waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Ontdek de nieuwste release van Salesforce op het gebied van Automation – Spring 24

Salesforce Spring '24 | UX/UI | Sales Cloud | Service Cloud | Flow | Automation

Dit is het laatste deel van de reeks over de Spring release ‘24 van Salesforce.

Vorige week hebben we de ontwikkelingen doorgenomen op het gebied van Service Cloud. Vanaf deze release kan je Einstein vragen om suggesties van antwoorden voor klanten te doen. Ook kan Einstein je helpen gesprekken vast te leggen, gesprekken door te nemen en te analyseren voor je wat jou tijd en werk bespaart.  Daarnaast wil Salesforce hun gebruikers sneller inzicht geven op Service Cloud door Knowlegde artikelen met elkaar te vergelijken over verschillende kanalen en contexten met als toevoeging een Customer Effect Score. Tot slot, wanneer er veel cases binnen komen kan het handig zijn om enkele binnenkomende vragen van een andere routering te voorzien.

In deze laatste blog ligt de focus op flow, ofwel de low-code feature van Salesforce die je helpt om zaken te automatiseren.

Prompt Templates

Ook hier ontkomen we uiteraard niet aan de AI functies. In het oog springt dan de toegevoegde mogelijkheid voor ‘Template Triggered Prompt Flow’. Met deze functie kan je vanuit een Flow een prompt opbouwen. Kortom, je laat Salesforce naar je data kijken, haalt er misschien vanuit je Flow nog wat data bij en vraagt om een prompt (aan) te vullen.

Integraties

Flow kan steeds makkelijker ingezet worden bij integraties. Zo kan je nu vanuit je Flow data naar Data Cloud sturen zonder code. Uiteraard handig omdat je een integratie wat sneller kan laten beheren en opzetten door mensen die niet meteen code kunnen schrijven. Let overigens wel op de risico’s hiervan!

Maar wat nu ook kan (en wel erg handig kan zijn) is het veranderen van de ‘running user’ van een Orchestration Flow of een Event Triggered Flow. Dat kan natuurlijk handig zijn voor integraties waar je rechten geeft aan specifieke integratie-gebruiker. Of wanneer je snel en simpel wilt herleiden wat iemand heeft aangepast en wie dit is geweest.

Screens update

Het is vanaf deze release mogelijk om een screen dynamisch te maken. Denk aan een veld op je scherm waar een percentage ingevuld kan worden door de gebruiker, die zou zorgen voor een update van een bedrag. De mogelijkheid is er vanaf nu om op hetzelfde scherm ook dat bedrag meteen te laten updaten. Dit scheelt extra schermen om te maken plus het heen en terug navigeren tussen schermen voor gebruikers.

Ook kan je nu data valideren op een scherm met je eigen logische errors. De gebruiker kan deze data gebruiken om de data-invoer aan te passen en de error weg te werken.

Ease of life

Dan volgt er nog een klein lijstje met verbeteringen die wellicht niet direct Flow sterker maakt, maar die het leven van de gebruiker wat makkelijker zal maken:

Je kan vanaf deze update je flow opslaan zonder dat die ‘af’ is. Voorheen moest je elk element dat je had, volledig hebben afgerond voor je kon opslaan. Geen grote wereldschokkende aanpassing, maar wel weer iets wat het functioneren van een Salesforce Admin wat eenvoudiger maakt.

Daarnaast is een update doorgevoerd in de gebruikersinterface voor het selecteren van resources die je wilt gebruiken in je stap. De verschillende soorten resources worden nu wat logischer en mooier gegroepeerd.

Tenslotte

Bedankt voor het volgen van mijn blogs! Het was mij een waar genoegen om de meest interessante updates met jullie te delen. We gaan weer met smart wachten op de volgende release. Op dit moment kan ik nog geen definitieve datums vinden van die uitrol. Maar voorgaande jaren leren ons dat we die kunnen verwachten zo in de loop van mei of juni dit jaar.

Link gekopieërd