waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Meer tijd en focus voor verdere ontwikkeling Anycoin Direct dankzij werkplekkenbeheer

Anycoin Direct

De handel in cryptocurrencies groeit explosief.

De spectaculaire ontwikkelingen van bijvoorbeeld Bitcoin, Tether en Ethereum hebben bijgedragen aan het succes van cryptohandelsplatform Anycoin Direct.

De geschiedenis van Anycoin Direct is net zo ‘jong’ als de wereld van cryptocurrencies. Het waren drie vrienden die een oplossing ontwikkelden vanuit frustratie. “De zus van één van hen wilde bitcoins kopen, maar dat ging ontzettend moeilijk. De drie gingen haar probleem wel even fixen en zo ontstond in 2013 een bedrijf wat uiteindelijk Anycoin Direct werd”, vertelt Vincent Hendriks, Chief Technical Officer (CTO) bij Anycoin Direct. “De timing om te beginnen was perfect. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een middelgroot handelsplatform met meer dan vijftig mensen in dienst. Zo geef ik sturing aan een afdeling van zestien ontwikkelaars, en hebben we nog een aantal openstaande vacatures.”

Het nieuwe handelsplatform voor cryptovaluta werd zelf gebouwd

Anycoin Direct is een cryptocurrency broker en verdient wanneer klanten kopen en verkopen: de servicefee. Inmiddels zijn er honderden verschillende soorten cryptovaluta. De missie van het Brabantse techbedrijf is om kopen en verkopen zo makkelijk mogelijk te maken. “Het moet net zo gewoon zijn als het kopen van een T-shirt. Daar zijn we nu nog niet, maar we maken goede stappen. In 2021 lanceerden we ons geheel vernieuwde handelsplatform. We hebben het zelf ontwikkeld en gebouwd en werken dagelijks met ons team aan het verder verbeteren ervan. De rol die ilionx erbij speelde, was het uitvoeren van zogenoemde ‘pentesten’. Zij hebben het nieuwe platform getest op kwetsbaarheden door als een soort hacker in te breken.”

"Het voelde echt als een samenwerking, in plaats van een traditionele klant-leverancier relatie."

Vincent Hendriks, Chief Technical Officer (CTO) bij Anycoin Direct

ilionx ging in stappen steeds meer diensten uitvoeren

Hendriks vertelt dat ilionx in stappen aan boord is gekomen bij Anycoin Direct en dat door de korte lijnen de samenwerking meer dan goed is. “Het voelde echt als een samenwerking, in plaats van een traditionele klant-leverancier relatie.” ilionx begon eind 2019 met werkplekkenbeheer als patchen, updaten en software- en hardwarematig repareren, maar ook de inkoop. Hendriks: “Daarna is er in stappen ook Security & Business Intelligence (BI) bijgekomen. Het beveiligingsdeel binnen ons bedrijf bestaat uit twee stukken. De beveiliging van ons eigen handelsplatform, dat in de cloud staat, en onze Office kantooromgeving inclusief het kantoornetwerk dat is ondergebracht bij ilionx. De beveiliging van ons eigen handelsplatform is iets waar we zelf verantwoordelijk voor zijn.”

Door BI is de aansturing van het bedrijf verbeterd

Het laatste wat werd opgeleverd is een toekomstvaste BI-omgeving. ilionx heeft hiervoor een BI-oplossing in Azure Synapse Analytics in combinatie met Power BI ontwikkeld. “Wij hadden zelf al onze informatiewensen geïnventariseerd”, begint Hendriks. “ilionx is daarna met onze mensen workshops gaan houden om die wensen verder te bepalen en uit te werken. Op basis van de output zijn datamodellen ontwikkeld voor verschillende domeinen en afdelingen. Je moet dan denken aan marketing, risk & compliance, finance en customer support. Voor elk domein is door ilionx ook een apart dashboard ontwikkeld. Door de BI-applicatie van ilionx krijgen we verschillende inzichten. Je kunt hier denken aan de performance van bepaalde currencies ten opzichte van andere of bepaalde trends”, vertelt Hendriks. “Het doel is een heel transparante bedrijfsvoering te krijgen. Als we niet weten hoe bepaalde currencies het doen, met welke marges en wat het doet met de orders, dan vaar je blind. Nu hebben we mooie rapportages waar we dat allemaal inzichtelijk in hebben.”

"We wilden een partij hebben die ons kon helpen, ontzorgen. Wat heeft het ons gebracht? Wij konden ons focussen op onze producten en diensten en hoefden ons niet bezig te houden met bijvoorbeeld werkplekbeheer."

Vincent Hendriks, Chief Technical Officer (CTO) bij Anycoin Direct

Meer flexibiliteit

De achtergrond om in stappen meer diensten af te nemen is dat het enorm veel tijd, geld en menskracht kost om het zelf te doen. “We zijn kleinschalig begonnen en toen hadden we nog eigen systeembeheerders rondlopen. Maar naar mate we groeiden, wilden we ook flexibeler zijn”, licht Hendriks de stap naar ilionx uit. “We wilden een partij hebben die ons kon helpen, ontzorgen. Wat heeft het ons gebracht? Wij konden ons focussen op onze producten en diensten en hoefden ons niet bezig te houden met bijvoorbeeld werkplekbeheer. Onze expertise ligt echt ergens anders en daar hebben we nu alle tijd voor.”

Het verder uitbouwen van het handelsplatform

Over de toekomst maakt Hendriks zich niet zo’n zorgen. De handel in een cryptovaluta als Bitcoin beweegt enorm en dat is goed voor de business. “Hoe meer fluctuaties, hoe meer klanten en orders we binnenkrijgen. Daarnaast geloven wij ook dat cryptocurrencies de toekomst zijn.”

Doordat ilionx zich bezighoudt met bijna alle randzaken op het vlak van de informatievoorziening, kan Anycoin Direct zich concentreren op het uitbouwen van het handelsplatform. Hendriks: “Het geeft rust wanneer dingen goed geregeld zijn. We kunnen ons nu puur focussen op onze eigen activiteiten. De komende periode willen we het aanbod aan valuta’s flink laten groeien en willen we meer diensten aanbieden.”

Link gekopieërd