waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Overheid expert Nicole de Kruijf

Nicole de Kruiijf

We willen graag het vraagstuk van de klant oplossen.

Nicole de Kruijf, Projectmanager bij ilionx overheid

Ik heb na mijn opleiding journalistiek een tijdje in de communicatie gewerkt. Hier deed ik aan de klantzijde ook de IT-projecten en deze wereld trok me steeds meer. Daarom solliciteerde ik bij een leverancier van weboplossingen. Daar maakten we na een tijdje de switch van het bouwen van websites en webportalen naar integratieprojecten. Ik vind de samenwerking met klanten en het interne team erg leuk. Maar na tien jaar ging het voor mijn gevoel allemaal wel erg op de automatische piloot en was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Net toen ik had geconcludeerd dat het tijd werd voor iets anders, maar nog niet had bedacht wat, kreeg ik via LinkedIn een bericht van ilionx: of ik wilde komen praten.

Als projectleider ben ik de schakel tussen klant en consultant

Het was ook écht een leuk gesprek. Het ging over het bedrijf, hoe ze werken en hoe ze naar projectmanagement kijken. Allemaal in een prettige, luchtige sfeer. Het leidde tot een tweede gesprek over mijn mogelijkheden als projectmanager binnen ilionx. Dat was in het voorjaar van 2023 en ik ben snel daarna begonnen. Bij binnenkomst lagen er – behalve een aantal lopende projecten – ook twee gloednieuwe op me te wachten. Eentje voor Deltion, een regionaal opleidingscentrum, en eentje voor de IBD, een dienst die alle gemeenten in Nederland ondersteunt op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Als projectleider ben ik de schakel tussen klant en consultant en verantwoordelijk voor de planning, capaciteit, budget en de afstemming.

Elk project is op zijn eigen manier interessant

Bij Deltion speelde mee dat we eerst een paar stappen terug moesten doen, wat het nodige vroeg van onze communicatie en voor de organisatie best even slikken was. Ze zijn er uiteindelijk goed mee omgegaan, maar het leverde mij een pittige binnenkomer op. Ik houd wel van die dynamiek, een beetje reuring mag van mij best! Zolang iedereen elkaar maar blijft vinden en er een resultaat uitkomt waar de klant blij van wordt. Het is elke keer anders en dat maakt het ook zo leuk. Het project bij de IBD is mooi, omdat het veel verschillende facetten heeft. Naast de implementatie van Dynamics hebben we voor hen ook een portal gebouwd, waar gebruikers op kunnen inloggen en waar alle deelnemers hun eigen gegevens kunnen beheren. Omdat ze regelmatig evenementen organiseren – online en live – zit er ook eventmanagement in, waarmee ze alles kunnen regelen rondom inschrijvingen. Tot slot gebruiken ze de marketingmodule voor nieuwsbrieven, op basis van klantreizen.

Ervaring in de publieke sector

Ik werk hier pas acht maanden, maar het voelt al veel langer. De sfeer op onze vestiging is heel relaxed, het is een open club vol doeners die graag het vraagstuk van de klant willen oplossen. Iedereen is bereid om elkaar te helpen en dat is fijn, vooral voor nieuwe mensen. Mijn manager is daar ook bewust mee bezig, ze is veel op kantoor – net als de collega’s trouwens – en ze is open en sociaal. Dat zorgt er allemaal voor dat de onderlinge verbondenheid goed is. Elke maand organiseren we een zogenaamde Lightning Talk, waarbij collega’s tijd krijgen om te vertellen over een onderwerp dat ze interessant vinden. Dat kan een project zijn of iets dat ze geleerd hebben en het geeft een mooi inzicht in waar mensen mee bezig zijn. Het is heel ongedwongen en na afloop is er een borrel. Maar ook inhoudelijk heb ik mijn draai al aardig gevonden. De projecten zijn allemaal anders en vragen van mij ook telkens iets anders. Daar houd ik van. Deze vestiging werkt van oudsher voor de overheid en je ziet dat we nu ook steeds meer klanten uit het onderwijs krijgen. Ik kan nog veel leren binnen de bijzondere dynamiek van de publieke sector.

Nicole de Kruijf

“Als projectleider ben ik de schakel tussen klant en consultant. “

Link gekopieërd