waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

ICT draait om kennis en kunde en de ontwikkelingen binnen ICT staan nooit stil.

Front-end ontwikkeling heeft met de introductie van AngularJS een revolutionaire ontwikkeling teweeg gebracht. Veel organisaties hebben in de afgelopen jaren AngularJS als front-end framework opgenomen in hun architectuur. Maar met de introductie van de nieuwe Angular zijn er weer een aantal dingen grondig verbeterd. Om deze vernieuwing snel eigen te maken biedt ilionx een 3-daagse training Angular aan.

Getting into the Angular Zone

Tijdens deze 3-daagse training doe je kennis op van de belangrijkste nieuwste features en best practices van Angular. Wij behandelen tijdens de training:

 • Concepten en uitgangspunten van Angular
 • Angular Modules & Componenten
 • Template syntax
 • Formulieren
 • Routing
 • Dependency Injection
 • Testen
 • Tooling & Deployment

Na deze 3-daagse training kun je

 • Een Angular project opzetten en een productie build maken;
 • Een Angular applicatie op basis van de de best practices indelen;
 • Van TypeScript classes componenten en modules maken;
 • Services injecteren met de Dependency Injection
 • De applicatie indelen op basis van de adresbalk met de Router
 • Gebruik maken van de Angular formulier modules om invoer in je applicatie te begeleiden.

Voorkennis

 • Als voorbereiding voor de training bieden we een online module TypeScript aan. TypeScript is de taal waarin je Angular-applicaties schrijft. In de online module leer je omgaan met de mogelijkheden van TypeScript, zodat je tijdens de training de focus op Angular kunt houden. De module wordt door ilionx gratis beschikbaar gesteld op https://ilionx.github.io/kennismaking-typescript.
 • Bij geen enkele ervaring met Angular of andere front-end frameworks raadt ilionx aan om de basiscursus vooraf te nemen. Deze basiscursus bieden we in overleg aan in afstemming op het kennisniveau. Neem hiervoor contact met ons op!

Concepten en uitgangspunten van Angular

Wij leggen je uit hoe Angular in elkaar steekt, welke concepten daarbij een rol spelen en wat dat betekent als je de applicatie implementeert.

Angular Modules & Componenten

Een Angular applicatie bestaat uit Modules en Componenten. Angular heeft best practices gedefinieerd over de naamgeving en bedoeling van Modules en Componenten, die in de training behandeld gaan worden. Hierdoor leer je vanaf het begin hoe je een Angular applicatie indeelt, in zowel technische als functionele termen.

Template Syntax

Het kloppend hart van Angular is de Compiler, die de templates koppelt aan de Component-klassen en geoptimaliseerde javascript code produceert. Met de Template Syntax wordt de template uitgebreid met meer mogelijkheden, zodat je makkelijk data op het scherm kan tonen en events van de gebruiker kan opvangen. Waarbij AngularJS vele directives aanbood om de template aan de code te koppelen, heeft Angular maar een paar toevoegingen. Er zijn oude bekenden als de moustaches {{ }} en de |, die vroeger een filter werd genoemd, maar nu als een ‘pipe’ door het leven gaat. De belangrijkste zijn de [ ] voor het zetten van properties, en ( ) voor het afvangen van events. Naast nog wat syntactische suiker, kan je met deze syntax een volledige applicatie bouwen.

Routing

Angular wordt meegeleverd met een Routing Module, die een stuk krachtiger is dan die uit AngularJS 1.x. De kracht komt uit de decorators die Angular mogelijk maken en uit de uitgebreidere Link DSL waardoor je meer met de URL kunt doen dan voorheen. Een voorbeeld hiervan is lazy loading, wat de initiële laadtijd van je applicatie zal verkleinen door alleen in te laden wat nodig is.

Dependency Injection

Dependency Injection was een sterk punt van Angular 1.x en is in Angular flink verbeterd. Naast applicatie-wijde services die door de Module beschikbaar worden worden gesteld, kan met Hiërarchische Dependency Injection service instanties per component aan worden geleverd, waar de onderliggende componenten automatisch gebruik van maken. Het denken in hiërarchische componenten zal aan de basis liggen van de training.

Testing

Het garanderen dat de code die je schrijft werkt zoals die hoort te werken, is de grondslag van het testen. Angular biedt hierbij verschillende hulpmiddelen aan om gemakkelijk de onderdelen van je applicatie te testen.

Tooling & Deployment

Naast het Angular framework bieden ze een Command Line Interface tool aan, waarmee je makkelijk projecten kan opzetten, onderdelen genereren, testen kunt draaien en productie builds kunt maken. Deze CLI biedt ook de mogelijkheid om alle configuratie te ‘ejecten’, waardoor je de volledige controle kunt krijgen over hoe je applicatie gebouwd moet worden.

Standaard of maatwerk?

Bovenstaande training wordt als standaard training aangeboden. Alternatief hierop is om een maatwerk training op uw eigen omgeving te organiseren. Groot voordeel hiervan is dat deze geheel op uw eigen situatie is afgestemd. Vooraf bespreekt u de inhoud van de training met de docent. Een maatwerktraining neemt altijd extra voorbereiding met zich mee.

Voorproefje?

ilionx biedt gratis een online module TypeScript aan, die dient als voorbereiding op de training. Wil je een voorproefje op de training? Volg dan de online module op https://ilionx.github.io/kennismaking-typescript.

Link gekopieërd