waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Itho Daalderop neemt het heft weer in eigen handen met low code en agile

Itho Daalderop gebouw

Itho Daalderop richt zich op energiebesparing, gezondheid en comfort in de woonomgeving en is continu bezig met innovatie.

Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in duurzame verwarmings-, tapwater-, ventilatie- en thermostaatoplossingen, brengt regelmatig nieuwe producten en baanbrekende concepten op de markt. Ook verbetert het bedrijf het bestaande assortiment continu. Het is dan ook niet gek dat Itho Daalderop op zoek gaat naar een moderne oplossing om zowel de website als de onderliggende systemen te upgraden. Nick Winkelman, Projectleider Digital bij Itho Daalderop, vertelt hoe ilionx met behulp van het Betty Blocks platform de website en aanverwante systemen in lijn heeft gebracht met het innovatieve karakter van het bedrijf.

Een flinke pan spaghetti

Zoals zoveel bedrijven had Itho Daalderop te maken met enige legacy; verouderde systemen waar ze zelf weinig inzicht in hadden en waarbij ze afhankelijk waren van één partij. Nick Winkelman: “Ons digitale systeem was steeds verder uitgebreid en was uiteindelijk een flinke pan spaghetti aan allerlei oplossingen.” Bij de start van het partnership doet het ilionx team gedegen onderzoek en organiseert het diverse brainstormsessies en interviews met medewerkers en klanten. Op basis daarvan stelt het team een lijst met vereisten op waarmee ze aan de slag kunnen.

“Ons digitale systeem was steeds verder uitgebreid en was uiteindelijk een flinke pan spaghetti aan allerlei oplossingen.”

Nick Winkelman, Projectleider Digital bij Itho Daalderop

Vindbaar en responsive

De vindbaarheid van productinformatie en het feit dat de website niet responsive is vormen een probleem voor klanten. Voor het bekijken van bijvoorbeeld een installatiehandleiding moet er meerdere keren doorgeklikt worden. Daarnaast is de wens de gebruikersinterface een stuk klantgerichter in te richten en de structuur van de website overzichtelijker te maken.

Stabiele tussenlaag

De nieuwe website van Itho Daalderop moet verder voldoen aan diverse eisen op het gebied van wendbaarheid en betrouwbaarheid. Een van de eisen is dat de medewerkers de tienduizend producten makkelijk kunnen uploaden en dat aanpassingen met één druk op de knop worden doorgevoerd. Daarbij wil het bedrijf een stabiele tussenlaag creëren die de verbinding maakt tussen de diverse bronsystemen en front-end applicaties, waaronder de website. Dit moet ervoor zorgen dat Itho Daalderop veel sneller kan inspelen op veranderingen en nieuwe wensen in de markt.

Meer invloed op digitale omgeving

Tot slot, bestaat de wens om meer invloed te krijgen op de eigen digitale omgeving, het liefst met low code. Developers van Itho Daalderop moeten zelf ook wijzigingen kunnen doorvoeren op de site.

Aan de slag met agile werken

Met de komst van ilionx maken de werkgroepleden voor het eerst kennis met Agile werken. Zij worden, samen met een paar medewerkers van ilionx, tot ‘Scrum product owner’ getraind door een ilionx-trainer. “Door dit samen te doen leerden we elkaar meteen goed kennen en konden we direct duidelijke afspraken maken”, vertelt Nick Winkelman. Doordat er met sprints gewerkt wordt is er intensief contact tussen de bedrijven. “Ik ben erg blij met de informele sfeer die heerste. Het development team van ilionx was erg flexibel, betrouwbaar en informeel. Iedereen hield zich aan de afspraken, we konden elkaar altijd bellen en kwamen elkaar letterlijk en figuurlijk tegemoet.” Bij ilionx heerst hetzelfde gevoel. Managing consultant Gwen van den Heuvel van ilionx vertelt: “Bij het oplevermoment gaf Nick iedereen die aan het project heeft gewerkt een bedankkaartje met een persoonlijke tekst erop. Die waardering is super.”

“Zoek de handleiding”

Het resultaat? “Een website met een erg moderne uitstraling en een innovatief idee erachter, namelijk een stabiele tussenlaag en medewerkers die met low code makkelijk zelf wijzigingen kunnen doorvoeren. We hebben vrienden en familie bij ons op kantoor uitgenodigd om de nieuwe website uit te proberen. Ze kregen de opdracht specifieke onderdelen van de website op te zoeken, zoals een  handleiding en een contactformulier. Dit ging al een stuk beter en de aspecten die minder goed werkten zijn door het UX-team weer meegenomen in de verdere perfectionering. Uiteindelijk hebben we de website ook door zakelijke klanten laten testen. Onze klantengroep bestaat voornamelijk uit installateurs; technische mensen die niet de hele dag achter de computer zitten. Dan is het des te belangrijker dat de site gebruiksvriendelijk is”, vertelt Nick Winkelman.

“De site klopt weer met onze identiteit.”

Nick Winkelman, Projectleider Digital bij Itho Daalderop

Verder door ontwikkelen

Nu de site staat, betekent dat niet dat ilionx weer haar biezen pakt. Het plan is om de website nog verder door te ontwikkelen op gebruiksvriendelijkheid. De puntjes worden op de spreekwoordelijke i gezet. En nu Itho Daalderop de Betty Blocks weg is ingeslagen, heeft het bedrijf de smaak te pakken en gaat het dit voor meerdere projecten en applicaties inzetten. “We willen graag met ilionx sparren over hun ideeën hierover. We zien ze echt als onze partner. Sinds kort hebben we ook een eigen Betty Blocks developer aangenomen. Ze kan waar nodig optrekken met ilionx en heeft de eerste training al van hen gehad.” De doelstellingen die vooraf zijn gesteld zijn ruimschoots behaald. Nick Winkelman: “Binnen onze branche zijn we een van de meest innovatieve bedrijven, maar onze website straalde dat niet uit. Nu wel. Het beeld klopt weer.”

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder

Informatie inspireert! Wil je in contact komen met één van onze experts? Neem contact op via onderstaande button.

Ik wil meer weten over dit project
Link gekopieërd