waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

WE Fashion zet Business Intelligence en Data Analytics in om klanten te verrassen

WE Fashion | Bron: www.wefashion.nl

De Nederlandse modeketen WE Fashion heeft de ambitie om de beste fashion retailer van West-Europa te zijn.

Om dit te bereiken, werkt de retailer aan persoonlijke marketing. ilionx helpt met het zetten van de vervolgstappen op dit vlak. Naast flexibiliteit in opslag en het veiligstellen van klantgegevens zijn ook een betere performance, toegang tot diverse services én de laatste technologie voordelen die de samenwerking oplevert.

Koen Aben, business transformation director bij WE Fashion: “WE Fashion heeft de ambitie om de beste retailer van Europa te zijn. Om dat te bereiken moet je de klant weten te raken, te verrassen en vooral relevant zijn. De samenwerking met ilionx op het gebied van business intelligence en data analytics zorgt ervoor dat we nog meer inzichten uit data kunnen halen.”

"De samenwerking met ilionx op het gebied van business intelligence en data analytics zorgt ervoor dat we nog meer inzichten uit data kunnen halen."

Koen Aben, business transformation director bij WE Fashion

Relevanter voor de klant

Om de gestelde ambitie te behalen, moest onder andere de communicatie naar klanten nog persoonlijker en relevanter worden. WE Fashion zet daarom in op business intelligence en analytics. De data van WE Fashion groeit exponentieel, mede dankzij het loyaliteitsprogramma WEisME. Dit membershipprogramma bestaat al enige tijd en is stapje voor stapje steeds verder uitgebreid en verfijnd. Onder andere door dit programma fluctueert de data die binnenkomt sterk. Hierdoor is ook de analysebehoefte en de benodigde dataopslag erg veranderlijk.

Mankracht en cloudopslag

Tijdens piekmomenten is er zowel meer dataopslag nodig als meer mankracht om de data te analyseren. WE Fashion heeft zelf business analytics en intelligence experts in huis, maar heeft soms extra specialisten nodig. ilionx staat daarom altijd paraat om bij te springen. Ook verzorgde ilionx de volledige migratie naar Amazon Cloud. Hierdoor kan het bedrijf efficiënter en slimmer beschikbare data inzetten en klanten relevante informatie geven. Het is ook nog eens kostenefficiënter dan het gebruik van datawarehouses.

"Dankzij het loyaliteitsprogramma WEisME fluctueert de data die binnenkomt sterk. Hierdoor is ook de analysebehoefte en de benodigde dataopslag erg veranderlijk."

Koen Aben, business transformation director bij WE Fashion

Korte lijnen en open cultuur

De samenwerking kan een project maken of breken. Bij ilionx en WE Fashion is het een maker. De korte lijnen en de open cultuur die in beide organisaties heerst, zorgt ervoor dat de activiteiten helder en duidelijk besproken worden en eventuele issues snel worden opgelost. Zowel ilionx als WE Fashion is gewend om agile te werken met korte sprints. Hierdoor zijn de deadlines en gewenste resultaten continu duidelijk en kunnen deze ook makkelijk gewijzigd worden. Kim Maatman, sales directeur van de ilionx-vestiging in Amsterdam: “De werkwijzen van WE Fashion en ilionx sluiten goed op elkaar aan. Beide organisaties werken projectmatig en resultaatgericht, én geloven in de kracht van langdurige samenwerking.”

Link gekopieërd