waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

EPD Analytics

Kunstmatige intelligentie in de zorg. Haal meer waardevolle data uit je zorgdossiers.

neem contact op
X Achtergrond

De verborgen waarde van data in zorgdossiers.

Veel zorginstellingen beschikken over een grote hoeveelheid data in hun Elektronische Patiëntendossier (EPD) of Elektronische Cliëntendossier (ECD) die vaak onvolledig of niet benut wordt. Deze documenten bevatten vaak een schat aan tekstuele informatie die, mits op de juiste manier geanalyseerd en gebruikt wordt, diepgaand inzicht kan bieden in de zorg van patiënten of cliënten.

Dankzij geavanceerde taalmodellen kunnen we kunstmatige intelligentie (AI) inzetten om de teksten in deze documenten te analyseren. Hierdoor zijn we in staat om de inhoud te classificeren, samenvattingen te genereren, sentimentanalyses uit te voeren, belangrijke thema’s te identificeren en vergelijkbare teksten op te sporen.

 • Dossier

  EPD Analytics legt verbanden tussen dossiers.

 • Hart

  Ondersteunt bij het in kaart brengen van gezondheidsrisico’s.

 • Stethoscoop

  Helpt symptomen bij patienten en clienten te herkennen.

 • Grafiek

  Vereenvoudigt analyses van patiëntgroepen.

“EPD Analytics geeft je focus op relevante informatie en brengt nieuwe verbanden en inzichten, die leiden tot een betere kwaliteit en efficiëntere zorgverlening.”

Waarde toevoegen aan zorgdata

Ons team van experts op het gebied van tekstanalyse heeft een methodiek ontwikkeld om waardevolle informatie uit teksten te ontsluiten. We hebben met succes deze aanpak toegepast bij diverse klanten, elk met hun eigen unieke gebruiksscenario. We hebben bijvoorbeeld een zorginstelling geholpen bij het voorspellen van doorligplekken bij cliënten op basis van gegevens uit het ECD. Dit stelt hen in staat om op basis van parameters in het ECD een betrouwbaar model te creëren, waardoor ze kunnen anticiperen op het ontstaan van doorligplekken en hier tijdig op kunnen reageren.

Onze modellen worden altijd aangepast aan de specifieke behoeften en toepassingsgebieden van zorgorganisaties. Dit resulteert niet alleen in aanzienlijke tijds- en arbeidsbesparingen, maar garandeert ook dat je te allen tijde toegang hebt tot de juiste informatie. ilionx ondersteunt in deze waardevolle inzichten, maar doet zelf niets met de gegevens die hier uit voortkomen.

Wat kan EPD Analytics voor jouw zorginstelling betekenen?

De toegevoegde waarde van EPD Analytics voor de zorg:

 • Verbetert inzicht in de zorg.
 • Creëert een betere werkomgeving met een verhoogde focus op de patiënt/cliënt.
 • Zorgt voor een snellere implementatie van verbeteringen.
 • Herkent vroegtijdig mogelijke gezondheidsrisico’s.
 • Herkent eenvoudiger vergelijkbare casussen.

Integratie met andere systemen

ilionx begrijpt dat de integratie van tekstanalyse in jouw bestaande systemen essentieel is voor succes. Daarom werken onze experts nauw samen met de IT-afdeling van de zorginstelling om ervoor te zorgen dat onze oplossingen naadloos aansluiten op de huidige infrastructuur en bestaande systemen.

Ben je geïnteresseerd in de kracht van EPD-analyse voor jouw zorginstelling? We kunnen je helpen de onbenutte waarde in jouw EPD/ECD te ontdekken en te benutten, waardoor de zorg voor jouw patiënten/cliënten op een nieuwe en innovatieve manier kan worden verbeterd!

Link gekopieërd