waar ben je naar op zoek?

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Functioneel beheer op maat

Haal functionele HiX kennis in huis

neem contact op
X Achtergrond

Heb je behoefte aan meer functionele HiX-kennis in je vaste HiX-team en kun je regelmatig extra capaciteit gebruiken? Dagelijks, gestructureerd, op continue basis en voor een lange periode? Dan is Functioneel beheer op maat geknipt voor je.

Met deze vorm van functioneel beheer van je EPD/ECD kunnen we je zorgorganisatie jarenlang dagelijks ontzorgen: wij voeren voor je functionele beheertaken uit waarvoor je de kennis niet standaard in huis hebt of kunt vrijmaken. Ons vaste team beheerders kan zowel dagelijkse repeterende als complexere beheertaken voor je uitvoeren, afhankelijk van de mate waarin je ontzorgt wilt worden. Ervaar je een piekmoment, dan schalen we de ondersteuning razendsnel op, waarbij we de structurele planning niet uit het oog verliezen. Je kunt de gekozen mate van ondersteuning in functioneel beheer – onder voorwaarden- vrij inzetten; ilionx waakt er samen met je voor dat het gekozen pakket op de juiste wijze wordt ingezet. Daar kun je van op aan.

Kostenplanning en capaciteit zijn, ook bij flexibele inzet, onder controle doordat het pakket  voor een lange periode wordt afgesloten. Je weet exact wat je per jaar aan functioneel beheer kwijt bent, zonder kans op nacalculatie. We spreken via een SLA af welke diensten we op welk niveau voor je uit mogen voeren en gaan aan de slag. Met als resultaat dat je ICT-afdeling weer voldoende tijd voor projecten en innovaties heeft zonder zich zorgen te maken over het functioneel beheer. Langdurig. Dat is de toekomst van de zorg-ICT die voor jou nú kan beginnen.

“ilionx kijkt soms net even anders naar een vraag of probleem en dat helpt bij het vinden van de juiste oplossing.”

Tjeerd Draijer, adviseur Informatiemanagement bij Antonius Zorggroep

Eerstelijnshelpdesk HiX

Ervaart een eindgebruiker een probleem bij het gebruiken van HiX of een ander zorgsysteem, dan wil je dit zo snel mogelijk oplossen! De ‘call’ komt via de eerstelijnsondersteuning bij een helpdeskmedewerker te liggen die deze in snel tempo oppakt en afhandelt. Zij vormen het eerste contact met je eindgebruiker en zijn daarmee een belangrijk visitekaartje voor je ICT-afdeling. Om nog maar te zwijgen over de urgentie om met een snelle oplossing de continuïteit van het systeem te waarborgen. Een belangrijke functie dus, waar vanwege de benodigde kennis én werkhouding weinig kandidaten voor zijn. Heb je een constante onderbezetting van je helpdesk? Dan is het blok ‘Eerstelijnshelpdesk HiX’  iets voor je: je beschikt hiermee over een remote poule professionele beheerders die volgens afspraak je ‘calls’ aannemen, beoordelen en in volgorde van urgentie beantwoorden. Meerdere zorginstellingen en ziekenhuizen gebruiken de eerstelijnshelpdesk HiX, waardoor ook jij profiteert van standaard oplossingen voor veelvoorkomende calls met lagere afhandeltijden als resultaat. En niet alleen jij, ook je eindgebruikers profiteren hiervan!

HiX & Zorgportaal (Standaard content & maatwerk)

HiX en het Zorgportaal zijn, eenmaal geïmplementeerd, niet af: het systeem blijft in beweging. Ervaar je incidenten, fouten en wensen als je het systeem een tijd gebruikt? Via het blok ‘HiX & Zorgportaal’ kun je in zo’n geval terugvallen op ilionx applicatiebeheerders die de aangemelde incidenten en benodigde wijzigingen voor je beheren. Maak je geen zorgen als je gebruik maakt van de standaard content; je vraag wordt doorgespeeld aan ChipSoft, die de oplossing vervolgens uitgewerkt in een content-update beschikbaar stelt. Heb je een maatwerkinrichting, dan lossen onze applicatiebeheerders het incident op en voeren de nodige aanpassingen in overleg met je door, zo nodig eerst in je testomgeving. Het afnemen van dit blok brengt jou veel rust als je voorlopig niet van plan bent je inrichting ingrijpend te wijzigen – met uitzondering van wijzigingen als gevolg van wet- en regelgeving- maar ook als je naast een ingrijpend project je incidenten en wijzigingen zonder vertraging wilt doorvoeren.

Testen hotfix

Elk systeem moet getest worden. Niet één keer, maar na iedere wijziging opnieuw volgens een vaste procedure. Functioneel en technisch. Een opdracht die niet iedereen zomaar kan uitvoeren vanwege de benodigde kennis van en inzicht in HiX. Een opdracht waar niet altijd voldoende tijd voor is. Geldt dit voor je ICT-afdeling, dan is het blok ‘Testen hotfix’ een uitkomst. De ilionx applicatiebeheerders gaan volgens een vaste procedure met sterke testscripts, de juiste testtools én met de juiste kennis aan de slag. Doen zij alles voor je? Bijna: de impactanalyse en resultaten van de test beoordeel je nog zelf, zoals je ook zelf beslist om de hotfix in productie te nemen of te laten nemen. Testresultaten op basis van een geringe kennis van HiX of het proces zijn hiermee verleden tijd. Onvolledig of onzorgvuldig uitgevoerde testen vanwege tijdsgebrek ook, onze applicatiebeheerders reserveren, mede door ervaring, voldoende tijd. Je ziet: je kunt via het systeem elke hotfix eenduidig, gecontroleerd en navolgbaar laten testen. Ideaal als je voor stabiliteit van je huidige inrichting gaat, maar niet graag de nieuwste functies in HiX mist.

Inlezen en aanleveringen

Het periodiek inlezen van tabellen en uitvoeren van aanleveringen aan landelijke registers zijn werkzaamheden die het applicatiebeheer uitvoert. Werkzaamheden die absoluut niet vergeten mogen worden! De tabellen zijn nodig voor een juiste registratie van onder andere verzekeringsgegevens, NAW-gegevens, DBC-codes en tarieven; de aanleveringen aan een landelijk register als DIS zijn verplicht. Merk je dat het inlezen of aanleveren snel even tussendoor moet of kost het je veel tijd om de aanleveringen klaar te zetten? Maak dan gebruik van het blok ‘TAB werkzaamheden’. Je weet dan zeker dat je registreert met de juiste tabellen en up-to-date bent.

Link gekopieërd