waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

databeschikbaarheid

De juiste data op de juiste manier beschikbaar stellen aan de burger.

Neem contact op
ilionx

Op het juiste moment de juiste data delen

Eén van de grootste uitdagingen voor overheidsorganisaties is het veilig en betrouwbaar delen van data. Het is vaak lastig om gegevensuitwisseling plaats te laten vinden tussen verschillende systemen en softwaretoepassingen die niet met elkaar ‘praten’. Laat staan met de komst van nog meer digitale overheidsdiensten. Tegelijkertijd is dit wel de wens van de burger: deze wil graag een moderne informatievoorziening, waarbij informatie proactief beschikbaar wordt gesteld. Hoe ga je hiermee om? Onze experts in eenvoud denken met je mee.

Verbeterde toegang tot gegevens

De komende jaren wordt hard gewerkt aan een verbeterde digitale overheidsdienstverlening. De overheid beweegt zich naar een toekomst waarbij de klantreis en gebruikerservaring van de burger centraal staan. Om dit mogelijk te maken, moet data veilig en betrouwbaar gedeeld worden in ecosystemen. Daarom is de optimalisatie van databeschikbaarheid en gegevensuitwisseling (interoperabiliteit) van essentieel belang. Dat is lastig, zeker wanneer dienstverlening de grenzen van verschillende overheidsorganisaties overschrijdt. Net als de vraag wanneer welke data gedeeld mag worden; eigenlijk het liefst alleen bij doelbinding. Hierbij komt nieuwe wet- en regelgeving zoals Common Ground, de Omgevingswet, de Archiefwet en de Wet Digitale Overheid om de hoek kijken. Dit alles vereist een grote transformatie binnen overheidsinstanties.

Passende veranderstrategie

Onze specialisten zijn sterk vertrouwd met de IT-systemen die gebruikt worden door centrale en lokale overheden. Samen werken we aan een passende veranderstrategie voor jouw overheidsinstantie. We zorgen ervoor dat alles achter de schermen gereed wordt gemaakt: welke informatie gaat waarnaartoe en op welke manier? Het uiteindelijke doel is soepele gegevensuitwisseling. Zo wordt ook de tijd die ambtenaren besteden aan gegevensverzameling en administratie verminderd. En de burger? Die krijgt de juiste data op de juiste manier beschikbaar gesteld.

Link gekopieërd