waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

één bedrijfsomgeving voor iedereen

Met Microsoft Office 365 heb je een totaalpakket voor een optimale samenwerking in handen.

neem contact op
X Achtergrond

Microsoft Office 365: met een complete aanpak is succes verzekerd.

Met Office 365 heb je een totaalpakket voor een optimale samenwerking in handen. Waar SharePoint binnen Office 365 zorgt voor de lange termijnopslag van de hele bedrijfsomgeving, stimuleert Microsoft Teams de digitale samenwerking en onderlinge communicatie én dat ook nog eens op een veilige manier. Geen bestanden meer die overal en nergens staan, geen losse tools meer waar je als werkgever geen grip op hebt, maar één bedrijfsomgeving voor iedereen.

Office 365 biedt de applicaties die medewerkers gewend zijn én meer. Maar worden ze wel optimaal benut of überhaupt gebruikt? Het op de juiste manier gebruik maken van de mogelijkheden en functionaliteiten van Office 365 is de sleutel voor succes. Want hoe bepaal je welke functionaliteiten je wilt gebruiken en waarvoor? En waar wordt vervolgens informatie door medewerkers opgeslagen? En ligt er een duidelijk plan voor de onderliggende architectuur? Hoe stimuleer je vervolgens de digitale samenwerking onder je medewerkers? Als gecertificeerd partner van Microsoft biedt ilionx graag de helpende hand.

Afbakenen en beveiligen

Microsoft Office 365Zonder structuur verdwaal je gemakkelijk in de talloze mogelijkheden die Office 365 biedt. In onze aanpak besteden we daarom veel aandacht aan het vóóraf samen vastleggen van deze structuur binnen duidelijk gestelde kaders. Er wordt gekeken naar welke tools het verschil maken en toegevoegde waarde bieden voor jouw organisatie en op welke manier je deze beschikbaar kan stellen.

Zo ligt een groot voordeel van Office 365 in de mogelijkheden om informatie te beveiligen en documenten gecontroleerd te delen met externe én interne partijen. Op deze manier beschikt iedereen altijd over dezelfde up-to-date informatie: of ze nu on-premise of in de cloud werken.

Om het weglekken van informatie te voorkomen, geven we ook handvatten mee voor het (functioneel)beheer van Office 365. Zo behoud je na de migratie  het overzicht van je documenten en heb je scherp in kaart welke informatie toegankelijk is voor derde partijen.

Adoptie en trainingen

Deze nieuwe manier van samenwerken kan soms een grote stap zijn voor medewerkers. Een duidelijk stappenplan en gefaseerde uitrol geeft houvast aan medewerkers om op de juiste manier aan de slag te gaan met Office 365. De spelregels zijn per organisatie verschillend maar moeten voor iedereen duidelijk zijn. Adoptie en bewustwording onder medewerkers zijn daarom belangrijke aspecten in onze aanpak.

Na het vaststellen van kaders en structuur gaan we snel aan de slag met trainingen. We kiezen samen een aantal ambassadeurs en teams waarmee we een pilotfase in gaan. Naast heldere, organisatie brede communicatie over het belang van Office 365, delen deze ambassadeurs hun positieve ervaringen met collega’s. De trainingen die worden gevolgd zijn afgesteld op het niveau van de werknemer. Van praktische ‘knoppentrainingen’ tot huiswerk en ondersteuning op de werkvloer bij dagelijkse werkzaamheden. Goed om te weten: ilionx begeleidt en blijft betrokken bij de adoptie van Office 365. Ook als de trainingen afgerond zijn.

Altijd op de hoogte van de laatste vernieuwingen

De migratie- en adoptietrajecten zijn afgerond. Klaar, toch? Niet helemaal. Elke dag voert Microsoft wel verbeteringen of vernieuwingen door. We bieden elke maand een overzicht aan met de laatste updates.

Link gekopieërd