waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Sligro Food Group blijft aan kop dankzij krachtig samenspel

Sligro Food Group

Sligro Food Group en ilionx blijven aan kop dankzij krachtig samenspel

Sligro Food Group is een foodservice bedrijf voor de Nederlandse en Belgische markt. Het bedrijf heeft een assortiment van ruim 75.000 food- en non-food artikelen en levert dit aan consumenten, horecaondernemers, mkb, bedrijfsrestauratie en andere grootverbruikers. Sligro is genoteerd aan de Euronext in Amsterdam en het hoofdkantoor is gevestigd in Veghel.

Als grote speler in de Fast Moving Consumer Goods heeft Sligro dagelijks te maken met de grillen van de markt. De marges staan onder druk, er vinden geregeld grote fusies en overnames plaats en de verwachtingen van de klant zijn hoog en veranderlijk. Het vereist een enorme lenigheid, evenwicht en innovatiekracht om in dit veld de koppositie te behouden. Een stevige IT-partner is hierbij onmisbaar, en die vond Sligro tien jaar geleden in ilionx.

Symbiose

Zowel organisatorisch als IT-technisch heeft het foodservice bedrijf uit Veghel grote veranderingen doorgemaakt. Van de opkomst van data science tot SAP-implementaties. In alle fases bewoog ilionx mee, gaf richting en bewaarde de balans. Dat erkent ook Maurice van Veghel, CIO bij Sligro Food Group: “Er verandert enorm veel op het gebied van technologie. Van een IT-partner verwachten wij dan ook dat ze ons scherp houden en dat we gezamenlijk aan de slag gaan met innovatie. Het mooie aan het partnership met ilionx is dat zij met ons mee groeien. Werd data science een topic in de IT-wereld? ilionx zorgde ervoor dat het haar mensen opleidde en nieuwe mensen aannam om expertise op te bouwen. Hadden wij naast consultancy- en ontwikkelwerk ook beheer nodig? ilionx greep het moment aan om haar beheervaardigheden verder uit te breiden. Zo’n partner gun ik ieder bedrijf!”

“Er verandert enorm veel op het gebied van technologie. Van een IT-partner verwachten wij dan ook dat ze ons scherp houden en dat we gezamenlijk aan de slag gaan met innovatie."

Maurice van Veghel, CIO bij Sligro Food Group

Data science als gezamenlijk leerproces

Een mooi voorbeeld van hoe ilionx meegroeide met Sligro was zo’n zes jaar geleden. Toen kwam het foodbedrijf in aanraking met data science. Pepijn van der Veen, enterprise architect bij Sligro Food Group: “Zo’n zes jaar geleden begon ilionx met de ontwikkeling van haar data science-competenties. Parallel daaraan zijn we samen een pilot gestart om te verkennen wat data science voor Sligro Food Group kon betekenen.”

De partners begonnen met een marketing-segmentatie. Op basis daarvan kon Sligro specifieke productselecties onder de aandacht brengen bij klanten. Op deze manier identificeerde Sligro tevens nieuwe doelgroepen, die zonder data nooit zo ingedeeld zouden zijn. Pepijn: “We kunnen nu nieuwe analyses uitvoeren en daardoor klanten veel beter bedienen. Als je de switch maakt van business intelligence naar data science moet er fundamenteel iets veranderen in je organisatie. Door samen het leerproces te doorlopen heeft ilionx ons geholpen om de eerste concrete stappen te zetten.”

“Zo’n zes jaar geleden begon ilionx met de ontwikkeling van haar data science-competenties. Parallel daaraan zijn we samen een pilot gestart om te verkennen wat data science voor Sligro Food Group kon betekenen.”

Pepijn van der Veen, Enterprise architect bij Sligro Food Group

Grootste transformatie ooit

Sligro Food Group heeft inmiddels een duidelijke richting gekozen. Zo verkocht het bedrijf in 2018 alle Emté supermarkten en focust het zich alleen nog op B2B-food. Ook krijgt het online kanaal meer aandacht: ’s avonds bestellen en morgen geleverd krijgen. Daarnaast gaat Sligro ook kansen verzilveren in het buitenland. Al deze ontwikkelingen hebben een enorme weerslag op het IT-landschap. Maurice: “Wij maken voor onze kernprocessen nog gebruik van een AS400-systeem van IBM. Maar om alle veranderingen mogelijk te maken, stappen we binnenkort over op SAP. Hiermee kunnen we onze dienstverlening, organisatie en IT beter integreren, waardoor we onze klanten echt als één bedrijf kunnen bedienen. Bovendien zijn we met SAP in staat om onze vleugels uit te slaan in het buitenland. ilionx gaat hier ook vast weer een rol in spelen.”

Tinnen bruiloft

Inmiddels werken de partijen al ruim tien jaar naar alle tevredenheid samen; een tinnen bruiloft! Maurice: “We hebben als Sligro Food Group in onze genen dat we van stabiliteit houden. Niet dat we niet dynamisch zijn, maar we houden van continuïteit en lange dienstverbanden. We vinden het dan ook fijn om zo’n lange tijd met ilionx samen te werken. ilionx staat voor ons voor stabiliteit, consistentie, degelijkheid en deskundigheid en past daardoor goed bij ons.”

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder

Informatie inspireert! Wil je in contact komen met één van onze experts? Neem contact op via onderstaande button.

Ik wil meer weten over dit project
Link gekopieërd