waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
X Achtergrond

Consultancy

Twijfel je tussen uitbreiden van het vaste ICT-team of het inhuren van een consultant? Kijk dan goed naar het werk dat gedaan moet worden en het resultaat dat je wil bereiken. De taak van een zorg ICT consultant is de kennis in te brengen die je nodig hebt. Specialistische kennis, opgedaan in de praktijk. ilionx heeft dit voor je: diepgaande kennis van het gehele pakket HiX en van de projectvoering rondom implementaties en migraties van HiX. Kennis waarmee je ICT-afdeling beter kan presteren. Zonder de aanwezige kennis en kwaliteiten in je zorgorganisatie te kort te doen.

Een ilionx zorg consultant zet kennis zo in dat je organisatie er beter van wordt. Deel de bij klanten opgedane kennis met je medewerkers in plaats van deze voor zich te houden. En – niet het minste – behoed je voor eerder gemaakte projectfouten, projectvertraging en onnodige discussies met toeleveranciers, waarbij budget en kwaliteit in het vizier blijven. Dat klinkt zoals het moet zijn. Wanneer het gaat om kennis van HiX, dan kun je niet om onze consultants heen, niet in functionele zin noch vanuit technisch oogpunt. Of het nu gaat om tijdelijke inzet op basis van detachering of gerichte projectopdrachten: ilionx is jouw partner!

Naast kennis van HiX hebben we ook kennis en ervaring met andere zorginformatiesystemen.

HiX dienstverlening

HiX werkt optimaal als de zorgprocessen en de inrichting goed op elkaar zijn afgestemd. Na livegang ervaar je de resultaten van de -soms- maandenlange inrichting. Nemen de vragen en issues vanuit je zorgorganisatie kort na livegang toe? Dan zijn we er voor je. Om een goede beheerorganisatie neer te zetten en standaard content te vertalen naar de praktijk. Om je inrichting en processen te evalueren volgens je nieuw verworven inzichten. Een speerpunt binnen de HiX dienstverlening door ilionx. Wij zoeken samen met jou de grenzen binnen de standaard content op en ondersteunen je bij het maken van de mogelijke verbeterslagen. Dat geldt niet alleen binnen projecten of implementaties van HiX: ook wanneer je al jarenlang HiX gebruikt ontzorgen we je hiermee.

Of je nu kiest voor de slimme procesanalyse Healthcare Process Intelligence, voor ondersteuning bij functioneel beheer, domein- of werkgroepbegeleiding, of het bijscholen van je medewerkers via opleidingen en begeleiding bij testprocessen: ilionx staat altijd voor je klaar met de juiste specialisten.

Projectmanagement, van begrip naar resultaat

Het klinkt altijd zo logisch bij de start van het project. De rolverdeling is vastgelegd, het beoogde resultaat is bekend en de betrokkenen kunnen niet wachten om te starten. Vol enthousiasme wordt afgetrapt. Niemand twijfelt aan het succes dat over de afgesproken periode behaald gaat worden. Maar gaandeweg blijkt dat meningen sterk verschillen, dat niet alles mogelijk is en dat fouten gemaakt worden terwijl je alle moeite doet het overzicht te bewaren.

Laat het niet zover komen: schakel op voorhand een ilionx projectmanager in! Voor implementatie van HiX, migratie naar standaardcontent, koppelingenonderzoek en -advies, specifieke herimplementaties of dataconversies. ilionx weet als geen ander wat hierbij komt kijken en neemt je zorgen als IT consultancy bedrijf graag uit handen.

Waarom ilionx?
Omdat wij naast uitgebreide kennis van en ervaring met HiX zeer goed op de hoogte zijn van zorgprocessen en van de ontwikkelingen in de zorgbranche. Wij begrijpen wat nodig is om het afgesproken resultaat te behalen. Wie er betrokken moet worden en op welke momenten een ruimere blik nodig is. Ontstaat er toch een probleem, dan duiken wij samen met de inhoudsdeskundigen de diepte in om het waarom van het probleem te achterhalen en een oplossing te vinden. Sturen, vergaderen en rapporteren kunnen ilionx projectmanagers als iedere andere projectmanager. Maar die drang om je project naar een hoger niveau te tillen gecombineerd met bewezen diepgaande HiX-kennis? Dát maakt het echte verschil. Dát maakt jouw projecten succesvol.

 

Implementatie

Kies je als zorginstelling voor ChipSoft HiX dan komt er veel op je af. De implementatie van HiX raakt namelijk vrijwel alle afdelingen en daarmee dus ook medewerkers binnen je zorginstelling. Om dit in goede banen te leiden en alle verwachtingen te matchen met hetgeen gerealiseerd gaat worden, kun je terugvallen op de brede ervaring van ilionx welke opgedaan is bij vele HiX implementaties in de afgelopen jaren.

ilionx is als geen andere partij in staat om je aan de hand mee te nemen gedurende alle fases van de HiX implementatie. Denk hierbij aan de voorbereiding, de implementatie, het testen, het opleiden, de livegang en alle mogelijke nazorg. De kennis en kunde die wij hierbij inbrengen varieert van strategisch adviserend tot en met operationeel uitvoerend, tot aan het ondersteunen van het HiX floorsupport team aan toe. Samen met jou en je collega’s zorgt ilionx voor een succesvolle implementatie en een tevreden organisatie.

