waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

verandermanagement & adoptie

Als je technologie wil inzetten als katalysator van businessinnovaties, is het belangrijk dat IT vóór mensen werkt, in plaats van dat mensen werken mét IT.

neem contact op
X Achtergrond

Verandermanagement en adoptie: de juiste combinatie van Business & IT.

Wendbaar zijn en succesvol kunnen veranderen zijn cruciaal om de mogelijkheden van nieuwe technologieën binnen je organisatie te benutten. Investeren in het effectief gebruiken van digitale middelen is een must om prestaties te verbeteren en voorop te lopen. Voor veel organisaties is dit een uitdaging. Als je technologie wil inzetten als katalysator van businessinnovaties, is het belangrijk dat IT vóór mensen werkt, in plaats van dat mensen werken mét IT. Hiermee leg je de basis voor een succesvolle verandering. Weten hoe je dat precies doet? Wij helpen je graag verder, met onze adoptie en verandermanagement aanpak.

Technologie, mens en proces onder één dak

Bij ilionx weten we niet alleen alles van IT, maar ook van procesoptimalisatie en verandermanagement. En laat deze drie nou bepalend zijn voor het succes van een verandering. Technologie stelt je in staat om te innoveren en mee te gaan in een snel veranderende markt. Hiervoor is het belangrijk om je processen te optimaliseren, zodat nieuwe technologieën goed tot hun recht komen. Wil je het beste uit je digitale transformatie halen dan is het belangrijk om je medewerkers te betrekken, want zij zijn degenen die dagelijks met de technologie moeten werken. De drie elementen, technologie, mens en proces, komen samen in onze bewezen veranderaanpak. De Prosci-methode vormt de wetenschappelijke basis voor onze aanpak.

Change is here to stay, verandering als constante factor binnen organisaties

Ga naar blog

Enthousiaste medewerkers maken het verschil

De mens staat centraal in onze veranderaanpak. Techniek is altijd ondersteunend aan de medewerkers en de business. Bij een succesvolle verandering draait het namelijk om veel meer dan een goede uitleg of training. Medewerkers moeten onderdeel worden van de verandering. Hoe we dat aanpakken? Door medewerkers te betrekken in het ‘’waarom’’ van de verandering en voor hen de meerwaarde van de technologie in hun dagelijkse werkzaamheden naar boven te halen. Hierdoor wordt voor de medewerker helder en herkenbaar wat gaat veranderen, hoe de technologie werkt en hoe de verandering waarde toevoegt in het dagelijkse werk. Kunnen ze dankzij een app bijvoorbeeld processen makkelijker uitvoeren? Of met een bepaalde techniek effectiever samenwerken? Door het definiëren van doelgroepen en het inzetten van ambassadeurs, bereiden we mensen gefaseerd voor op de verandering en maken we ze enthousiast om de nieuwe technologie te gebruiken.

Per doelgroep stellen we een trainingsplan op, waarbij niet alleen de functionaliteit van de technologie bepalend is, maar ook de digitale vaardigheden van de medewerker. De training zorgt ervoor dat medewerkers in staat zijn om met de technologie te werken. De laatste uitdaging? Het vasthouden van de verandering. Daarom staat ons team ook na de adoptie klaar om de nodige aandacht en support te geven, zodat het succes geborgd blijft.

Voor een woningcorporatie is het van groot belang dat de huurder vertrouwen in ons heeft.

Ga naar referent

Maximaal rendement met onze veranderaanpak

Het resultaat van onze verandermanagement en adoptie aanpak? Medewerkers maken enthousiast gebruik van nieuwe technologieën op de gewenste manier. Voor het in kaart brengen van het succes, meten we de voortgang en evalueren we tussentijds, zodat we waar nodig bij kunnen sturen en op koers blijven. Hierdoor weet je zeker dat je het beoogde rendement haalt uit de IT-investering.

Wat zijn jouw drijfveren om te willen veranderen? We gaan graag samen met je aan de slag en staan te popelen om onze expertise op het gebied van technologie, procesoptimalisatie en verandermanagement in te zetten voor succesvolle businessinnovaties binnen jouw organisatie.

Wil je meer weten over onze adoptie en verandermanagement aanpak?

Neem contact op
Link gekopieërd