waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Grip op de Wet open overheid met de Woo Hulptool

Een complete AI-workflow geïntegreerd in het eigen IT-landschap

neem contact op
X Achtergrond

Sinds mei 2022 is de Wet open overheid (Woo) actief.

Deze wet* regelt het recht op informatie over alles wat de overheid doet. Concreet betekent dit dat overheden proactief én op verzoek van burgers steeds meer soorten informatie openbaar maken. Voor alle documenten die gepubliceerd worden, geldt dat de privacy van het individu gewaarborgd moet zijn. Dit maakt de uitvoering van de Woo complex: je balanceert als overheidsorganisatie tussen transparantie en privacy. De wet heeft daarom een grote impact op je informatiehuishouding. De experts van ilionx helpen je graag in de vormgeving van de hierbij horende digitale strategie.

Hyperautomation-applicatie voor snelle en complete ondersteuning

Er bestaan verschillende laktools die gevoelige informatie in documenten automatisch weglakken. Ze schermen persoonsgegevens, naar personen herleidbare gegevens of andere gevoelige informatie af. De Woo Hulptool van ilionx gaat een stap verder. Deze innovatieve hyperautomation-oplossing biedt een op AI-gebaseerde workflow rondom informatieverzoeken en proactieve openbaarmaking. De workflow combineert:

 • Het ontvangen van een informatieverzoek of de wens om een document proactief gereed te maken voor publicatie.
 • De onderlinge verzameling van de juiste overheidsinformatie.
 • Het doen van een inhoudelijke beoordeling.
 • De omzet naar het juiste documentformat.
 • Door AI-gegenereerde automatische laksuggesties op basis van de AVG.
 • De beoordeling van deze laksuggesties door een bevoegde gebruiker, waarbij bulkfunctionaliteit zorgt voor het gelijktijdig doorvoeren van wijzigingen en aflakken.
 • De goedkeuring van het document door middel van een vier-ogen-principe.
 • Ondersteuning bij de openbaarmaking van het document en de correspondentie met de aanvrager.

*de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) is per 1 mei 2022 vervallen, en opgevolgd door de Wet open overheid (Woo). 

De voordelen van de Woo hulptool

 • Volledige integratie in het eigen IT-landschap

  De end-to-end workflow is geïntegreerd in het eigen IT-landschap, wat met toenemende informatieverzoeken en volumes voordelig is. Hierdoor verlies je geen documenten in handovers.

 • Termijnbewaking van aanvragen

  De tijdige beantwoording van een aanvraag wordt automatisch in de gaten gehouden. Deze passieve én actieve termijnbewaking zorgt voor meer grip op Woo-verzoeken.

 • Tijdsbesparing en werkplezier

  Je bespaart veel tijd door de automatisering van repetitieve handelingen en de automatische conversie van documenten. Deze hoge mate van digitalisering zorgt voor meer plezier in het eigenlijke werk.

 • Overzicht en inzicht door managementinformatie

  De Woo Hulptool geeft managementinformatie weer, waardoor de stand van zaken en eventuele bottlenecks in het proces eenvoudig zijn in te zien.

Trusted advisor voor de publieke sector

ilionx is dé kennispartner van de publieke sector. Dankzij ons betrouwbare zaaksysteem Onegov kennen we de processen rondom informatiecreatie en -huishouding als geen ander. We zijn IT-leverancier van de Belastingdienst, het UWV, meerdere Rijksoverheidsinstanties en lokale overheden (zoals gemeentes, provincies en waterschappen). Dit maakt ons de juiste partner voor de vormgeving van de digitale strategie rondom je informatiehuishouding.

Ook efficiënt aan de slag met onze Woo software? Neem dan contact met ons op voor een demo of een Woo impactworkshop.

Link gekopieërd