Programmamanagement, voor maximale ontzorging

Voor je project geef je het programmamanagement niet zomaar uit handen; je zoekt een gelijkwaardige gesprekspartner met de nodige kennis en ervaring die onder de regie van je zorginstelling functioneert. Die vindt je bij ilionx: wij zetten samen met je zorgorganisatie een programma neer dat aansluit bij de cultuur van de organisatie én gericht is op het behalen van het projectresultaat. Met ilionx haal je voor het totale project de maximale ontzorging in huis. Een programmamanager van ilionx is een HiX-kennisexpert die goed ingewerkt is in de projectmethode van ChipSoft, waardoor we een spin in het web kunnen zijn voor relevante spelers en voor leveranciers. Een kennisexpert die binnen de gestelde kaders blijft. Die mijlpalen in het project herkent en benoemt op stuurgroepniveau, waarbij de mogelijke risico’s niet onvermeld blijven. Ook als ze tussen de regels door genoemd worden. Wat doen onze programmamanagers niet? Hun mond houden. Want bovenal willen we een goede relatie opbouwen met je zorginstelling. En zorgen voor een goede relatie tussen jou en ChipSoft, net als wij die hebben. Stevige gesprekken over financiële parameters, budget en projectvoortgang gaan we dan ook niet uit de weg. Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor het project en het vereiste resultaat. Net als jij dat doet.

Mariette

“Ik kom zelf uit de zorg. Daardoor kan ik de juiste vragen stellen en weet ik wat de zorg wil en nodig heeft.”

Mariëtte van Berkum, Business Consultant / projectleider

Projectleiding, als resultaat belangrijker is dan methodiek

Een goede projectleider houdt het zorgproces goed in het vizier, slaat een brug tussen de werkvloer en het project, beheerst de voortgang en creëert draagvlak onder de toekomstige gebruikers. Met het oog op een snelle en foutloze registratie na livegang. De projecteider is dé man of vrouw van (een deel van) het project, waar iedereen met zijn of haar vragen terecht kan. Dat die vragen komen, is zeker: er is geen project zonder risico’s en onverwachte omstandigheden. Hoe zorg je ervoor dat je zorgorganisatie de datum van livegang haalt? Wat verwacht je van je projectleiders? Ervaring met en kennis over de aan te sturen deelgebieden binnen het project; inspanning om het beoogde resultaat te bereiken. Een ilionx projectleider voldoet aan deze verwachtingen en leidt het project met het volgende in gedachten: focus op het resultaat en neem je verantwoordelijkheid dit te bereiken. Stuur de werkgroep met respect aan. Stel je flexibel op, maar bewaak planning, scope en kosten zorgvuldig. Behartig als onafhankelijke partij de belangen van de zorginstelling. Communiceer en spar met alle partijen en haal de onderste steen zelf boven als dat nodig is. En dan gaat ilionx nog een stap verder: heb hart voor de zaak! Probeer, met ál je relevante kennis van HiX, van ChipSoft, van projecten en methodieken het verschil te maken. Wees kritisch, maar verlies nooit de cultuur van de zorginstelling uit het oog. En bovenal, maak er een mooi project van, wees trots op je werk en heb er plezier in!

Conversie

Het samenvoegen of migreren van data uit verschillende systemen naar HiX kan een ware uitdaging zijn. Of vice versa, van HiX naar een ander systeem. Formaten van velden kunnen verschillen, gelijke noemers hebben niet altijd gelijke inhoud en een veld kan een andere betekenis hebben dan verwacht. Een conversiespecialist is dan geen overbodige luxe. Heb je al ervaring met HiX? Dan weet je hoe lastig een conversie kan zijn van patiëntgegevens, memo’s en financiële gegevens als DBC’s. Of je nu voor het eerst HiX gaat gebruiken of migreert naar een nieuwe versie; je stelt jezelf voor een flinke uitdaging. Maar dan wel eentje waar onze conversiespecialisten expert in zijn. Zij kennen alle tabellen en weten waar de inhoud in HiX gebruikt wordt. Ze kennen alle velden uit de standaardcontent en de toepassing ervan. Alle verplichte velden. Zelfs als de DBC’s in je zorginstelling totaal anders zijn ingericht, de regelgeving een één-op-één conversie in de weg staat, hebben ilionx conversiespecialisten voldoende kennis en ervaring om de vertaalslag voor je te maken. Volgens de door ChipSoft afgegeven specificaties. Heb je meer behoefte aan een projectleider dan aan een uitvoerende specialist? Dat kan ook. Onze conversiespecialisten zijn een gelijkwaardige gesprekspartner van ChipSoft die in de rol van projectleider het conversietraject voor je begeleiden. Je hoeft zich geen zorgen te maken over het conversieplan, de (generieke) conversiescripts en doorlooptijden. Wij zorgen ervoor dat het goedkomt.

