waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

2-daagse training Data Science en Machine Learning

Data Science en Machine Learning

Het gebruik van data in de zorg verandert.

Steeds vaker maken we gebruik van data om ons inzicht te vergroten, processen te verbeteren en slimmere keuzes te maken. Binnen de zorg kun je daarbij denken aan ontwikkelingen rondom personalised medicine: de behandeling van een patiënt op basis van zijn of haar unieke kenmerken. Dit in tegenstelling tot ‘de gemiddelde patiënt’ die conform protocol behandeld wordt. Kortom, hoe kun je de data in je zorgorganisatie inzetten om niet alleen nu, maar ook in de toekomst, slimmere keuzes te maken?

Er komt steeds meer data beschikbaar en ook de verscheidenheid van die data wordt steeds groter. ​Dit vraagt om andere soorten verwerking en analyse van data: ​Data Science.

Data Science stelt je in staat om grote hoeveelheden, uiteenlopende soorten data te analyseren met behulp van geavanceerde wiskundige technieken. Eén van de daarbij gebruikte technieken is Machine Learning. Hierbij leren computers van data om zo onbekende structuren in de data te vinden of voorspellingen te doen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de kans op een heropname van een patiënt of het vroegtijdig detecteren van sepsis. Zodoende kun je tijdig, betere keuzes maken betreffende specifieke patiënten.

Is jouw organisatie in staat om actie te ondernemen en te veranderen op basis van nieuwe Data Science inzichten?

2-daagse training ‘Data Science en Machine Learning’

Deze training is voor mensen met interesse in Data Science die bij voorkeur basiskennis van wiskunde of statistiek hebben. Het is een hands-on training om zelf voorspellende modellen (predictive modeling) te leren maken en structuren in data (cluster analyse) te vinden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de programmeertaal Python. De training is geschikt voor iedereen die binnen korte tijd Machine Learning wil leren kennen en/of wil toepassen.

Dagprogramma’s

Dag 1 – Ochtend

  • Data science, machine learning basics

Dag 1 – Middag

  • Regressie m.b.v. machine learning

Dag 2 – Ochtend

  • Classificatie m.b.v. machine learning

Dag 2 – Middag

  • Clustering (clusteranalyse) en text mining m.b.v machine learning

Na afloop van deze dagen heb je een goede basiskennis van wat Data Science en Machine Learning zijn. Je bent daarbij in staat om zelf Machine Learning modellen te maken in Python. Met deze modellen kunnen voorspellingen worden gedaan o.b.v. data en kan er naar nog onbekende structuren in data worden gezocht.

Heb je geen statistische of wiskundige voorkennis? Dan sluit de 1-daagse training ‘Data Science in de zorg’ mogelijk beter aan.

Ervaringen van eerdere deelnemers:

“Goede combinatie van theorie en praktijk”

“Zeer volledig overzicht”

“Deskundige trainer”

“Lastige statistische principes eenvoudig uitgelegd”

“Erg complete training in twee dagen”

In Company 2-daagse training ‘Data Science en Machine Learning’

Wil je bovenstaande training graag inzetten voor je eigen organisatie of afdeling? Dat kan! Jouw collega’s hebben bij voorkeur basiskennis van wiskunde of statistiek en kunnen dus gelijk aan de slag tijdens deze training. We kunnen de training aanpassen aan de specifieke wensen van jouw organisatie of afdeling. En we lichten je natuurlijk graag in over de mogelijkheden. Deze training ondersteunt cultuurverandering en toekomstgericht denken en – werken. Vraag vrijblijvend informatie aan.

Op aanvraag
Link gekopieërd