waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

klimaat- en energievraagstukken

Wij helpen jou met klimaat- en energievraagstukken door producten en diensten te ontwikkelen die jouw organisatie helpen de klimaat- en/of energietransitie te versnellen.

neem contact op
X Achtergrond

Wij helpen jou met klimaat- en energievraagstukken door producten en diensten te ontwikkelen die jouw organisatie helpen de klimaat- en/of energietransitie te versnellen.

Dat doen we niet alleen op basis vanuit een vraag van klanten maar juist ook vanuit de intrinsieke motivatie om zo impact te kunnen maken in de keten. Duurzaamheid en MVO zijn namelijk zeer belangrijke onderwerpen voor ilionx. Benieuwd naar welke producten en diensten we op dit gebied hebben? Bekijk dan onze Duurzaamheid & IT pagina.

Energy Analytics

De noodzaak voor organisaties om te verduurzamen wordt steeds groter. Dit kan vanuit intrinsieke motivatie gebeuren of omdat wet- en regelgeving op dit gebied steeds meer van organisaties gaat vragen. Een belangrijke manier om te verduurzamen is kijken naar het energieverbruik van je bedrijfspand met behulp van Energy Analytics.

ilionx Energy Analytics biedt de mogelijkheid om gebouwprestaties te kunnen vergelijken door inzicht te geven in het energieverbruik. Bronnen van energieverspilling, zoals kloktijden programmering, worden getraceerd waardoor er bespaard wordt op energiekosten.

Naast het op verschillende manieren inzichtelijk maken van energieverbruik, maken we met Energy Analytics gebruik van artificial intelligence (AI), waarbij we machine learning toepassen voor de diepgaandere analyses. Conclusies worden op een begrijpelijke manier weergegeven, onderbouwd door grafieken. Dit maakt Energy Analytics uniek.

Door het slim toepassen én ontsluiten van data van onder andere slimme meters kunnen wij inzicht verzorgen in de volgende onderdelen:

Analyseren en vergelijken:

 • Energieverbruik vergelijken/benchmarken om uitschieters te detecteren;
 • Verbruiksprofiel (kloktijden programmering) analyseren;
 • Besparingspotentieel berekenen;
 • Verdachte (incidentele) verbruikspieken en wijzigingen in verbruiksprofiel detecteren;
 • Basislast analyseren (elektra en gas en eventueel ook waterverbruik);
 • Analyseren van welke gebouwen de klimaatinstallaties een slechter rendement behalen;
 • Besparingen omtrent aansluitkosten (contractvermogen) analyseren;
 • Factuurcontroles uitvoeren en energiecontracten vergelijken.

Toetsen:

 • Toetsen of klimaatinstallaties buiten werktijden, waaronder feestdagen, voldoende zijn afgeregeld;
 • Impressie of WKO (warmte- en koudeopslag) goed functioneert;
 • Toetsen of energiebesparende maatregelen het gewenste effect hebben behaald.

Simuleren:

 • Het effect van energiebesparende maatregelen inschatten of simuleren van bijvoorbeeld zonnepanelen, batterijen of het laadplein.

Besparen:

 • Met de adviezen op maat van ilionx Energy Analytics bespaar je 10 tot 30 procent op energiekosten en CO2-emissies van jouw gebouwen.

Naast energiebesparingen voldoe je met deze inzichten nu en in de toekomst aan de huidige wet- en regelgeving op het gebied van energiebesparing en draag je bovendien bij aan een beter klimaat.​ Win-Win!

Benieuwd naar de mogelijkheden van Energy Analytics voor jouw organisatie?

neem contact op
Link gekopieërd