waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

De mogelijkheden en uitdagingen van Functioneel Beheer op Maat

Partnership functioneel beheer op maat

Functioneel Beheer op Maat wordt steeds meer erkend vanwege haar inspanningen om zowel de bezetting als de continuïteit van de beheerafdeling te waarborgen. Het kan de dagelijkse werking van een beheerteam van een zorginstelling verbeteren en kan zelfs leiden tot een waardevol partnership. Maar er kunnen ook kanttekeningen worden geplaatst over deze op afstand geleverde dienst. Onze collega Ruben van Romunde vertelt je in zijn blog meer over de mogelijkheden en uitdagingen van Functioneel Beheer op Maat.

Dagelijkse gestructureerde ondersteuning

Functioneel Beheer op Maat gaat verder dan traditioneel functioneel beheer door dagelijkse, gestructureerde ondersteuning te bieden op continue basis, en voor een langere periode. Hierdoor kunnen zorginstellingen rekenen op een constante stroom van expertise om te voldoen aan de specifieke eisen van een zorginformatiesysteem. Het vaste externe team van healthcare consultants staat garant voor een hoog serviceniveau, of het nu gaat om dagelijkse routineklussen of complexere taken.

Gestroomlijnde workflow

Het gebrek aan direct persoonlijk contact met een healthcare consultant kan als een uitdaging worden beschouwd. Het kan door het beheerteam van een zorginstelling als minder persoonlijk worden ervaren. Echter, brengt deze aanpak een hoge mate van structuur met zich mee in het aanmelden, triëren en oplossen van tickets. Dit bevordert de werkprocessen binnen een zorginstelling.

Door gebruik te maken van een extern team wordt een overvloed aan kennis binnengehaald. De ervaring die het team heeft opgedaan in verschillende gezondheidsinstellingen stelt hen in staat om niet alleen ‘best practices’ te ontdekken, maar ook te begrijpen wat niet werkt in specifieke situaties.

Schat aan kennis

Functioneel Beheer op Maat biedt dagelijkse toegang tot een betrouwbare bron van diepgaande expertise. Hierdoor blijven zorgorganisaties up-to-date en kunnen ze profiteren van geavanceerde functies en verbeteringen. De permanente beschikbaarheid van een team neemt de zorgen over afwezigheid vanwege ziekte of vakantie weg, en garandeert een continue stroom van diverse kennisgebieden. Het risico bestaat echter dat de afhankelijkheid van een extern team de interne groei van kennis kan remmen. Het is daarom van groot belang om een gezonde balans te vinden en de interne teams te betrekken bij het leerproces.

Langdurige ondersteuning

Een langdurige samenwerking stelt het externe team in staat om de zorginstelling diepgaand te leren kennen, waardoor ze efficiënter kunnen inspelen op specifieke behoeften en processen. Elke zorginstelling is uniek, en langdurige samenwerkingen bieden de mogelijkheid om zich aan te passen aan de specifieke behoeftes van elke instelling.

Meer dan een dienst

Functioneel Beheer op Maat gaat verder dan puur functioneel beheer. Het is een partnership waarbij vooraf duidelijk wordt vastgesteld welke taken worden uitgevoerd. De betrokkenheid gaat echter verder dan dat, met ruimte voor actieve betrokkenheid en advies. Het voordeel hiervan is dat de zorginstelling het externe team leert kennen voor mogelijke toekomstige opdrachten. Functioneel Beheer op Maat biedt niet alleen oplossingen voor tickets, maar het team geeft ook advies op basis van uitgebreide ervaringen en diepgaande kennis.

Kortom, Functioneel Beheer op Maat is meer dan een dienst; het ontwikkelt zich naar een waardevol partnership dat de zorginstelling niet alleen ondersteunt bij EPD-gerelateerde taken, maar ook bijdraagt aan een continue verbetering en optimalisatie van de zorgprocessen. Het is een innovatieve benadering die de zorgsector helpt om flexibel, efficiënt en voorbereid op de toekomst te blijven.

Wil je ook bij ons komen werken als healthcare consultant?

Bekijk onze vacatures!

Link gekopieërd