waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Ontdek de nieuwste release van Salesforce op het gebied van UX/UI – Spring ’24

Salesforce Spring '24 | UX/UI | Sales Cloud | Service Cloud | Flow | Automation

Vorige week hadden we aandacht voor de nieuwe ontwikkelingen binnen Salesforce die naar zeggen heel simpel op het scherm te krijgen waren.

Meestal is dat niet helemaal het geval. Vaak zijn er wel enkele stapjes nodig om de nieuwigheden te kunnen gebruiken. We hebben het gehad over Intelligence View, die nu standaard in je Salesforce omgeving zit. Vanaf deze pagina krijg je snel inzicht in je Accounts en het is dus vooral erg nuttig voor Accountmanagement in het algemeen. Daarnaast hebben we het gehad over Seller Home. De standaard homepage voor de apps Sales, Sales Console en Sales Engagement. Deze geeft inzicht in je pijplijn en andere Sales activiteiten.

We gaan de komende weken nog in op meerdere van de kernonderdelen binnen Salesforce. Deze keer staat de user-interface en het gebruiksgemak centraal. Of ook wel UX en UI genoemd.

Dynamic Forms

Waar we al enige tijd kunnen werken met ‘Dynamic Forms’, is er nu een update gekomen die het werk op elke recordpagina in Salesforce kan verbeteren. Kies je ervoor om gebruik te maken van Dynamic Forms, dan kan je dat nu ook toepassen op velden van gerelateerde objecten.

Wat kon je al? Kort gezegd, het flexibel opbouwen van je pagina’s met elk mogelijk veld dat beschikbaar is binnen een object als Account, Contact of Case. Dit kan voor verschillende mensen en op verschillende momenten. Maar wat ontbrak er nog? Het (ook op deze wijze) toevoegen van velden die eigenlijk afkomstig zijn van een gerelateerd object. Of zelfs nog verder weg, zolang er maar een relatie terug te herleiden is.

Wil je bijvoorbeeld dat een medewerker van de financiële afdeling op een Case gegevens ziet rondom prijzen die mogelijk, via het Account, gerelateerd zijn bij die Case? Dat gaat nu echt heel eenvoudig.

En stel nou dat je nog een stapje verder wil gaan met het aanpassen van je pagina voor gerichte doeleinden, dan kan dat. Je kan ervoor kiezen om die delen van je ‘Dynamic Form’ specifiek te maken voor een type toestel dat je gebruikt. Dus bouw gerust die specifieke mobiele pagina voor een Sales rep die ook veel vanaf zijn mobiel werkt!

Gewoon sneller en beter

Langzaam maar zeker gaan steeds meer pagina’s sneller laden door Lightning Web Components (LWC). Je hoeft er niks voor te doen, want het is allemaal al voor je geregeld. Het lijstje met objecten waar dit nu voor geldt, kan je hier vinden.

En daar blijft het niet bij. Want ook ‘Einstein Search’ is nu overal aangezet tenzij je ‘DoNotAutoEnable’ aan hebt staan.

Wat dat precies is? Nou Einstein denkt met je mee. Wanneer je zoekt via de zoekbalk krijg je wat ‘slimmere’ suggesties. Twee verschillende personen hebben bijvoorbeeld een verschillend werkgebied. Op basis van die kennis suggereert Salesforce bij dezelfde zoekterm andere resultaten. Simpelweg op basis van AI die weet dat de gebruiker een ander werkgebied heeft.

Dat waren in het kort de ontwikkelingen op het gebied van UI en UX. Erg interessant en ga dit vooral uitproberen. Volgende week gaan we kijken naar enkele belangrijke ontwikkelingen in de Sales Cloud.

Link gekopieërd