waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

kansen creëren met GenAI

ChatGPT, Midjourney, Co Pilot: GenAI (Generatieve Artificial Intelligence) is momenteel een van de meest besproken onderwerpen in de technologiewereld.

neem contact op
X Achtergrond

ChatGPT, Midjourney, Co Pilot: GenAI (Generatieve Artificial Intelligence) is momenteel een van de meest besproken onderwerpen in de technologiewereld.

En dit is niet zonder reden. Het vertegenwoordigt een cruciale stap voorwaarts waarbij technologie voor het eerst in staat is om strategisch te denken en zelfs te anticiperen op verschillende scenario’s. Tegelijkertijd zien we ook een sterke groei in de toepassing van traditionele, oftewel operationele AI.

Om goed met beide vormen van AI om te gaan en het op de juiste manier in te zetten, is het belangrijk dat we de verschillende mogelijkheden blijven verkennen. En dat we onszelf continu opleiden en de kaders bepalen waarbinnen het gebruik van (Gen)AI nog relevant, ethisch en veilig is. Onze experts in eenvoud begeleiden je hier graag bij, in bijvoorbeeld de ChatGPT Safari of het AI Lab.

De kansen van GenAI

Hoe kun je kansen creëren met GenAI, kosten besparen of nieuwe producten ontwikkelen? En hoe ga je om met informatieveiligheid? Er zijn zoveel vragen en de technologie ontwikkelt zich zo snel, dat wij erop gebrand zijn alle ontwikkelingen op de voet te volgen en met elkaar en onze klanten in gesprek te blijven over de (on)mogelijkheden van deze technologie. GenAI kan mooie kansen bieden. Toch is het niet de holy grail en heeft het ook een schaduwkant. Denk maar aan het enorme energieverbruik door het trainen van de modellen en de risico’s op het vlak van informatieveiligheid. Wij bekijken GenAI van alle kanten en adviseren jou welke GenAI-strategie het beste bij jouw organisatie past.

samen sta je sterker

Noorderbreedte | text analytics

Hoe Noorderbreedte met text analytics de juiste zorgindicatie voorspelt

lees verder
Specialized

Hoe data science voor Specialized de toekomstige vraag naar fietsen bepaalt

lees verder
Vechtstromen

Machine learning brengt documentatie waterschap Vechtstromen in stroomversnelling

lees verder

Onze aanpak

Het aanpakken van een GenAI-project begint met het helder definiëren van het probleem en het vaststellen van de doelstellingen die je wilt bereiken. Vervolgens is het cruciaal om de benodigde gegevens te verzamelen en voor te bereiden, waarbij ruis wordt verwijderd en ontbrekende waarden worden opgelost. Na deze voorbereidende stappen selecteren wij voor jou het meest geschikte GenAI-model en gaan we aan de slag met de ontwikkeling ervan, waarbij we de prestaties evalueren en finetunen om aan de gestelde doelen te voldoen. We implementeren het het getrainde model in de productieomgeving, valideren het en monitoren continu de prestaties om ervoor te zorgen dat het model effectief blijft functioneren.

Operationale AI

Wij zetten traditionele AI in om jouw bedrijfsprocessen te verbeteren. Denk aan het herkennen van patronen in enorme hoeveelheden data en het maken van slimme voorspellingen voor de toekomst. Onze aanpak? We integreren AI in de bestaande operationele taken en workflows van jouw organisatie om de efficiëntie te verhogen, kosten te verlagen en betere beslissingen mogelijk te maken. Van het optimaliseren van de supply chain tot voorspellend onderhoud in de industrie, en van verbeterde klantenservice met chatbots tot het automatiseren van saaie administratieve taken – onze operationele AI tilt uw bedrijf naar een hoger niveau. Onze experts in eenvoud ontwikkelen algoritmen en implementeren en beheren deze.

Voor zowel operationele AI als GenAI geldt: het is enerzijds van essentieel belang om te begrijpen wat de technologie kan. Anderzijds moet je jouw data op orde te hebben, zodat je met (Gen)AI aan de slag kan, zodra je kansen ziet. We dagen je graag uit!

onze diensten

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van (Gen)AI?

Joost Henskens Laat je gegevens achter en dan neem ik contact met je op. Joost Henskens
neem contact op
Link gekopieërd