waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Low Code: razendsnel bedrijfsapplicaties ontwikkelen en toch controle houden

Low Code: razendsnel bedrijfsapplicaties ontwikkelen en toch controle houden

Het verhogen van hun ontwikkelsnelheid is voor veel organisaties en bedrijven essentieel om te overleven en te groeien.

Klanten, leveranciers en je eigen medewerkers vragen om continue beschikbaarheid van systemen, schaalbaarheid en om voortdurende aanpassingen. Dankzij de introductie van Low Code platformen is het makkelijker geworden om je eigen bedrijfsapplicaties te ontwikkelen en uit te bereiden of pakketten te vervangen. Werkwijzen zoals Rapid Application Development (RAD) en Agile maken snelle implementaties mogelijk. Dit samen leidt tot een hoog dynamisch IT-landschap van eigen oplossingen, standaard pakketten (zoals ERP en CRM) en SaaS-diensten.

Door al deze eigen oplossingen te maken met één Low Code platform, kun je snel inspelen op de ontwikkelingen en blijft je IT-landschap goed beheersbaar tegen lagere kosten.

Vanuit de techniek zijn we geneigd om het functioneren van een afzonderlijke systeem te bekijken. Maar voor de klant, leverancier, gebruiker en de applicatiebeheerder moet de keten als geheel prettig en optimaal functioneren. Daarom hanteren wij bij Low Code toepassingen een holistische benadering, waarbij gekeken wordt naar de gehele keten en hoe je vanuit het oogpunt van business functionaliteit controleert of de systemen en processen betrouwbaar blijven functioneren. Voorafgaand aan Low Code applicatie ontwikkeling gaan we bij ilionx dan ook dieper in op de volgende onderdelen:

User Experience; is er een generieke opzet te bedenken voor de verschillende toekomstige applicaties, waarin we de huisstijl van een organisatie in meenemen, maar ook een gebruikersvriendelijke menustructuur en opzet wat zorgt voor een natuurlijke flow en werking van de applicatie. Op deze manier is er voor de gebruiker een zekere herkenbaarheid en is de leercurve zeer kort.

Architectuur; wat is het huidige IT landschap en hoe kunnen Low Code applicaties hier het beste op aansluiten. Welke mogelijkheden zijn er voor interfacing met zowel interne als externe systemen.

Data; hoe is Master Data Management georganiseerd en hoe borgen we dat nieuwe applicaties op de juiste manier en veilig omgaan met gegevens.

Security: naast het veilig omgaan met data is het ook van belang om de autorisaties binnen je applicaties goed te organiseren, al dan niet in combinatie met de bestaande IAM / AD oplossingen.

Het inbouwen van logging en track & trace binnen je Low Code applicatie zorgt voor analyse en aantoonbaarheid van het gebruik door de verschillende gebruikers.

Beheersbaarheid; ontwikkel je Low Code applicaties op zo een manier dat een applicatiebeheerder op eenvoudige wijze in staat is om aanpassingen door te voeren. We willen immers snel inspelen op veranderingen, nietwaar? In de praktijk komt dit neer op het ontwikkelen van extra schermen met specifieke overzichten en functies voor de applicatiebeheerder. Die extra ontwikkeltijd verdien je in de praktijk snel terug, zeker als je meerdere Low Code applicaties op dezelfde generieke opzet ontwikkeld.

We zien dat steeds meer organisaties in de hoogste versnelling willen blijven ontwikkelen om te voldoen aan de verwachtingen van hun klanten en medewerkers. Dat is ook noodzakelijk om voor te blijven op de concurrentie. Met Low Code lukt het om snelheid en controle te combineren in een complex landschap: snel nieuwe applicaties ontwikkelen of bestaande systemen aanpassen, waardoor je kunt anticiperen op de veranderende wereld. Zo blijf je in controle over je systemen en je business.

Wil je meer weten over Low Code en hoe we jouw organisatie kunnen helpen om ontwikkelsnelheid en controle te combineren?

Neem dan gerust contact op, we nemen graag een keer jouw situatie en de mogelijkheden met je door.

Neem contact op
Link gekopieërd