waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Inspectietool brengt inspecteurs Univé meer gemak en efficiëntie

De coöperatie Univé levert vele soorten verzekeringen aan zowel particuliere als zakelijke klanten.

Voor de gebouwenverzekering heeft ilionx een inspectietool ontwikkeld, zodat inspecteurs sneller, eenvoudiger én efficiënter risico’s en waardes kunnen bepalen voor het berekenen van premies.

Van Excel-sheet naar toekomstbestendige oplossing

Ruud Seggelink, manager verzekeringsbedrijf bij Univé Noord Holland vertelt: “Voorheen gingen onze inspecteurs op pad met een laptop of tablet met daarop een Excel-sheet. Hierin verzamelden ze alle nodige gegevens voor het berekenen van de premie van een gebouwenverzekering voor bedrijven. Denk aan de bouwprijzen, hoe een gebouw is opgebouwd en de risicofactoren voor brand of inbraak. De Excel-sheet werkte prima, maar er was zeker verbetering mogelijk op het gebied van beheer, risico op fouten en gebruiksvriendelijkheid. Ook was de Excel-sheet minder toekomstbestendig. We waren dus echt op zoek naar een manier waarop we gegevens efficiënter konden verzamelen en verwerken.”

Snelle ontwikkeling met Betty Blocks

Een passende oplossing vond Univé in een applicatie met een database. Ruud: “Binnen Univé hebben we goede ervaringen met Betty Blocks, dus de keuze voor dit low-code platform was snel gemaakt. ilionx heeft samen met ons onderzocht hoe we de werkprocessen van de inspecteurs zo goed mogelijk konden ondersteunen met de applicatie. Alle onderdelen uit de Excel-sheet moesten erin worden verwerkt. Wij namen ilionx mee in onze werkwijze en procedures binnen de wereld van taxeren, terwijl zij ons alles leerden over de mogelijkheden van het Betty Blocks platform. Op deze manier hebben we de verschillende sprints heel effectief doorlopen en was na tien weken een applicatie klaar die voldeed aan alle eisen.”

“Binnen Univé hebben we goede ervaringen met Betty Blocks, dus de keuze voor dit low-code platform was snel gemaakt."

Ruud Seggelink, Manager verzekeringsbedrijf bij Univé Noord Holland

Gebruiksgemak, tijdsbesparing en efficiëntie

Univé beschikt nu over een gebruiksvriendelijke tool waarmee inspecteurs gebouwen gemakkelijk risico-technisch in kaart kunnen brengen. Ruud: “Het verzamelen van de nodige gegevens gebeurt met complexe vragenlijsten. Deze bestaan uit verschillende ja/nee-velden, dropdownmenu’s en invulvakken. De vragenlijst is dynamisch en een beslisboom vertelt de inspecteurs precies welke gegevens ze moeten verzamelen. Op basis van verschillende berekeningen rolt er uiteindelijk een pdf-bestand uit de tool. Hiermee kan onze acceptant de premie berekenen. En als een inspecteur na een aantal jaar terugkomt bij een bedrijf, kan hij eenvoudig wijzigingen doorvoeren of nieuwe gegevens toevoegen om uit te zoeken of de premie nog klopt. Dat levert veel tijdsbesparing op, maar het grootste voordeel van de tool is het gebruiksgemak. Inspecteurs kunnen er zonder training snel mee aan de slag.”

Mogelijkheden voor de toekomst

Ruud gaat verder: “Tijdens het ontwikkelproces hebben we nauw samengewerkt met het team van ilionx. Deze experts hebben ons volledig wegwijs gemaakt in de wereld van low-code. Doordat onze mensen zelf kunnen werken met het platform, zijn we niet afhankelijk van ilionx voor het doorvoeren van aanpassingen. De tool is nu ingericht voor de agrarische sector en de volgende stap is om hem klaar te maken voor andere sectoren. Ook dat kunnen we zelf doen. Doordat we basiskennis hebben van Betty Blocks en weten wat de mogelijkheden van het platform zijn, zien we tal van kansen om het inspecteren in de toekomst te optimaliseren. We benutten graag alle mogelijkheden die er zijn, maar we plukken nu eerst de vruchten van de eerste versie.”

“Het grootste voordeel van de tool is het gebruiksgemak. Inspecteurs kunnen er zonder training snel mee aan de slag.”

Ruud Seggelink, Manager verzekeringsbedrijf bij Univé Noord Holland

Heb je een vraag? Wij helpen je graag verder

Informatie inspireert! Wil je in contact komen met één van onze experts? Neem contact op via onderstaande button.

Ik wil meer weten over dit project
Link gekopieërd