waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Projecturen boeken en facturen sturen: uitdaging of peulenschil?

Projecturen boeken | Slimmer samenwerken binnen projecten | Practice Management 365

Correcte urenregistratie, nauwkeurige en tijdige facturatie, monitoren van de marge.

Er komt veel kijken bij goed financieel management van projecten. Natuurlijk zijn er diverse systemen die (de financiële afdeling) ondersteunen bij het uitvoeren van projecten, maar dan nog heb je een uitdaging. Heb je uitgevonden hoe je de systemen in wilt richten, dan zit je als financieel verantwoordelijke nog altijd met een lappendeken van informatie omdat elk systeem zijn eigen stukje van de financiële puzzel bevat. Met cloudtechnologie van Microsoft voor de online ondersteuning bij het realiseren van succesvolle projecten, worden veel uitdagingen een peulenschil.

Kip zonder kop

Je kunt het zo gek niet bedenken, maar tegenwoordig kun je eigenlijk elk proces in je organisatie wel automatiseren. De grootste uitdaging zit hem in het integreren van al deze systemen. Dat geldt in het bijzonder wanneer het gaat om een projectgestuurde organisatie: planning, boekhouding, facturatie, projectvoortgang – alles wordt keurig bijgehouden in aparte applicaties. Voor het totaaloverzicht en -inzicht wordt gebruikgemaakt van de nodige Excellijsten. Dit betekent echter dat je als financieel verantwoordelijke veel tijd kwijt bent aan het terugvinden van actuele informatie, het checken van statussen en het waar nodig corrigeren van gegevens. Voor elke rapportage, iedere vraag én het terugkerende facturatieproces ren je als de bekende kip zonder kop door de organisatie om bij diverse collega’s puzzelstukjes te achterhalen die het financiële plaatje compleet maken.

Tijdig en efficiënt omzet erkennen en correct factureren

Veel problemen kun je ondervangen door te werken met één centraal systeem waarin de verschillende aspecten van een project worden ondersteund. Een bewezen softwareoplossing zoals Practice Management 365. Verkopers leggen hierin gegevens vast over zaken als prijs, wijze van factureren en de contactgegevens van de klant. Projectleden houden zelf gewerkte uren per project bij en projectmanagers zorgen ervoor dat zij op tijd aangeven welk percentage van het project op enig moment daadwerkelijk is gerealiseerd. Door de naadloze integratie met Office 365 en Teams kunnen alle betrokken medewerkers en de klant bovendien op een efficiënte, transparante en veilige manier met elkaar samenwerken.

Nieuwsgierig geworden?

We laten je graag zien hoe wij andere projectorganisaties, zoals subsidie-adviesbureau Hezelburcht, hebben geholpen om in korte tijd aan de slag te gaan met innovatieve Microsofttechnologieën. Zij kunnen uren nu strak registreren en foutloze facturen versturen. Ze beschikken over veilige werkplekken waar (digitale) samenwerking voorop staat. Ook beschikken ze over eenvoudig persoonlijk samen te stellen apps die voor de gebruiker relevante en waardevolle inzichten opleveren. Ook kunnen complexe informatie- en documentatiestromen veilig en foutloos worden uitgewisseld zonder tijd te verliezen aan controles.

Lunchwebinar Practice Management 365

Wil je met eigen oren en ogen horen en zien hoe de oplossingen eruit zien en worden toegepast? Meld je dan aan voor het Practice Management 365 lunchwebinar op 30 maart 2021.

Link gekopieërd