waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Deelname ilionx aan Microsoft Inspire 2019 #1

Microsoft Inspire is de jaarlijkse, partnergerichte conferentie van Microsoft, die de overgang van het ene naar het volgende fiscale jaar markeert.

Het is voor Microsoft en haar partners het perfecte moment om te reflecteren, focussen, en geïnspireerd te raken in de kansen en innovaties die voor ons liggen. Ook dit jaar wordt de meer daagse conferentie gehouden in Las Vegas gecombineerd met de Microsoft Ready, het interne readiness event van Microsoft zelf. Door de combinatie van deze twee events zijn meer connecties en meetings mogelijk met Microsoft USA medewerkers en met Microsoft Nederland medewerkers. Vanuit ilionx zijn Sjoerd Hobo, André van der Wal en ikzelf met veel energie en een hoge verwachting afgereisd naar de conferentie. Al weken voor de conferentie staat de agenda serieus vol met sessies, het Nederlandse programma en meetings met verschillende bestaande en mogelijk nieuwe Microsoft ISV leveranciers die zich bij ons hebben gemeld. Dit leidde tot lange maar inspirerende en zeer interessante dagen met ook verschillende bezoeken aan de ‘Microsoft Hub’ de plaats waar verschillende Microsoft afdelingen en Microsoft leveranciers de partners ontmoeten en van de nodige nieuwe en relevante informatie voorzien.

Update Microsoft Missie en koers met partner 2019-2020

Na de aanstelling van Microsoft CEO Satya Nadella in 2014 is Microsoft nadrukkelijk en met succes veranderd van product organisatie naar een platform- en cloud leverancier voor digitale transformatie en is er in 2017 nieuwe partner model geïntroduceerd genaamd One Commercial Partner (OCP).  De missie is bepaald op “Empower every person and every organization on the planet to achieve more”. Satya kondigt tijdens zijn Microsoft Inspire Corenote dit jaar aan dat deze missie verder kracht wordt bijgezet door de nieuwe ‘Tech Intensity’ aanpak waarin de Microsoft partners liefst vanuit een CSP model een belangrijke en groeiende rol spelen! Inmiddels gaat 90% van de omzet van Microsoft via partners. De basis van de ‘Tech Intensity’ aanpak wordt duidelijker met de laatste inzichten dat de IT Spend van 5% naar 10% groeit in het Bruto Binnenlands Product (BBP) tot het jaar 2030 en 14 biljoen in waarde wereldwijd. Volgens Satya zit echter de grotere opportunity voor Microsoft en klanten in de 90% omdat ieder bedrijf transformeert naar een software bedrijf en de 90% door klanten ook nadrukkelijker besteed wordt aan digitale transformatie en IT innovaties in de komende jaren. Volgens Microsoft komt dit door de meest verbazingwekkende technologische verandering sinds jaren met de ‘Intelligent Cloud’ en ‘Intelligent Edge’ als fundament, ‘AI infusing’ in alle platvormen en producten en dit alles niet langer gebonden aan één apparaat maar multi-sense en multi-apparaat. Genoeg kansen dus om op aan te haken.

Zijn we geïnspireerd geraakt?

Persoonlijk ben ik zeker geïnspireerd geraakt. Microsoft toonde verschillende verbluffende voorbeelden waar de technologie tegenwoordig naartoe gaat. Indrukwekkend en grappig was om Satya Nadella op het podium te zien in een Mixed-Reality versie van Minecraft waarbij Microsoft medewerkers en hij live in de VR wereld rondlopen en verschillende levensechte handelingen uitvoeren. Het was meer dan indrukwekkend om te zien dat Julia White een hologram van zichzelf presenteerde met behulp van Microsoft Hololens en zichzelf in het Japans liet praten aangedreven door verschillende Azure AI-oplossingen. Op het vlak van AI toepassingen en ‘AI Infusing’ in de Microsoft 365 applicaties is de demo van een universiteit uit Sydney van Dr. David Kellerman over digital innovaties in de educatie zeer indrukwekkend en het kijken meer dan waard!

De conferentie heeft 452 sessies die over het merendeel worden gehost in de conferentie ruimten van hotel Mandalay Bay Resorts. Ongelooflijk hoeveel meeting ruimten dit resort heeft en welke afstanden er tussen de ruimten zijn. Soms wel 2 km lopen naar de volgende sessie. Een uitdaging waren de vele sessies die vaak parallel waren gepland waardoor je keuzes diende te maken en soms interessante sessies miste. Zeer interessant en goed om te netwerken is de ‘Microsoft Hub’ een plaats waar verschillende Microsoft afdelingen een stand hebben en waar de Microsoft ISV vendoren hun nieuwe mogelijkheden presenteerde. Ook deze ontmoetingsplaats heeft een niet voor te stellen grootte en is ingedeeld in verschillende zones om de mensen stromen beheersbaar te maken. Geweldig om hierin te verbinden met Microsoft mensen en dit te beleven.

Vervolg Blog serie Microsoft Inspire 2019

In de komende weken volgen meer blogs uit de serie Microsoft Inspire 2019. In de aankomende blogs wordt verder en in detail ingegaan op de verschillende nieuwe Microsoft mogelijkheden voor eindklanten, de nieuwe programma’s, de wijzigingen in de licentie modellen en licentie mogelijkheden, de ervaringen en zeker ook de laatste innovaties van Microsoft aangekondigd op Inspire.

Link gekopieërd