waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Overheid expert Gert-Jan Voortman

Gert-Jan Voortman

Werken aan uitdagende projecten.

Gert-Jan Voortman, Projectmanager en Business analist

Toen ik 25 jaar geleden op zoek ging naar ander werk en aan het loket stond bij het Arbeidsbureau, kreeg ik het advies mij om te laten scholen tot ICT-er. Ik had communicatiewetenschap gestudeerd en werkte in de jaren daarvoor als voorlichter in het uitgaansleven, waar ik jongeren begeleidde die tijdens feesten en in discotheken in gesprek gingen met bezoekers over verantwoord drugsgebruik. De stap naar ICT leek groot, omdat ik geen enkele technische achtergrond had. In de praktijk bleek al snel dat ik aanleg had voor systeemontwikkeling, maar dat mijn communicatieve vaardigheden in het vakgebied een nog grotere waarde hadden. Al snel werd ik gevraagd om meer functionele rollen uit te voeren, zoals business analyse en projectleiding. Vanuit een grote ICT-dienstverlener heb ik in die tijd een aantal mooie, internationale projecten mogen doen.

Ervaring in de publieke sector

Nadat ik een aantal jaren in dienst ben geweest bij een grote verzekeraar ben ik teruggekeerd in de consultancy. Ik heb meer dan tien jaar gewerkt voor een bedrijf in business intelligence, als projectmanager, business analist, scrum master en product owner. In die tijd heb ik onder andere projecten gedaan bij klanten in, of met raakvlakken tot, de publieke sector. Ik was mij nog aan het beraden over de volgende stap in mijn carrière toen ik een oud-collega tegenkwam die vol enthousiasme vertelde over zijn nieuwe werkgever ilionx. De week daarop heb ik twee sollicitatiegesprekken gevoerd en twee weken later tekende ik mijn nieuwe arbeidscontract. Ik begon in januari 2018 bij de vestiging Zwolle. Sindsdien heb ik meerdere leuke opdrachten uitgevoerd, waaronder drie voor een grote Nederlandse toezichthouder: een adviestraject voor BI-tooling, projectleiding voor hun nieuwe website en als coördinator bij een groot data governance programma. Ik heb met veel plezier voor deze organisatie gewerkt, ik werd er meteen opgenomen, ook al was ik extern.

Het vereenvoudigen voor de klant

Voor een grote uitvoeringsorganisatie ben ik bezig met de implementatie van een nieuwe ontwikkelwerkomgeving, waarmee gebruikers met behulp van een cloud-pc op een veilige en gebruiksvriendelijke manier hun werk kunnen uitvoeren. Ik werk in dat project samen met een collega van een andere vestiging van ilionx Groningen. Het is een complex project met veel afhankelijkheden, terwijl de inrichting van de organisatie ook in beweging is. Privacy en security zijn vanwege de aard van de gegevens waarmee wordt gewerkt van groot belang, wat de mogelijkheden tot experimenteren in sommige gevallen beperkt.

In het begin moesten we enigszins zoeken naar wat de beste manier is om iedereen te betrekken bij het ontwerp van de nieuwe omgeving. Dat is best lastig, omdat wij bij ilionx het liefst snel goede oplossingen willen bedenken waarmee we het voor de klant zo makkelijk en eenvoudig mogelijk maken. We besteden nu veel aandacht aan het betrekken van de ontwikkelaars, beheerders en andere belanghebbenden binnen de organisatie en werken met pilots en andere moderne methodieken. Wij willen echt iets maken dat beter is dan wat ze nu hebben en ik heb er alle vertrouwen in dat we iedereen straks kunnen verleiden om naar de nieuwe, veilige en flexibele werkomgeving over te stappen. Het tempo zit er in elk geval goed in.

Leren van goede ideeën

Ik werk nu zes jaar bij ilionx en wat me vooral opvalt is de ruimte die je kunt krijgen om dingen uit te proberen en ondernemend te zijn. Dat mag in het begin iets kosten. Het idee is dat we als bedrijf van goede ideeën kunnen leren en als het leidt tot een verkoopbaar product, dan is dat des te beter. Wat ik ook erg prettig vind is de aandacht voor wat ik zelf wil. Bij mijn vorige werkgever werd voor mij bepaald welke opdracht ik ging doen. Bij ilionx heb ik daar zelf ook een belangrijke stem in. Er is persoonlijke aandacht voor mij en dat bevalt me heel goed! Het is belangrijk om mensen te helpen om zichzelf te ontwikkelen, al was het alleen maar omdat je ze dan beter kunt behouden. Ik zit hier goed. Er komen veel interessante dingen langs, de organisatie groeit, we ontdekken steeds nieuwe markten en grijpen nieuwe kansen. In te toekomst wil ik graag nog meer doen met organisatieverandering en hoe je mensen daarbij kunt helpen. Ik denk dat ik die mogelijkheid bij ilionx wel ga krijgen.

“We willen goede oplossingen bedenken waarmee we het voor de klant zo makkelijk en eenvoudig mogelijk maken.”

Link gekopieërd