waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

BRO creëert toekomstbestendige remote werkplekken met Awingu

BRO

Als onafhankelijk advies- en ontwerpbureau werkt BRO regelmatig samen met externe specialisten en stagiaires.

Voorheen kregen zij toegang tot de applicaties en documenten van BRO via NetConnect, een verouderde oplossing waarbij nog met hardware tokens werd ingelogd. De hoogste tijd dus voor een toekomstbestendige werkplekoplossing. Die vonden zij, via ilionx, in Awingu en binnen twee weken stonden er tien volwaardige remote werkplekken klaar. De flexwerkers van BRO loggen nu in met moderne authenticatiemethoden (MFA), de performance is met 35 procent verbeterd en gegevens zijn goed beveiligd. Kortom, een voorbeeldproject dat op tijd en binnen budget is uitgevoerd.

Ouderdom komt met gebreken

Vanuit Amsterdam, Boxtel en Venlo werken de 75 medewerkers van BRO aan projecten op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, stedenbouw, landschap en economie. Waar de vaste medewerkers worden voorzien van een laptop en smartphone, biedt BRO haar flexwerkers een remote werkplek.

Piet Jonkergouw, system administrator bij BRO, vertelt: “De oude oplossing hebben we de afgelopen jaren steeds geüpgraded naar de nieuwste versie, maar op een gegeven moment liet de performance te wensen over. Bovendien draaiden de werkplekken op een oude versie van HTML 5 en dat gaf problemen op Chromebooks en MacBooks. Los van de traagheid, waren er hardware tokens nodig om in te loggen op de werkplek, dat is écht niet meer van deze tijd. En toen bekend werd dat de webbased oplossing niet zou worden doorontwikkeld, konden we er niet meer omheen: we moesten op zoek naar een moderne werkplekoplossing.”

“ilionx is een van onze vaste IT-partners, waar we al een tijd naar tevredenheid mee samenwerken voor Microsoft Office 365 en Dynamics 365.”

Piet Jonkergouw, system administrator bij BRO

Een schot in de roos met Awingu

“ilionx is een van onze vaste IT-partners, waar we al een tijd naar tevredenheid mee samenwerken voor Microsoft Office 365 en Dynamics 365”, gaat Piet verder. “Dus we hebben hen onze vraag naar een toekomstbestendige werkplekoplossing voorgelegd. Uiteraard hadden we specifieke wensen over de beschikbaarheid van dual screens, authenticatiemogelijkheden via de smartphone en de performance. Ook de mogelijkheid tot flexibel schalen was een wens, zodat we de remote werkplekken in de toekomst kunnen uitbreiden.”

“ilionx kwam toen met Awingu: een agentless oplossing voor een volwaardige remote werkplek”, vertelt Piet. “Hiervoor is geen installatie nodig van een applicatie of plug-in op het apparaat van de gebruiker en we konden gebruikmaken van de multifactorauthenticatie (MFA) in Office 365. Bovendien draait Awingu op de nieuwste HTML-versie en maakt gebruik van standaardprotocollen om te communiceren met onze backend-systemen.” Oftewel, een match made in heaven.

Snel scoren bij de implementatie

Piet had zijn verlanglijst met wensen al klaarliggen en bouwde mee aan de Awingu-oplossing voor BRO. Piet: “Samen met de specialisten van ilionx maakten we een technisch ontwerp met daarin wat we wilden bouwen en hoe we dat moesten aanpakken. De ontwerpfase verliep vlot, waardoor we snel aan de slag konden. We hadden namelijk een strakke deadline van twee weken, voordat in september de nieuwe stagiaires bij BRO aan de slag gaan. De implementatie van Awingu was echt een een-tweetje: er zat altijd iemand van ilionx met de juiste expertise aan tafel, waardoor we snel konden schakelen. De remote werkplekken via Awingu waren dan ook binnen twee weken gereed.”

“Awingu is een virtual machine die draait tussen onze on-premises RDS-server en het (persoonlijke) apparaat van onze flexwerkers”, aldus Piet. “Je logt in via de browser waarna je landt in je eigen BRO-werkruimte. Van daaruit heb je toegang tot ons intranet, je e-mail, Office 365 en andere applicaties, onafhankelijk van waar je bent.”

“We hebben het echt samen gedaan. Het prettige was dat de projectleider van ilionx precies wist wat ik bedoelde in de technische zin van het woord, met mij meedacht, en dat weer doorvertaalde naar de juiste specialisten en diensten die er nodig waren."

Piet Jonkergouw, system administrator bij BRO

Moderne werkplek voor de flexwerkers

Piet: “We hebben nu tien moderne werkplekken gerealiseerd en qua performance is Awingu 35 procent sneller dan onze oude oplossing. Een flinke verbetering. De werkplekken zijn goed beveiligd tegen diefstal van data of intellectual property. Met Awingu bieden we namelijk wel een ingang, maar geen uitgang. Je kunt dus geen documenten downloaden naar je lokale bureaublad. Tot slot is Awingu veel gebruiksvriendelijker: de schermen van de remote werkplek zijn letterlijk realtime schaalbaar en je kunt werken met dual screens.”

“Deze resultaten behaalden we op tijd en binnen budget”, gaat Piet verder. “En we hebben het echt samen gedaan. Het prettige was dat de projectleider van ilionx precies wist wat ik bedoelde in de technische zin van het woord, met mij meedacht, en dat weer doorvertaalde naar de juiste specialisten en diensten die er nodig waren. Er was ook echt een klik met iedereen die aan het project werkte: we hadden aan een half woord genoeg. De samenwerking verliep naar volle tevredenheid en we zijn blij met de resultaten: een voorbeeldproject!”

Link gekopieërd