waar ben je naar op zoek?

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Healthcare eXpert Tessa van Dée

Tessa van Dee

Altijd de goede vragen stellen.

Tessa van Dée, consultant HiX
Werkt sinds 2018 bij ilionx. Vindt het belangrijk dat oplossingen toekomstbestendig zijn. Voelt zich altijd onderdeel van het team bij de klant.

‘Ik wil geen baan waar ik de hele tijd achter de computer zit’, was altijd mijn overtuiging. Toch kwam ik na de opleiding verpleegkunde als software consultant bij ChipSoft terecht, de leverancier van HiX. Na een goede drie jaar besloot ik om mijn droomreis te maken en ging 3 maanden backpacken langs de oostkust van Australië. Een reis om nooit te vergeten! Toen ik terugkwam, kon ik al snel bij ilionx beginnen en sindsdien werk ik voor verschillende zorgorganisaties met HiX. Dat kunnen kleine projecten zijn of grote en complexe, zoals het samenvoegen van de EPD’s van fuserende zorgorganisaties.

Slimme oplossingen

Mijn rol bij vernieuwing of aanpassing van processen en de inrichting van het systeem is flexibel. De ene keer ondersteun ik de klant als functioneel beheerder en ben ik betrokken bij het maken van documentatie, het instrueren van gebruikers of uitpuzzelen waarom iets niet werkt zoals verwacht. In andere gevallen speel ik een rol bij de implementatie van HiX, wat kan variëren van analyses tot testen. Wat mijn rol ook is, ik werk altijd samen met gebruikers. Voor hen kan het wel eens moeilijk zijn. Een enkele keer wordt er nog veel met papier gedaan en moeten mensen nieuwe, digitale vaardigheden aanleren. Ook kunnen we zelden alle wensen honoreren. De uitdaging zit hem in het ontdekken van de trucjes in HiX en ik zal mijn uiterste best doen om een slimme oplossing te bedenken. Toch ontkom ik er niet altijd aan om de brenger van slecht nieuws te zijn. Maar hoe het ook gaat, het moment van livegang blijft bijzonder! Daar heb ik dan soms een jaar naartoe gewerkt en het is gaaf om te zien hoe iedereen er echt mee aan de slag gaat. Het is een tastbaar resultaat en de taart echt waard.

Onderdeel van het team

Het is handig dat ik weet hoe het er in ziekenhuizen aan toegaat. Ik zal er bijvoorbeeld wel voor waken de teampost in te lopen tijdens de overdracht op een verpleegafdeling! Door mijn wortels in de zorg is het voor mij makkelijk om me in de gebruikers te verplaatsen. Samen met mijn kennis van HiX kan ik zo de benodigde vragen stellen en de klant in de volle breedte adviseren. En mocht ik iets niet weten, dan weten de collega’s van ilionx het wel. We zitten allemaal in dezelfde situatie en we staan altijd klaar om elkaar te helpen. Het is een fijn team. Maar omdat ik meestal voor langere tijd bij een klant zit voel ik me ook onderdeel van hun team. Daar heb ik veel plezier in, al realiseer ik me dat het tijdelijk is. Daarom zorg ik ervoor om de inrichting altijd duidelijk te documenteren. Mijn doel is om een goed beheerbaar en toekomstbestendig systeem op te leveren.

Ik ga met heel veel plezier naar mijn werk en ben altijd op een leuke manier overal weggegaan. Elk afgerond project voelt daarom telkens een beetje als het opzeggen van een baan. Al vind ik het net zo interessant en spannend om weer aan een nieuw project te beginnen.

Tessa

“Mijn doel is om een goed beheerbaar en toekomstbestendig systeem op te leveren.”

Link gekopieërd