waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Healthcare expert Susanne de Reus

Susanne de Reus

Zorg uit handen nemen, klanten helpen en hen bekwamer maken.

Susanne de Reus is healthcare consultant met aandachtsgebieden EPD en BI. 

Ik heb medische informatiekunde gestudeerd, een relatief kleine studie waarbij zowel medische, als technische onderwerpen aan de orde kwamen en die voor een groot deel binnen de klinische omgeving van het UMC plaatsvond. Daardoor ken ik nu beide kanten en kan ik goed tussen de verschillende partijen staan. Na mijn studie heb ik EPD-systemen geïmplementeerd bij verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen. Ik heb er in de afgelopen jaren heel wat gezien en ik merkte dat ik het steeds leuker vond om minder met systemen en meer met data bezig te zijn. Daarom ga ik me de komende tijd ontwikkelen tot BI-consultant.

Hoe breng jij voor jouw klanten eenvoud in een complexe wereld?

Een EPD is een heel complex systeem! Het bestaat uit vele verschillende modules, voor een agenda, consulten, de OK, medicijnen of bijvoorbeeld vragenlijsten. Al die modules communiceren met elkaar, maar alleen als ze aan de achterkant goed op elkaar zijn afgestemd en ingeregeld. Omdat ik zoveel kennis heb van het systeem, heb ik veel inzicht in de mogelijkheden. Ook zie ik welke stappen er nog gezet kunnen worden, bijvoorbeeld in de samenwerking met andere expertises. Soms haalt het systeem onverwachte dingen naar voren of wil een bepaald proces niet goed lopen, bijvoorbeeld omdat een ander proces niet goed is afgesloten. Ik vind het erg leuk om dan uit te zoeken wat er aan de hand is en te zorgen dat het niet nogmaals gebeurt. Ook al is het soms een speld in een hooiberg, zoeken, stapje voor stapje het proces uitpluizen en erachter komen waar het probleem zit.

Omdat wij het systeem door en door kennen, kunnen we de lokale beheerders goed helpen als ze tegen een probleem aanlopen. Waar in de flow is het misgegaan? Daarmee maken we het voor hen eenvoudiger, ook omdat we hen altijd meenemen in het zoeken van een oplossing. Bovendien leggen we alles wat we doen vast, zodat ze er volgende keer zonder onze hulp uit kunnen komen. En ik geef ook trainingen, daarmee maak ik het ook eenvoudiger.

Welke kernwaarde van ilionx spreekt je het meest aan: verhelderen, verbinden of vernieuwen?

We zijn er om klanten te helpen en hun problemen op te lossen, daarom denk ik verhelderen. We nemen hen een deel van de zorg uit handen door meldingen af te handelen, maar we helpen hen ook om bekwamer te worden en hun systeem beter te begrijpen. Dat geldt ook voor mijzelf. Bij een ziekenhuis heb ik meegebouwd aan een model waarmee gegevens in een dashboard werden weergegeven, zodat ze meer grip hadden op de bezetting. Maar elk EPD levert een schat aan data waarmee een ziekenhuis goede indicatoren krijgt waarop ze kunnen sturen. Inzicht is dan de basis voor het optimaliseren van processen. Ook aan dat soort verheldering wil ik graag werken.

Heb je het naar je zin bij ilionx?

Bij ilionx kan ik me ontwikkelen van EPD-specialist tot BI-consultant en ik waardeer de kans die ik krijg om op het technische vlak veel te leren, zoals coderen of het werken met PowerBI. Bovendien hebben we een heel fijn team. Ook al zit iedereen op eigen opdrachten, we zijn er altijd voor elkaar. Ik vind het heel belangrijk dat we als team goed met elkaar omgaan.

Susanne de Reus

“We nemen een deel van de zorg uit handen, maar we helpen hen ook om bekwamer te worden en hun systeem beter te begrijpen.”

Link gekopieërd