waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

beheersbare ict

Toegankelijke IT-infrastructuur die de dienstverlening van overheidsinstanties ondersteunt.

Neem contact op
ilionx

Dienstverlening naar de burger staat centraal

De burger via elk kanaal van dienst zijn, je medewerker digitaal ondersteunen, blijven innoveren én voldoen aan alle wet- en regelgeving: ga er maar eens aanstaan. Toch is dit de realiteit voor veel overheidsinstanties. Digitalisering speelt een steeds belangrijkere rol, maar de complexiteit van IT neemt hierdoor ook toe. Om dit alles in goede banen te leiden is een toekomst vaste, schaalbare, digitale infrastructuur nodig. Kortom: achter de schermen moet alles kloppen, om vervolgens vóór de schermen het verschil voor de burger te maken. Maar hoe doe je dat, zonder een wildgroei aan systemen en applicaties te hebben?

Een duurzame IT-infrastructuur bouwen

Voor meer grip op informatie is verandering nodig. En iedereen weet: veranderingen in IT-infrastructuur kosten tijd. Zeker binnen de overheid, waar je ook te maken hebt met voortdurend aangescherpte eisen voor integratie, kwaliteit en gegevensbeveiliging. Het adequaat beheren en onderhouden van deze systemen vergt tijd en gespecialiseerde kennis.

Het is daarom een noodzaak gebleken om samen te werken aan het ICT-landschap; zowel overheidsorganisaties onderling als met de markt. Denk bijvoorbeeld aan de architectuurprincipes van Common Ground, dat met bouwstenen staat voor een moderne gemeentelijke informatievoorziening. Of aan de implementatie van cloudapplicaties. Hierbij staat een naadloze integratie tussen verschillende cloudoplossingen centraal, waardoor gegevens altijd en overal beschikbaar zijn. Zo wordt gegevensuitwisseling makkelijker, wat de burger uiteindelijk ten goede komt. Om dit soort veranderingen door te voeren, helpen we je met de opzet van een goede IT-roadmap. Zo zorg je ervoor dat elke doorontwikkeling in lijn is met de nieuwe IT-infrastructuur.

Uitbesteden aan specialisten

Wanneer je met de experts van ilionx om tafel gaat, merk je al gauw dat we dezelfde taal spreken. We weten veel van wet- en regelgeving en snappen aan welke eisen je moet voldoen. Of het nu om de Archiefwet, de Omgevingswet, Wet Digitale Overheid of de AVG draait. We zijn niet te bang om je een spiegel voor te houden wanneer iets wettelijk niet kan. Naast advisering beheert ilionx je IT-omgeving met een professioneel team, net zoals we dit doen voor vele andere overheidsinstellingen. Of het nu gaat om het beheren van een complete IT-omgeving in de cloud, het onderhouden van een dataplatform of het beheren van essentiële systemen voor burgers en bedrijven: ilionx ontzorgt volledig.

Link gekopieërd