waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Gemeente Eemsdelta start digitale transformatie

Partnership functioneel beheer op maat

Eén platform, betere samenwerking

De gemeente Eemsdelta heeft een belangrijke stap gezet in de digitalisering van haar werkprocessen. Vanaf dit jaar worden contacten met inwoners, interne werkprocessen en digitale samenwerking ondergebracht op het Microsoft 365-platform. De eerste fase van deze transformatie is het vervangen van het huidige zaak- en documentsysteem door Onegov, een oplossing ontwikkeld door ilionx. Deze nieuwe tool, gebaseerd op Microsoft 365, zorgt ervoor dat medewerkers binnen één omgeving digitaal kunnen werken, wat het samenwerken en het bieden van betere service aan inwoners aanzienlijk vergemakkelijkt.

Visie ‘Eemsdelta Digitaal’ leidt de weg

Digitale technologie is van groot belang voor het moderne gemeentewerk. Daarom heeft de gemeente Eemsdelta onderzocht welke digitale mogelijkheden er zijn, hoe de technologie zich ontwikkelt, en wat nodig is om ook in de toekomst een aantrekkelijke werkgever te zijn. Het resultaat hiervan is de visie ‘Eemsdelta Digitaal’, een strategisch plan waarin staat hoe de gemeente technologie en informatie gaat inzetten om inwoners beter van dienst te zijn en het werken voor medewerkers eenvoudiger te maken.

Een van de belangrijkste aandachtspunten binnen deze visie is het correct en veilig opslaan van contactmomenten met inwoners, in lijn met privacyregels. Dit zorgt ervoor dat medewerkers inwoners efficiënt kunnen helpen en dat documenten op een georganiseerde manier worden bewaard voor archivering en openbaarmaking. Met de overstap naar Microsoft 365 kunnen al deze processen worden gestroomlijnd.

Een moderne gemeente in de digitale wereld

De gemeente Eemsdelta maakt met deze stappen duidelijk dat ze klaar is voor de digitale toekomst. Door te investeren in een moderne werkomgeving en een veilige, betrouwbare manier van informatieopslag en -beheer, wil de gemeente zowel haar medewerkers als haar inwoners optimaal ondersteunen. Dankzij de samenwerking met ilionx en de implementatie van Microsoft 365 wordt deze visie nu werkelijkheid.

Eemsdelta
Annemiek van Beeck, ilionx en wethouder Hans Ronde, gemeente Eemsdelta.

Link gekopieërd