waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Ontdek de nieuwste release van Salesforce – Spring ‘24

Salesforce Spring '24 | UX/UI | Sales Cloud | Service Cloud | Flow | Automation

Het Salesforce-platform heeft een leidende positie met hun cloud-platform, maar dat gaat niet vanzelf.

En het is ook geen gegeven om die positie te behouden. Drie keer per jaar komt Salesforce met een nieuwe release, ook nu is dat weer het geval. Vrijwel iedereen die op Salesforce werkt is inmiddels over naar ‘Spring ‘24’.

In je gewone dagelijkse gebruik heb je meestal niet door dat er iets anders is. Behalve dan dat je bij het inloggen een andere animatie zou kunnen zien. Zie je bij het inloggen Einstein met een verrekijker staan? Dan zit je zeker in die ‘nieuwe release’.

Release Notes

Dat wil ook zeggen dat je nieuwe functionaliteit hebt, waar je wellicht geen weet van hebt. De komende weken willen we je graag gaan meenemen, aan de hand van enkele blogs, door de zogenoemde ‘release notes’. We hebben enkele nieuwe ontwikkelingen geselecteerd die we graag nader willen toelichten.

Voordat je hier, nu of de komende weken, iets leest wat je direct zou willen hebben is het wel verstandig om die functie even te testen en te zien in een sandbox.

Sommige stukjes van de release hebben nog wel aandacht en tijd nodig voor je het echt goed, effectief en efficiënt kan inzetten. Andere stukjes kan je vrijwel met een klik op de knop aanzetten, testen en gaan gebruiken. Daar richten we ons nu op.

Intelligence View

Waar de vorige release al een Intelligence had voor de objecten Contact en Lead, is dat nu ook op Account terug te vinden. In beginsel zit het nu direct standaard ook in jouw Salesforce omgeving. Klik simpelweg op je ‘Account’ tab in de navigatiebalk en het zou moeten openen, tenzij er al een eigen ingestelde pagina bestaat natuurlijk.

Salesforce Spring 24

Vanaf deze pagina krijg je snel inzicht in je Accounts en het is dus vooral erg nuttig voor Accountmanagement in het algemeen. Hoeveel accounts hebben geen recente activiteiten gehad? Staan er nog Opportunities open? Is er actie vereist dan kan je vanuit hier ook direct het activity-component benaderen voor dat Account.

Seller Home

Nog een pagina die snel inzicht geeft. Deze heet ‘Seller Home’. De standaard homepage voor de apps Sales, Sales Console en Sales Engagement. Het geeft je direct inzicht in je pijplijn, je activiteiten en meer belangrijke data omtrent openstaande Sales-activiteiten.

Salesforce Spring 24

Of je hier daadwerkelijk mee aan de slag kan is altijd de vraag. Want elke organisatie heeft natuurlijk zijn eigen specifieke vragen rondom accountmanagement. Wellicht staat er al wat beters bij jullie, maar misschien was er ook nog niks. Dan is dit wel gewoon een mooie, gratis, toevoeging waar je je voordeel mee kan gaan doen.

Volgende week duik ik dieper op de interface en UX. Tot dan!

Link gekopieërd