Business Analytics

Recommender Systems

Business Analytics

Wil jij jouw klanten gerichter bedienen? De klanttevredenheid verbeteren en de omzet verhogen?

ilionx biedt hiervoor recommender systems aan. Een recommender system vertelt je waar jouw klanten naar op zoek zijn en hoe je ze verder kunt helpen. Dit is het resultaat van een analyse van klantgegevens en aankoopgedrag op individueel niveau.

Hoe werken Recommender Systems?

Recommender systems categoriseert klanten op basis van uiteenlopende eigenschappen. Op basis van deze categorieën bepaalt het recommender systeem welke producten of diensten voor een klantgroep interessant zijn. Alleen als de kans groot is dat een klant een bepaald product waardeert, wordt het getoond. Hiermee help je een klant in zijn zoektocht naar het juiste product. Daarnaast kun je met recommender systems een klant kennis laten maken met nieuwe producten die op basis van zijn voorkeuren bij hem passen. Zo help je de klant dus ook met oplossingen waarvan hij niet eens weet dat ze bestaan en dit verhoogt tegelijkertijd de omzet van je organisatie.

Het recommender systeem kan ook gekoppeld worden aan de customer journey analyse, waardoor je ook kunt zien wat het beste moment is om een klant te benaderen. Hiermee vergroot je de kans dat de klant je product koopt.

Heb je een vraag over Recommender Systems? Wij helpen je graag verder.

Informatie inspireert! Wil je in contact komen met één van onze experts? Wij helpen je graag. Neem contact op via onderstaande button.

Maak een afspraak