Door Stefan Zrnic

Aan de slag als Young Professional bij ilionx!

Stefan Zrnic is per 1 april 2017 binnen ilionx Information Security begonnen als Privacy Professional. Benieuwd naar zijn ervaring als ‘Young Professional’ binnen ilionx? Lees dan zijn verhaal!

Voordat ik bij ilionx kwam werken, was ik al werkzaam bij een ander bedrijf. Helaas miste ik bij deze werkgever de uitdaging waardoor ik naar mijn mening niet voldoende groeide in mijn carrière en persoonlijke ontwikkeling. Via een oud-collega hoorde ik dat ilionx continu op zoek is naar mensen en binnen een week had ik een nieuwe baan! De vraag die ik mijzelf al snel stelde was wat een jurist zonder een IT-achtergrond bij een ICT-bedrijf te zoeken had. Nou, verassend veel dus!

Tijdens mijn sollicitatiegesprek viel het mij gelijk op hoe informeel en ‘down to earth’, maar toch ambitieus ze bij ilionx zijn. Ik had een bijzonder sollicitatiegesprek waar ik het gevoel had dat ze niet alleen maar naar mijn cv keken, maar eerder nieuwsgierig waren wie ik was als persoon. Dit was ik niet gewend van de eerdere sollicitaties die ik had. Uiteraard niet onbelangrijk: de arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend en naast het feit dat je een auto van de zaak, een laptop en een mobiele telefoon ontvangt, krijg je ook een contract voor onbepaalde tijd! Te mooi om waar te zijn? Dat dacht ik eerst ook, maar ilionx bewijst dat het ook anders kan. De gedachte is hier dan ook dat geld niet het doel is, maar een middel. Samen zorgen we ervoor dat we als een team grote prestaties neerzetten.

Het Young Professional-programma begint met een introductieweek met verschillende interessante masterclasses. Na de introductieweek is het tijd voor een studiereis naar India! Het verschilt per persoon hoe lang je blijft in India, aangezien iedereen een ander programma heeft. Persoonlijk bleef ik drie weken in India. Het was een indrukwekkende en intensieve ervaring. Van maandag tot en met zaterdag was je een cursus aan het volgen, alleen de zondag had je een vrije dag. Gelukkig hadden we ook tijd om leuke dingen te doen. Sterker nog: dit werd ons ook ‘verplicht’. In totaal waren we met zeven Young Professionals en je kunt de studiereis ook zien als teambuilding. In India ben je op elkaar gewezen en je leert je nieuwe collega’s snel kennen. Met twee andere collega’s zit ik in dezelfde Unit en dat maakt het werk extra leuk, want we doen veel projecten samen.

Zelfontwikkeling staat centraal bij ilionx. Tijdens het Young Professional-programma heb je ongeveer een keer per maand, samen met de andere Young Professionals, verschillende trainingen waarin je jouw valkuilen ontdekt en onder andere je gesprekstechnieken en presentatievaardigheden verder ontwikkelt. Je leert jezelf beter kennen en dat helpt enorm bij je werkzaamheden.

Na India ben ik gelijk in het diepe gegooid. Als jurist houd ik mij voornamelijk bezig met de privacywetgeving en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die per 25 mei 2018 in werking zal treden. Maar ook met het beoordelen en opstellen van bewerkersovereenkomsten en contracten in het algemeen. Daarnaast ben ik met verschillende interne en externe projecten bezig. Met andere woorden: veelzijdig dus!

Dat je in het diepe wordt gegooid klinkt eng, maar dat is het niet. Er is altijd een ervaren collega die voor je klaar staat en je kunt altijd bij andere collega’s om hulp vragen. Dat geeft niet alleen maar een fijn gevoel, maar je leert ook razendsnel. Je wordt bij ilionx niet behandeld als ‘maar’ een Young Professional, ze vragen ook naar jouw input en al snel krijg je veel verantwoordelijkheid.

Wat naar mijn mening ilionx zo bijzonder maakt is dat je alle vrijheid krijgt om jezelf te ontwikkelen, maar de verantwoordelijkheid ligt wel bij jou. Er wordt verwacht dat jij het initiatief neemt. Ben jij ambitieus en op zoek naar een echte uitdaging, dan raad ik jou aan om snel te solliciteren!

 

Relevante content

Ilionx logo