waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Fixico realiseert betere matches voor schadeopdrachten met Salesforce

Fixico

Fixico is een innovatief platform voor autoschadeherstel.

De vergelijker zorgt ervoor dat autobezitters een geschikt herstelbedrijf kunnen vinden en kunnen besparen op herstelkosten. Na de oprichting in 2014 maakte Fixico een snelle groei door en ondertussen hebben de meer dan 60 medewerkers al ruim 200.000 schades verwerkt. Hun netwerk bestaat uit ongeveer 2.000 erkende schadeherstellers. Niet alleen in Nederland, maar ook in België en Duitsland. Om beter advies uit te kunnen brengen bij schadeopdrachten is Fixico Salesforce gaan gebruiken.

Advies schadeopdrachten vanuit Excel

De medewerkers van Fixico willen gebruikers zo goed en zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn. “De schadeopdrachten van onze gebruikers variëren enorm, van klein tot groot en van simpel tot complex”, vertelt Willem van Mourik, Fixico’s Head of Product. “Daarom is het van belang dat we alle informatie van iedere schadeopdracht gemakkelijk kunnen verzamelen en inzichtelijk hebben.”

In het verleden werden de gebruikers van Fixico nog opgevolgd door middel van spreadsheets. “Door de duizenden aanvragen die we inmiddels per maand verwerken, is dit echt niet meer mogelijk”, geeft Willem aan. “Dit is dan ook de reden dat we hebben gekozen voor een schaalbare optie. Bovendien voldeed de oplossing van Salesforce aan onze eisen.”

Kwalitatieve implementatie Salesforce

Voordat Fixico voor Salesforce koos, hebben ze eerst uitvoerig onderzoek gedaan. Meerdere CRM-oplossingen zijn langsgekomen, waarbij de vergelijker zich focuste op de gebruiksvriendelijkheid. Willem: “We waardeerden het innovatieve karakter van Salesforce en daarnaast zagen we dat Salesforce de beste producten levert. Salesforce is misschien niet de goedkoopste oplossing, maar door de kwalitatieve producten en customer support is het de prijs meer dan waard.”

Vervolgens heeft Salesforce Fixico geadviseerd om met ilionx (voorheen Redbook ICT) in gesprek te gaan voor de implementatie van de oplossing. Zo is de samenwerking met ilionx (voorheen Redbook ICT) ontstaan. “Als bedrijf kun je wel gemakkelijk een compleet CRM-pakket afnemen, maar er komt veel meer bij kijken”, zegt Willem. “Een van de grootste uitdagingen binnen de organisatie, is de daadwerkelijke integratie en implementatie van het platform. Ik heb dan ook op aanraden van ilionx (voorheen Redbook ICT), de Salesforce Administrator Training gevolgd. ilionx (voorheen Redbook ICT) verzorgt deze training zelf en het heeft ons erg geholpen bij de algehele implementatie van Salesforce.”

“De schadeopdrachten van onze gebruikers variëren enorm, van klein tot groot en van simpel tot complex. Daarom is het van belang dat we alle informatie van iedere schadeopdracht gemakkelijk kunnen verzamelen en inzichtelijk hebben.”

Willem van Mourik, Fixico’s Head of Product

Betrouwbaar advies door complete damage reports

Met de Salesforce-oplossing is Fixico in staat om te meten hoeveel gebruikers er op een dag opgevolgd moeten worden. En door middel van workflows kan het bedrijf eenvoudig processen optimaliseren. Daarnaast maakt Fixico veelvuldig gebruik van de beschikbare dashboards en reports in Salesforce. Hiermee is de data van het opvolgproces constant inzichtelijk.

Willem: “ilionx (voorheen Redbook ICT) heeft voor ons een speciale koppeling ontwikkeld, waarbij alle informatie uit een schadeopdracht automatisch wordt omgezet naar Salesforce in een zogenaamd ‘damage report’. Deze damage reports bevatten niet alleen alle gegevens van de gebruiker, maar ook de details van de schade aan de auto en de offertes van de verschillende herstelbedrijven. Deze informatie geeft ons een compleet beeld van de situatie waarin de gebruiker zich bevindt. Dit hebben we nodig om goed advies te kunnen geven.”

Voorstander van werken in de cloud

“Het enige nadeel van werken in de cloud ten opzichte van werken met een eigen server, is dat je altijd afhankelijk bent van een derde partij”, geeft Willem aan. “Dit kan vervelend zijn wanneer er bijvoorbeeld een storing is. Gelukkig hebben we dit nog weinig meegemaakt, maar het kan voor vervelende situaties zorgen als we tijdelijk geen toegang meer hebben tot het CRM-systeem. Salesforce heeft echter een goede technical supportafdeling voor het oplossen van dit soort problemen.”

Platform voor autoschadeherstel blijft zich vernieuwen

Fixico is altijd gebrand op nieuwe ICT-ontwikkelingen. “Zo zijn we bijvoorbeeld uitgebreid aan het testen met artificial intelligence”, vertelt Willem. “Momenteel zijn we bezig met fotoherkenning, waardoor klanten in de toekomst geen beschrijving meer hoeven te maken van een autoschade. Hierdoor kan een schadeopdracht nog sneller worden geplaatst. Het is een kwestie van tijd, voordat we deze techniek volledig in ons systeem hebben geïmplementeerd.”

“Als innovatief bedrijf is het goed om te weten welke richting je op wilt met je CRM-systeem”, concludeert Willem. “Dit is dan ook de reden dat we uiteindelijk hebben gekozen voor het beste product in de markt én het product dat zich het beste aanpast aan de wensen van onze klanten.”

Link gekopieërd