op aanvraag

Training Data Modeling for Qlik Sense

Wanneer op aanvraag
Locatie nader te bepalen

Qlik Sense – Data Modeling for Qlik Sense

ilionx kan in samenwerking met Qlik officiële Qlik-trainingen aanbieden. Deze trainingen worden door Qlik regelmatig bijgewerkt zodat ook nieuwe ontwikkelingen snel in de training worden opgenomen.

Cursusinhoud (3 dagen)

Een goed datamodel is van groot belang voor het realiseren van goede consistente dashboards. Dit belang is nog groter wanneer er data uit meerdere bronnen gecombineerd moet worden. In deze training leren cursisten hoe een goed datamodel in Qlik Sense gebouwd wordt. Hierbij wordt ook gekeken naar de mogelijkheid om meerdere bronnen te combineren. De training is wat technischer van aard dan de training ‘Create Visualizations with Qlik Sense’.

De onderdelen op een rijtje:

  • Maken van dataconnecties
  • Qlik Sense scripting
  • Datamodelleren
  • Datatransformatie
  • Link tables
  • Dataclassificatie

Voorkennis vereist: ‘Create Visualizations with Qlik Sense’ of enige ervaring met het bouwen van grafieken in Qlik Sense, enige ervaring met SQL is een pré. Al ervaring met Qlikview scripting etc.? In dat geval is de training ‘Qlik Sense for Qlikview developers’ waarschijnlijk een betere keuze.
Benodigdheden: Laptop met Windows 7 of later

Locaties: Schiphol, Groningen

Geplande trainingsdata 2020

27-01 t/m 29-01
04-03 t/m 06-03
22-04 t/m 24-04

Komt er geen enkele datum goed voor je uit, maar heb je wel interesse? Laat ons dit dan weten en dan kijken we gezamenlijk verder naar een passende datum.

Event Training icoon
Ilionx logo