Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

Retail

De verwachtingen van je klanten zijn hooggespannen en veranderlijk. Eén van de kenmerken van een succesvolle retailer is dan ook wendbaarheid. Kun jij jezelf snel aanpassen en opnieuw uitvinden?

Neem contact op

Zo blijf je onderscheidend in Retail.

Retailbedrijven hebben dagelijks te maken met de grillen van de markt. De marges staan onder druk en er vinden geregeld grote fusies en overnames plaats. De verwachtingen van je klanten zijn hooggespannen en veranderlijk. Eén van de kenmerken van een succesvolle retailer is dan ook wendbaarheid. Kun jij jezelf snel aanpassen en opnieuw uitvinden? Daarnaast blijft het belangrijk om veilig en verantwoord met klantgegevens om te gaan. Om in dit constant veranderende speelveld een koppositie te behouden, is innovatiekracht nodig. Een stevige IT-partner is hierbij onmisbaar. ilionx denkt groot en begint klein; praktisch en samen met jou.

Slim gebruik van data

De consultants van ilionx houden je scherp en verkennen nieuwe mogelijkheden voor én met jou. Slim gebruik van data zorgt ervoor dat je nét even dat stapje voorloopt op de concurrent. We ontwikkelen een business intelligence rapportage- en analyseomgeving voor je die inzichten verschaft over de markt en het consumentengedrag. Hiermee kun je bijvoorbeeld ook de verschillende vestigingen van een keten benchmarken. Wanneer je over wil stappen van business intelligence naar data science, moet de organisatie fundamenteel veranderen. ilionx helpt je om de juiste stappen te zetten.

Ken de customer journey en verras je klant

Om de klant te blijven raken, verrassen en relevant voor hem te zijn, is een 360 graden klantbeeld essentieel. Data science zorgt ervoor dat deze data vanuit verschillende touchpoints en andere bronnen verzameld wordt. Hiermee breng je de customer journey in kaart en kun je consumentengedrag voorspellen. Het voorspellen van de vraag heeft ook een grote invloed op het voorraadbeheer, waardoor je kosten bespaart en makkelijker investeringsbeslissingen neemt. Dit alles begint met de overstap naar de cloud, waarmee je de deur opent naar realtime inzicht in de verschillende data. Misschien staan je applicaties al in de cloud, maar ben je het overzicht kwijt, of is er geen goede integratie van de verschillende applicaties? We helpen je graag verder.

Salesforce expertise

Online klantcontact is een maker of breaker als het gaat om de loyaliteit van jouw klant. De consument verwacht een snelle reactie en een persoonlijke benadering. Met onze Salesforce expertise richten we een effectief platform in met onder andere Sales Cloud, Service Cloud, Community Cloud en Pardot. Deze oplossingen sluiten naadloos op elkaar aan en bieden je een single source of truth waaruit je gemakkelijk rapportages destilleert en klantcontact naar een hoger niveau tilt.

Privacy en security

We  zorgen ervoor dat aan alle privacywetgeving, waaronder AVG, is voldaan en maken de security voor je in orde. Enerzijds door privacy en security by design, anderzijds door doorlopend te voldoen aan de hoge security-standaarden. Indien gewenst, voert ons Red Team periodieke tests uit.

De unieke kracht van jouw bedrijf

ilionx heeft jarenlange ervaring met diverse retailbedrijven, van food tot fashion en van fysieke winkel tot online of omnichannel retailer. Wat we belangrijk vinden? Stabiliteit, consistentie, deskundigheid en een relatie voor de langere termijn. Onze multidisciplinaire teams vinden voor elke uitdaging een passende oplossing om de unieke kracht van jouw bedrijf ten volle te benutten.

Onze oplossingen

Recommender Systeem

Wil jij jouw klanten gerichter bedienen, een hogere klanttevredenheid en meer omzet? Het recommender systeem dat ilionx voor je inricht, zorgt hiervoor.

Ga naar oplossing

Customer Journey Analytics

Wil je klantervaringen verbeteren en klantprocessen optimaliseren? En wil je daarnaast ook nog kosten besparen? Met customer journey analytics kun je precies voorspellen wat de volgende stap van de klant is.

Ga naar oplossing
Link gekopieërd