waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Healthcare expert Christian van Ginkel

Christian

De klanten uitdagen en helpen bij het maken van keuzes.

Christian van Ginkel is senior healthcare consultant data & analytics.

Bij een leverancier van een elektronisch patiëntendossier rolde ik het vak van data en analytics in. Het was leuk om technisch bezig te zijn, maar ik raakte steeds meer geïnteresseerd in het proces erachter: praten met artsen, verpleegkundigen of controllers over wat ze precies met het systeem doen en wat ze nodig hebben. Bovendien liep ik aan tegen de grenzen van een standaardproduct. Aspecten als financiën of HR zitten niet in een EPD en dat belemmerde mijn brede blik op data. Ik wilde werken aan klantspecifieke oplossingen, niet aan het implementeren van één applicatie. Die brede oriëntatie vond ik bij ilionx.

Hoe breng jij voor jouw klanten ‘eenvoud in een complexe wereld’?

Door vragen te stellen, zodat de klant wordt uitgedaagd om te benoemen waar ze écht op willen sturen. ‘Waarom wil je dat weten? Noem 3 of 10 KPI’s, wat wil je elke week zien?’ Als je doorvraagt blijkt dat vaak lastiger te zijn dan ze denken. Ook let ik op de interpretatie van de vaak bakken met data die aanwezig zijn. Die moet je in de juiste context kunnen plaatsen. Om te kunnen bepalen welke acties nodig zijn op basis van bepaalde conclusies – denk aan het verminderen van het aantal ondervoede patiënten – is kennis van de zorg onmisbaar. Vervolgens help ik mee bij het maken van keuzes en het realiseren van de oplossingen. Dat gaat van techniek tot begeleiding en coaching. Ik heb veel aandacht voor goede relaties, want in de zorg is het van belang dat je de taal spreekt, de cultuur kent en vertrouwen kunt opbouwen.

Ik werk momenteel aan twee grote projecten bij ziekenhuizen: bij de één richt ik een datawarehouse in, vooral door het team bij de klant te ondersteunen. Bij de ander implementeer ik een product dat ik deels zelf ontwikkeld heb, het ilionx Healthcare Dataplatform. Dit platform haalt informatie op uit verschillende systemen, zoals het EPD en uit de financiële en personeelssystemen, en combineert het tot stuurbare informatie. Daarmee kunnen beslissingen worden genomen op basis van accurate en actuele data.

Welke kernwaarde van ilionx spreekt je het meest aan: verhelderen, verbinden of vernieuwen?

Als het om de klanten gaat, is dat verhelderen. Vragen stellen, prioriteiten bepalen, helpen bij het maken van keuzes, dat past helemaal bij wat ik doe. Maar verbinden vind ik ook belangrijk. Bij ilionx werken zo’n 20 consultants met data in ziekenhuizen. We organiseren regelmatig sessies waarbij we ontwikkelingen of nieuwe regels bespreken en ervaringen uitwisselen. Behalve zinvol vindt iedereen dat ook superleuk. Vernieuwen is natuurlijk nodig, want er verandert veel. Toch geef ik vaak de voorkeur aan technologie die zichzelf bewezen heeft. Voor een fundament waar de klant langere tijd mee vooruit kan.

Heb je het naar je zin bij ilionx?

Ik vind het prettig om onderdeel te zijn van een geheel, samen te werken en collega’s te kunnen inschakelen als ik tegen obstakels aanloop. Er is heel veel expertise aanwezig in de organisatie. Tegelijk krijg ik alle mogelijkheden om te werken op basis van mijn eigen ideeën, met veel ruimte voor zelfstandigheid en ondernemerschap. Dat heb ik ook nodig.

Christian van Ginkel

“In de zorg is het van belang dat je de taal spreekt, de cultuur kent en vertrouwen opbouwt.”

Link gekopieërd