Migratie

De ICT in de zorg staat niet stil. Ook in HiX worden de nodige wijzigingen aangebracht om op de toekomst van apps en portalen voorbereid te zijn. Met een grote impact voor de zorginstellingen, want het kan zomaar zijn dat je hierdoor in een migratieproject verzeild raakt. En dat waarschijnlijk niet voor het eerst. ilionx heeft bij een vorige versie-wijziging van ChipSoft een groot aantal zorginstellingen begeleid bij de migratie. De daar opgedane kennis en ervaring zit inmiddels stevig verankerd in onze migratiespecialisten en projectleiders. ilionx staat klaar voor de volgende generatie migraties!

Wat kun je van ons verwachten? Een gedegen onderzoek om de toegevoegde waarde van de nieuwe versie te bepalen. Moet je snel over, of is je organisatie erbij gebaat om de migratie op een later tijdstip uit te voeren? Het onderzoek bevat een inventarisatie van de wijzigingen en benodigde werkzaamheden, waarmee je de impact van de overgang voor je organisatie kunt bepalen. Maar dat is niet het enige waar wij je mee kunnen ontzorgen. ilionx heeft een hoog kennisniveau op ICT- en HiX-gebied en doet er alles aan om dat zo te houden. We volgen de ontwikkelingen in de zorg-ICT en de ministeriële plannen die de zorg en zorg-ICT raken. Daardoor zijn we in staat om je zorgorganisatie niet alleen op de hoogte te stellen van wat zij krijgen in een nieuwe versie, maar ook wat zij mogen verwachten van een nieuwe versie. Zodat je zorginstelling niet alleen een up-to-date systeem heeft, maar dit ook tot op het scherpst van de snede inzet.

Procesoptimalisatie

Staat een werkproces eenmaal op papier dan heb je hier veel gemak van: iedere medewerker kan zien hoe en in welke volgorde taken uitgevoerd worden en volgt – idealiter – het juiste proces. Althans, als het werkproces klopt! Want loopt het werkproces (nog steeds) zoals toen bedacht en beschreven? Is het overeenkomstig ingericht in HiX / EPD? Zijn er knelpunten aanwezig en zo ja, waar en hoe vaak komen ze voor? Interessante informatie waarmee je zonder twijfel je processen op een aantal punten kunt verbeteren. Maar hoe verzamel je al die informatie in een 24-uur draaiend ziekenhuis met een drukbezet HiX-systeem? Laat het aan ons over! Wij voeren een quickscan voor je uit met de ilionx Healthcare Process Intelligence. Het toont hoe je zorginformatiesysteem gebruikt wordt binnen je zorginstelling. Het focust op de afwijkende werkprocessen en zorgt er met datamining voor dat je streven naar procesverbetering een succes wordt.

Advies bij interoperabiliteitsvraagstukken

Onze experts begrijpen dat het aanpakken van interoperabiliteitsvraagstukken, vooral in projecten voor het delen en opvragen van gezondheidsgegevens, complex is. Vaak krijgen projecten rond gegevensbeschikbaarheid een sterk technische focus, zelfs als men het erover eens is dat de behoeften van patiënten/cliënten en zorgverleners centraal staan en dat ICT moet volgen. In projecten met een projectmatige aanpak, waar ICT-oplossingen nog in een vroeg ontwikkelingsstadium zijn, is het uitdagend om zorgverleners (of patiënten/cliënten) betrokken en gemotiveerd te houden. Dit wordt bemoeilijkt als de ondersteunende software niet aan verwachtingen voldoet en de betrokken leveranciers geen volwassen aanpak hanteren in agile of iteratieve ontwikkeling, met voortdurende betrokkenheid van eindgebruikers. Voor leveranciers is dit evenmin eenvoudig, gezien de omvangrijke schaal waarop ze opereren en de diverse wensen van eindgebruikers en andere belanghebbenden.

Onze experts hebben de expertise, ervaring en projectmanagementvaardigheden om gesprekspartners en belanghebbenden te verbinden. Wij hebben de kennis en vaardigheden om samen met jou de juiste route en het passende tempo te bepalen die aansluiten bij de doelen en ambities van jouw zorgorganisatie. Ons doel is een soepele samenwerking te faciliteren en ervoor te zorgen dat jouw zorgproject succesvol is, ongeacht de complexiteit van de uitdagingen.

Kom jij ons team versterken?

Link gekopieërd