste Nederlandse ICT-zakenpartners hebben we zelfs de 6e plek weten te bemachtigen. Daarnaast zijn we dit jaar voor het eerst in de top 50 Duurzaamheid terechtgekomen. Dit laat zien dat we met ons duurzame beleid mooie stappen maken.

De grootste stap die we dit jaar hebben gemaakt is op het gebied van het kennisniveau van onze medewerkers. Waar we vorig jaar op de 37e plek stonden in het rijtje ‘imago kennisniveau’, prijken we nu op de 19e plek. We investeren dan ook flink in groei en ontwikkeling, onder meer via onze eigen ilionx Academy. Dit hoge kennisniveau wordt door onze klanten gewaardeerd én door onze partners gezien.  Zo behaalden diverse collega’s afgelopen jaar mooie erkenningen. Onze collega Kevin Feenstra ontving de exclusieve Barracuda MVP award en onze collega Erik-Jan Westendorp werd wederom tot Umbraco MVP benoemd.

ilionx is een van de populairste ICT-werkgevers van Nederland

Naast het feit dat we de 7e plek hebben behaald in de ranking van populairste Nederlandse ICT-bedrijven (niet te verwarren met de categorie ICT-dienstverleners) wordt ook ons werkgeversimago goed gewaardeerd. Zo zijn we in de Nederlandse top 10 van populairste ICT-werkgevers op de 5e plek geëindigd. Thema’s als diversiteit en inclusie, oog voor duurzaamheid, en het hebben van een duidelijke purpose spelen daarbij een belangrijke rol. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze medewerkers zichzelf blijvend ontwikkelen als mens én als professional. Om dat te ondersteunen, hebben we afgelopen jaar BOOST! gelanceerd, een HR- platform waarbij vooral  behoeften, talenten, passie en werkplezier in de gesprekken centraal staan.

Jan Veltman, CEO van ilionx: “Ons doel is om eenvoud te brengen in een complexe wereld, zodat onze klanten met plezier kunnen werken. We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt  om ons verhaal als ‘experts in eenvoud’ op de kaart te zetten en onze vijf expertises inhoud te geven. Geweldig om te zien hoe al onze collega’s zich hiervoor hebben ingezet en fijn dat dit zich nu uit in deze hoge waarderingen. Dat hebben we natuurlijk ook te danken aan de mooie projecten die onze experts voor klanten hebben mogen uitvoeren, zoals twintig procent besparing op energiekosten bij SKSG, de automatisering van repetitief werk bij het CBR en de introductie van datagedreven werken bij Specialized. De gewonnen aanbestedingen bij VNG voor het leveren van security-diensten en die van het Ministerie van Justitie & Veiligheid, COA en RIVM voor de ontwikkeling, bouw, beheer en onderhoud van applicaties laten zien welke IT-kennis we allemaal nog meer in huis hebben. Ik ben trots op ons team en kijk uit naar al het moois dat 2024 ons gaat brengen.”

Wil je meer weten over het Computable100 onderzoek, lees dan hier wat de diverse categorieën inhouden.

Link gekopieërd