Vergrootglas illustratie Waar ben je naar op zoek?

Datagedreven Zorg

Slim gebruikmaken van je gegevens en maximale waarde halen uit data is cruciaal om flexibel te zijn en mee te gaan in de ontwikkelingen.

Neem contact op!

Haal meer waarde uit data voor slimmere zorg.

Als zorginstelling heb je strategische doelstellingen omtrent de waarde die je wil leveren voor de patiënt of cliënt, zorg bieden op afstand en samenwerken in de regio. Data speelt een cruciale rol in het waarmaken van deze ambities. Ondertussen verandert het zorglandschap, bijvoorbeeld door een nieuwe bekostigingssystematiek, focus op zinnige zorg en natuurlijk nieuwe technologische mogelijkheden. Slim gebruikmaken van je gegevens en maximale waarde halen uit data is cruciaal om flexibel te zijn en mee te gaan in deze ontwikkelingen. Met een bak aan ervaring op het gebied van data én kennis van de zorg voorzien wij in je behoefte aan een dataplatform om dit te realiseren.

Dataplatform als fundament voor datagedreven zorg

Wij bieden een open en schaalbaar dataplatform waarmee je eenvoudig data uit je elektronisch patiëntendossier (EPD) en elektronisch cliëntendossier (ECP) combineert met andere bronnen. We leveren de basis waarbij je beschikt over tachtig procent van de gegevens die een zorginstelling nodig heeft en leren jouw eigen team het platform zelf verder uit te bouwen middels training on the job. Dat betekent voor jou dat je daarna zelf nieuwe bronnen kan aansluiten en nieuwe analyses en dashboards kan toevoegen. Het dataplatform stelt je in staat om je bedrijfsvoering te managen op het gebied van capaciteit, financiën, kwaliteit en planning. Daarnaast biedt het jullie eigen onderzoekers en data-analisten een omgeving voor het maken van voorspelmodellen. Hiermee gebruik je data voor voorspellingen over bijvoorbeeld de effectiviteit van een behandeling, een te verwachten agressieaanval of de ligduur van een patiënt. Het dataplatform is dus het fundament voor datagedreven zorg.

Wij richten datamanagement voor je in

Binnen veel zorginstellingen zien we een trend waarbij er sprake is van meer selfservice op het gebied van data. Dit betekent dat gebruikers zelf data visualiseren en analyseren op de manier die voor hen het beste werkt. Daarnaast zien we dat er meer in een virtueel datateam wordt samengewerkt dat de juiste prioriteiten bepaalt voor de hele zorginstelling, zoals aan wie welke informatie als eerst geleverd wordt. Key users maken zelf dashboards en analyses waardoor het datateam zich kan richten op welke extra strategische data nodig is in plaats van het ontwikkelen van allerlei rapporten. Wij helpen diverse zorginstellingen met de inrichting van de processen en architectuur die hierbij horen. Dat betekent dat wij ook bij jou een slagvaardiger en meer strategisch datamanagement kunnen inrichten.

Digitale gegevensuitwisseling: veilig en soepel

Het centraal stellen van de patiënt of cliënt wordt steeds belangrijker. We zien dat zorginstellingen hierin meer gaan samenwerken. In de toekomst zal er meer gestuurd worden op iemands gezondheid en minder op een bepaalde handeling of kosten, zodat de juiste zorg op de juiste plek geboden wordt. Om dit te realiseren, is het soepel en veilig uitwisselen van data cruciaal. Alleen dan kunnen verschillende zorginstellingen goed samenwerken en kwalitatieve zorg bieden. Daar komt veel bij kijken, zoals het inrichten van een gedegen en flexibele infrastructuur. Dit nemen wij voor jou uit handen. Denk aan standaard koppelingen en data extracties uit en in zorginformatiesystemen, zoals HL7 v2 en v3, CDA, XML en web services. Kortom, we beschikken over de nodige ervaring om digitale gegevensuitwisseling van A tot Z voor je te regelen.

Domeinkennis maakt het verschil

Met ilionx als partner aan je zijde staan specialisten voor je klaar die beschikken over de nodige domeinkennis. Van onze duizend medewerkers houden zo’n tweehonderd zich bezig met data, waaronder ex-artsen, -verplegers en -zorgmedewerkers. Hierdoor zijn we in staat om mee te denken en advies te geven over inzichten die voor jou interessant zijn. We helpen meer dan vijftig zorginstellingen om waarde uit hun data te halen. Dit doen we ook graag voor jou.

Onze oplossingen

ZorgControl

De afgelopen vijftien jaar is management informatie steeds belangrijker geworden voor zorginstellingen.

Ga naar oplossing

Healthcare Database Manager

Efficiënt omgaan met diverse omgevingen en betere bescherming van patiëntgegevens.

Ga naar oplossing

Healthcare Data Platform

Als ziekenhuis wil je graag gefundeerde beslissingen nemen. Beslissingen die worden genomen op basis van accurate en actuele data.

Ga naar oplossing

Healthcare Data Hub

Veilig en betrouwbaar data uit te wisselen van en naar Ziekenhuis Informatiesystemen

Ga naar oplossing

Ketenmonitor

Ketenmonitor, voor meer inzicht in performance en techniek.

Ga naar oplossing

ProActive Monitor & Dashboards

Signaleren van mogelijke verstoringen en het voorkomen ervan.

Ga naar oplossing

Performance analyse

Met de resultaten en het advies breng je je HiX-configuratie in optimale conditie.

Ga naar oplossing

Healthcheck Infrastructuur

Houd je databases en inrichting op de juiste koers.

Ga naar oplossing

Systeem monitoring

Een maximale HiX-performance en -beschikbaarheid.

Ga naar oplossing

Healthcare Process Intelligence

Hoe je afwijkingen gebruikt voor het verbeteren van werkprocessen.

Ga naar oplossing

Wilhelmina Ziekenhuis Assen kiest voor Healthcare Database Manager

Ga naar referent
Link gekopieërd