waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Optimaliseer de waarde van databeschikbaarheid in de zorg

Databeschikbaarheid

Optimaliseer de waarde van databeschikbaarheid in de zorg

In de wereld van ICT in de zorg staat ‘gegevensuitwisseling’ en ‘databeschikbaarheid’ centraal, maar zijn we werkelijk op de juiste weg? Zetten VIPP- en IZA-gelden ons in de goede richting, en dragen ze bij aan de vooruitgang van de zorg? Dit zijn vragen die onze collega Milo Kreuk bezighouden. In zijn blog vertelt hij meer over deze ontwikkelingen, maar uit ook de zorg dat er meer gelet moet worden op de waarde voor de zorg.

“Gelukkig zie ik in mijn werk dat veel mensen daadwerkelijk streven naar vooruitgang in de zorg. We lijken stappen in de goede richting te zetten, wat mijn overtuiging versterkt dat mijn beslissing om 15 jaar geleden naar de zorg over te stappen, de juiste keuze was. Het zorglandschap evolueert, en de focus verschuift gelukkig steeds meer naar de patiënt en cliënt. Of je nu een grote ICT leverancier bent of een zorgprofessional bij een kleine zorgaanbieder, samenwerking wordt cruciaal. In mijn expertisegebied houdt dit eveneens in dat we samen toegang hebben tot gezondheidsgegevens uit verschillende ICT-systemen, met inachtneming van de behandelrelatie en de goedkeuring van de patiënt/cliënt.

Van gegevensuitwisseling naar databeschikbaarheid

Hoewel gegevensuitwisseling in de zorg de afgelopen jaren gangbaarder is geworden, wordt nu duidelijk dat dit niet altijd de meest effectieve ondersteuning biedt. Vaak zou het beter zijn als zorgaanbieders gegevens beschikbaar stellen voor anderen in het zorgnetwerk rondom de patiënt/cliënt, in plaats van het simpelweg doorsturen van gegevens van de ene naar de andere zorgaanbieder. Ik beschouw databeschikbaarheid als een positieve ontwikkeling, maar het is essentieel om te accepteren dat dit geleidelijk moet gebeuren. Tijdens deze overgang moeten we ervoor zorgen dat de tussenstappen daadwerkelijk waarde toevoegen voor de mensen voor wie we dit allemaal doen: onze zorgverleners en patiënten/cliënten. Dit blijkt niet altijd eenvoudig te zijn, en ik ben me bewust van talloze uitdagingen, variërend van opdrachtgevers tot leveranciers en alles daartussenin.

Meerwaarde voor de zorg

De technologie en standaarden voor het opslaan, uitwisselen en beschikbaar stellen van gegevens blijven zich ontwikkelen. Ik verdiep me graag in de details van IHE XDS, HL7 FHIR, VNA, open EHR, evenals in AI, RPA en meer. In mijn projecten streef ik ernaar te waarborgen dat we het beste resultaat behalen voor onze doelgroep. Als projectmanager moet je soms buiten de bekende mijlpalen en afvinklijstjes kunnen denken. Hoewel veel van deze technologieën goed samen kunnen gaan, worden ze soms tegen elkaar afgewogen. Het belangrijkste is echter wat jij als zorgaanbieder wilt bereiken. Het is verstandig om advies in te winnen, maar blijf vooral zelf nadenken: wat is jouw lange termijndoel en welke concrete meerwaarde kun je in elke stap behalen voor jouw zorgverleners? Als dit niet adequaat wordt ingebed, bestaat het risico dat de doelgroep afhaakt en niet daadwerkelijk wordt geholpen.

Ik voel me bevoorrecht dat ik me in dit boeiende speelveld binnen de zorgsector bevind. Ik denk mee, adviseer en begeleid implementaties op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Het geeft me ruimte om me te verdiepen in technologie en zorgtoepassingen, om tot de kern te komen en een meerwaarde voor de zorg te betekenen. Hoewel er al veel is bereikt, staat ons nog veel te doen. Met een heldere visie en pragmatische aanpak kunnen we samen de zorg daadwerkelijk vooruit helpen. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Laat het me weten.”

Link gekopieërd