waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Ontdek de nieuwste release van Salesforce op het gebied van Sales Cloud – Spring 24

Salesforce Spring '24 | UX/UI | Sales Cloud | Service Cloud | Flow | Automation

We hebben inmiddels enkele algemenere updates bekeken binnen de Spring 24 release van Salesforce.

Vorige week hebben we het gehad over de nieuwste ontwikkelingen omtrent de user-interface en het gebruiksgemak, ook wel UI en UX genoemd. De belangrijkste onderwerpen die werden behandeld zijn Dynamic Forms. Je kon al pagina’s flexibel opbouwen met elk mogelijk veld dat beschikbaar is binnen een object als Account, Contact of Case. Een verbetering is het (ook op deze wijze) toevoegen van velden die eigenlijk afkomstig zijn van een gerelateerd object. Daarnaast hebben we het gehad over Einstein Search: Einstein denkt met je mee. Wanneer je zoekt via de zoekbalk, zal Einstein jouw ‘slimmere’ suggesties geven.

Het is nu tijd voor een blik op enkele belangrijke ontwikkelingen op het gebied van Sales Cloud.

AI

AI gaat natuurlijk niet voorbij aan Salesforce en ook de Sales Cloud kent daarom enkele ontwikkelingen op dat gebied. Even wat ‘krenten uit de pap’.

Generative AI kan voor jou alvast e-mails opstellen die nuttig zijn voor je Sales activiteiten. Einstein haalt voor je alvast de meest relevante informatie op. Lees nog even na of het klopt wat voor jou is geschreven, pas waar nodig wat aan en verstuur!

Zit je in een sales-gesprek en zoek je informatie of wil je wat opzoeken wat ter sprake komt? Laat je helpen door ‘Call Explorer’. Einstein zal je tijdens je call helpen met het stellen van de juiste vragen en het zoeken van de juiste informatie. Maar het kan je ook helpen met het vastleggen van een gespreksverslag.

Revenue Intelligence

Salesforce helpt je met snel in je data duiken waar je dat wilt met Revenue Intelligence, die is verder ontwikkeld in deze release. Het geeft je drie componenten; Revenue Insights, Pipeline Inspection en Collaborative Forecasts. Op Pipleline Inspection kan je onder meer sneller zicht op Win Rates en Bottlenecks krijgen. Met name de interface is aangepast.

Salesforce Spring '24

Daarnaast zijn er verschillende aanpassingen gedaan aan de ‘Collaborative Forecasts’. Ook hier zit dat op de interface die wat flexibeler is gemaakt. Het doel is om sneller in te kunnen zoomen op opvallen heden. Soms door een venstertje dat zichtbaar is als je je muis ergens op houdt, maar soms ook omdat je even sneller kan segmenteren. Daarnaast zijn er wat tabjes toegevoegd met (nieuwe) visuele weergaves van je data.

Salesforce Spring '24

Sales Cloud Everywhere

Een extensie in Chrome die weliswaar al bestond, maar sterker is gemaakt. De setup is vereenvoudigd, maar ook zijn er verschillende dingen in het gebruik simpeler of beter gemaakt.

Denk aan problemen rondom sessietijden van logins, waardoor men vaker moest inloggen voorheen. Maar je kan ook denken aan, of vooral, het side panel wat is gemaakt zodat je Salesforce paneel in je browser te vinden is. Kortom, terwijl je in bijvoorbeeld LinkedIn zit kan je direct Salesforce benaderen en bijvoorbeeld een Contact aanmaken, of die persoon mailen vanuit Salesforce.

We zijn weer wat ontwikkelingen rijker op het gebied van Sales Cloud. Volgende week meer over de Service Cloud. Tot dan!

Link gekopieërd