waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

De kracht van diversiteit in een healthcare consultancy team

teamwork

Diversiteit binnen healthcare consultancy teams is een belangrijk onderdeel voor het succes van je zorgproject. Het bundelen van diverse achtergronden, perspectieven en ervaringen in een team resulteert niet alleen in doeltreffendere oplossingen voor complexe vraagstukken, maar stimuleert ook innovatie. Onze collega Jason Tan benoemt in zijn blog enkele voordelen van deze diversiteit en geeft aan hoe deze meerwaarde zich vertaalt in de praktijk bij een zorgorganisatie.

1. Creativiteit en innovatie

Diversiteit is een drijvende kracht voor creativiteit. De samenwerking tussen teamleden met verschillende achtergronden bevordert unieke oplossingen en stimuleert out-of-the-box denken, wat van onschatbare waarde is bij het aanpakken van complexe vraagstukken binnen de zorg.

2. Klantgerichtheid in de zorg

Een divers team weerspiegelt de variëteit aan zorgorganisaties en hun behoeften. Verschillende perspectieven vergroten het begrip van diverse uitdagingen in de zorg, wat resulteert in op maat gemaakte oplossingen en verhoogde klanttevredenheid.

3. Effectieve communicatie

Diversiteit draagt bij aan verbeterde communicatie, waarbij teamleden leren effectief te communiceren met verschillende afdelingen en gebruikersgroepen binnen een zorgorganisatie. Deze vaardigheid is van onschatbare waarde bij interactie met diverse werkgroepen en versterkt zowel de teamdynamiek als de relatie met zorgklanten.

4. Probleemoplossend vermogen

In de zorg is het oplossen van complexe IT vraagstukken een dagelijkse uitdaging. Diversiteit vergroot het vermogen van het team om deze vraagstukken samen aan te pakken. Verschillende perspectieven en expertises leiden tot doordachte oplossingen voor uitdagingen in de zorg.

Praktijkvoorbeeld Zaans Medisch Centrum: toegewijd consultancy team voor migratieproject

De overgang van het HiX 6.1 zelfbouw migratieproject naar HiX 6.3 standaardcontent betekent een aanzienlijke stap voorwaarts bij het optimaliseren van zorgprocessen en het verzekeren van de veiligheid en efficiëntie van medische gegevens. Binnen het Zaans Medisch Centrum vervult een team van ilionx healthcare consultants een essentiële rol in een omvangrijk migratieproject. Het team bestaat uit zes gedreven healthcare consultants met diverse achtergronden, unieke ervaringen en expertisegebieden. Deze diversiteit maakt het team bijzonder, omdat ze elkaar op verschillende terreinen aanvullen en daardoor het ziekenhuis beter kunnen helpen met hun IT uitdagingen.

Het team ondersteunt diverse werkgroepen, duikt diep in de EPD-inhoud en organiseert kennissessies specifiek gericht op de zorgomgeving. Hun flexibiliteit en betrokkenheid komen tot uiting in het instrueren van medische specialisten en het inrichten van diverse HiX-modules die aansluiten op de specifieke behoeften van de medische praktijk. Op 21 juni 2024 gaat het ziekenhuis live met HiX 6.3. Ook na die datum staat het team klaar om ondersteuning te bieden aan de inrichting van de verschillende medische dossiers en op specifieke onderdelen zoals: CS-Multimedia, DICOM koppelingen, autorisaties, PDMS en CS-Functie. Deze aanpak onderstreept hun toewijding om niet alleen de migratie succesvol te voltooien, maar ook de optimale werking van het vernieuwde systeem te waarborgen. Hierdoor kunnen zorgverleners in een geoptimaliseerde omgeving de best mogelijke zorg aan hun patiënten bieden.

Consultancy team

Foto team v.l.n.r. : Viktor Boeren, Julia van Helden, Jason Tan, Alieke de Greeuw, Tamara Rietdijk en Kees Kuntz.

Wil je ook bij ons komen werken als healthcare consultant?

Bekijk onze vacatures!

Link gekopieërd